Parhaat lämpimät voileivät, myös gluteeniton ja kasvis

Parhaat lämpimät voileivät, olkaapa hyvä! Tämä resepti on mieheni kehittelemä. En kestä, miten hyvää tämä on!

Tomaatti kermakastikkeessa tekee näistä niin täydellisiä!

Lämpimät voileivät

Ainekset

Isoja paahtoleipiä: lapsille 1, aikuisille 2-3 nälästä riippuen

Käyttämääsi levitettä

Halutessasi kinkkuviipale / leipä

Voita, öljyä tai paistamiseen soveltuvaa levitettä

Herkkusieniä purkissa, tai jos et syö sieniä, niin vaikka paprikaa kuutioina

Tomaatteja

Ruokakermaa 1-2 purkkia leipien määrästä riippuen

Soijakastiketta

Juustoraastetta, esimerkiksi Emmentalia ja Cheddaria

Lämpimät voileivät

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 225:een asteeseen. Voitele leivät ja aseta ne uunipellille.

Paista herkkusieniä (paprikakuutioita) voissa hetki. Pilko joukkoon tomaatteja. Keitä kunnes tomaatit pehmenevät. Kaada joukkoon kermapurkki ja soijakastiketta. Anna kiehua ja muhia pienellä lämmöllä hetki.

Jos haluat, laita leiville kinkkuviipale. Kinkku pitää leivän paremmin kasassa, mutta sen voi jättää hyvin poiskin. Laita leiville kastiketta ja juustoraastetta.

Pausta 225 C, 5-10 min. Tarjoa salaatin ja vaikka ranskalaisten tai uuniperunoiden kanssa.

Kokeile ihmeessä! Jos tykkäät kanasta, rakastat myös tuota alla olevaa ohjetta kanaleivistä.

Mistä syntyvät parhaat lämpimät leivät sinun mielestäsi?

Parhaita reseptejä

Täydellinen kanaleipä, myös gluteeniton!

Parmankinkku-mozzarellapizza: paras pizza ikinä

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Mäkin muistan hämärästi! Testaan ehdottomasti!

Avatar

Oi nam, tässä olisi leipä mun miehen mieleen! 😀

Mulla on sellainen hieman hassu lämpimien leipien ohje, jossa leivät kuorrutetaan juustoraasteella, johon on sekoitettu 1 kananmuna.

Ensin leipäviipaleet voidellaan ketsupilla, pinnalle ripotellaan pizzamaustetta ja rouhaistaan pippuria. Täytteeksi voi laittaa sitten vaikka ja mitä, esim. kinkkuviipaleen ja tomaattia tai kanaa ja aurajuustoa.

Lopuksi hyvin sekoitettu muna-juustoraaste lusikoidaan tasaiseksi kerrokseksi leipien päälle niin, että täytteet ja leipä peittyy pinnalta tasaisesti. Lämppärit heitetään uuniin 225 asteeseen n. 10-15 minuutiksi, tai niin kauaksi kunnes juusto sulaa, hieman ruskistuu ja rapeutuu pinnalta.

Tämä ohjeen opin yläkoulussa kotsalla ja kananmuna juustoraasteen seassa hämmensi minuakin alkuun todella paljon mutta se saa aikaan kuohkean juustotäytteen ja rapean pinnan. Kannattaa testata! 😉 ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä