Irtisanouduin työpaikastani

Työpaikan vaihtaminen ei ole mikään pikku juttu.

Klikkailin eilen itseni pois lukuisista työryhmien, työporukoiden ja ympäri Suomen olevien kollegoiden Facebook-ryhmistä sekä Facebook-sivujen ylläpitäjästatuksista. Se tuntui haikealta. Sitä ennen olin tällä ja viime viikolla työkavereitteni minulle järjestämissä läksiäisissä kahdessa eri osa-aikatyöpaikassani.

Katselin näissä läksiäisissä ihmisiä ympärilläni. Ystäviksi tulleita työkavereita, joista monia olen halannut jopa päivittäin, joiden kanssa olen vienyt alusta loppuun erilaisia projekteja ja tapahtumia ja joiden kanssa olen parantanut maailmaa ja ihan vain työpäivää kahvitauoilla ja ruokatunneilla. Heidän kanssaan nauranut sekä stressaantunut ja selvinnyt siitä, ja heiltä olen oppinut paljon uutta alastani.

Nyt he lähettivät minut matkaan vähän surullisinakin ja antoivat vielä upeita lahjojakin liikuttavien puheiden siivittämänä. Ja minä en voinut välttyä siltä ajatukselta, että jätin heidät pulaan, kun lähdin ja että tulen kaipaamaan heitä kaikkia.

työpaikan vaihtaminen

Työpaikan vaihtaminen on iso juttu

Ei ole ihan sama, mitä työpaikkaa varten laittaa illalla kellon soimaan ja herää niin aikaisin, että kenenkään ei kuuluisi olla vielä hereillä.

Työpaikassa ollaan keskimäärin 37 tuntia viikossa. Se on valtavan iso osa hereilläoloaikaa. Siihen kun lisää päälle vielä tuntien työmatkat, niin kyllä työ vie isoimman osan elämästä.

Ei ole sama, millaista työtä tekee ja kenen kanssa. Työpaikkaan vaikuttaa niin monta asia: sijainti, kulkuyhteydet, työtehtävät, palkka, uralla eteneminen… Minä koen tärkeimpinä asioina työpaikan ilmapiirin, työn mielekkyyden ja sopivan haastavuuden sekä ystävyyden työkavereiden kanssa. Näitä kaikkia olen saanut kokea kaikissa työpaikoissani.

Tällä kertaa hyvästelin kaksi määräaikaista ja osa-aikaista työpaikkaani kesken sopimuksen. Se ei ollut helppoa.

työpaikan vaihtaminen

Lähtöpäätös oli vaikea

Työpaikan vaihtaminen on henkisesti iso juttu. Minulla oli kaksi eri määräaikaista ja osa-aikaista työtä, jotka vaihdoin yhteen kokopäiväiseen ja ajallisesti pitempään määräaikaiseen. Työnkuvakin on uudessa työssä vähän erilainen kuin edellisissä. Saan kirjoittaa enemmän sekä tehdä töitä somessa ja blogimaailmassa. Lähtöpäätös syntyi ajatuksesta, että yksi työ on helpompi juttu kuin kaksi työtä ja että kirjoittaminen on minulle toimittajan, tiedottajan ja viestinnän asiantuntijan töissäni se juttu, jolle sytyn eniten ja jossa haluan kehittyä yhä enemmän.

Olen uudesta työstäni todella onnellinen, mutta hakupäätös ei ollut helppo. Jahkailin hakua lähes viime hetkeen asti. Olin yllättynyt ja kiitollinen, että lopulta sain työn 30 hakijan joukosta. Se tuntui todella hyvältä.

On tärkeää mennä uralla eteenpäin ja siihen suuntaan, mitä sydän sanoo. Ajattelen myös niin, että työpaikassa työntekijä on äkkiä korvattu toisella, mutta omassa elämässä ja omalle perheelle muutokset ovat isoja ja merkittäviä.

työpaikan vaihtaminen

Jäähyväiset ovat vaikeita töissäkin

Tuli vaan taas todistettua, että jäähyväiset eivät ole helppoja. On aika onnellista, että on työpaikka, ja minulla jopa kaksi, jonka oven sulkeminen tuntuu haikealta ja surulliseltakin. Kun työsuhde jostain syystä päättyy, jäävät vain muistot. Suuren suuri rikkaus on, jos muistojen lisäksi jää jotain vielä parempaa: työkaverit, jotka eivät ole enää työkavereita, mutta jäävät elämään mukaan hyvinä ystävinä.

Minulla näitä ystäviä jää kahdesta työpaikasta. Kiitollinen, siunattu, onnellinen.

Oletko vaihtanut lähiaikoina työpaikkaa tai palannut työelämään esimerkiksi hoitovapaan jälkeen? Mitkä fiilikset? Kerro kommenttikentässä tai blogin Facebookissa tai Ig:ssa!

Lue myös

Ensimmäinen työpäivä uudessa paikassa on kamala!

15 vinkkiä työttömälle työnhakuun

Rintsikat voivat hajota kesken työpäivän

Tämän vuoksi rakastan toimittajan ja bloggaajan työtä

Lasten saaminen vaikuttaa yllättävällä tavalla työelämässä

Työssäkäyvän arki-illat ovat ihan liian lyhyitä!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä