Tätä intohimo tarkoittaa minulle! (blogihaaste)

Huomasin kesällä Iinan But I´m a human, not a sandwich -blogista haasteen, johon en ollut vielä tarttunut. Kyseessä on Sunshine Blogger Award -blogihaaste, jossa on vähän erilaisia kysymyksiä kuin muissa vastaavissa. Kiva, jos muutkin bloggaajat tartutte tähän ja blogini lukijat vastatte tähän Facebook-sivullani (lukuunottamatta kysymystä 1)!

1. Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Muutimme 2014 Pirkanmaalle mieheni työpaikan perässä. Viestintäalan työtilanne näytti huonolta. Pohdin, että voisin täydentää cv:ta aloittamalla blogin. Aristelin kuitenkin, kun en keksinyt aihetta ja mietin, kiinnostaisiko edes ketään. Kun Keliakialiitto etsi bloggaajia keväällä 2015 ryhmäblogiinsa, ajattelin, että se olisi minun juttuni. Aavalla oli tuore diagnoosi ja minulla oli pää täynnä keliakiaan liittyvää tietoutta, huolta, ärsytystä ja arjen iloa. Pääsin mukaan Arjen murusia -ryhmäblogiin.

Muutaman kuukauden kuluttua, heinäkuussa 2015, avasin rinnalle blogin Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen.

Jäin pois Arjen murusia -ryhmäblogista joulun aikaan 2017. Oma blogini pääsi Kaksplussan verkostoon jouluna 2015 ja portaaliin huhtikuussa 2017. Muistaakseni vuonna 2016 blogista jäi pois ”läpi lasikattojen” -osa, kun ei blogi mistään työelämän lasikatoista puhu.

Nyt minulla on kuukausittain jopa useita kymmeniä tuhansia kävijöitä blogissa. Facebook-sivuni tavoittaa kuukausittain 100 000 Facebookin käyttäjää. Parasta bloggaamisessa ovat ihanat lukijat, kollegat ja yhteistyökumppanit!

Lue tästä postaus Kaksi vuotta ammattibloggaajana – näin onnistuin

intohimo

2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Suhtaudun intohimoisesti aika lailla kaikkeen, mitä teen. Olen hurahtaja. Hurahdan milloin kestovaippojen kuoseihin, milloin astiasarjan keräilyyn, milloin ruokavalio- ja kunto-ohjelmaan, milloin Curly Girl -metodiin. Teen täysillä sitä, mistä tykkään.

Hurahdan myös ystävyyteen. Ihastun ystäviin ja rakastan viettää aikaa heidän kanssaan. Intohimo nyt ei ole synonyymi ystävyydelle, mutta ymmärrätte, mitä tarkoitan, kun ystävä vaan on mielessä koko ajan.

Intohimo on parisuhteen tärkeä osa. Se rakentuu luottamuksesta, kunnioittamisesta, ystävyydestä ja seksuaalisuudesta. Elämäni kantava voima on parisuhde, siihen nojaa kaikki. Ymmärrän olla kiitollinen ja onnellinen siitä, mitä meillä on ollut jo yli 20 vuotta.

Lue tästä postaus No saattoi vähän karata mopo käsistä.

Lue tästä postaus Kihloihin 19-vuotiaana – mitä oikein ajattelin?

3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, katson pojan kanssa sarjoja tai vaikka syön miehen kanssa jotain ihanaa iltapalaa. Me ollaan aika pitkälti kotoilijoita. Iso sohvamme on kovassa käytössä!

4. Uusin matkasi?

Kävimme heinäkuussa Kroatiassa Vodicessa. Siitä tulossa postaus lähiaikoina, kun ehdin käydä sadat kuvat läpi ja valita parhaat!

Kroatia Vodice

5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Pari pientä matkaa olen tehnyt ystävien kanssa ja muutaman miehen kanssa. Useimmiten koko perhe on reissussa mukana. Totesimme juuri Kroatiassa, että Aavan keliakian vuoksi emme olisi ehkä parasta matkaseuraa muille, kun ainakin Kroatiassa sopivan ravintolan etsiminen oli tuskaisa operaatio.

6. Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

Olen käynyt muistaakseni ainakin Turkissa, Bulgariassa, Italiassa, Kreetalla, Mallorcalla, Rodoksella, Espanjassa, Portugalissa, Lanzarotella, Symin saarella ja Egyptissä. Haluaisin vaikka minne! New Yorkiin, Lontooseen, Thaimaahan, Pariisiin…

Lue tästä postaus Mallorca oli hyvä kohde pussailumatkalle

Mallorca

7. Mikä on viimeisin kirja, minkä olet lukenut?

Jonkun heppakerhokirjan, jossa koiranpentu katosi ja löytyi lopulta heppatallin viereisestä metsästä. Pentu oli ystävystynyt yhden tallin ponin kanssa.

Lue tästä postaus Neljävuotiaan lempikirjat kertovat pieruista

8. Mikä on lempikirjallisuudenlajisi?

Dekkarit! Olen vaan valitettavasti ehkä maailman vähiten kaunokirjallisuutta lukeva kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta yliopistosta valmistunut FM. En vaan saa sille nyt aikaa arjestani, mutta hyväksyn sen. En jaksa syyllistyä siitä, että en ehdi lukea nyt. En pidä siitä keskustelusta, että vähän kirjoja lukevat ovat jotenkin sivistymättömämpiä kuin muut. Kannustan kyllä lapsia, ja mies lukee joka päivä. Minä luen usein Aavalle, mutta itse olen lukenut kirjan viimeksi heinäkuussa.

9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?

Vietän somessa aikaa lähes koko hereilläoloaikani. Työssäni järjestön viestinnän asiantuntijana vastaan somesta, kuten Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Pohdin somesuunnitelmia ja käyn analytiikkaa läpi. Herätän keskusteluja, vastaan viesteihin ja pohdin julkaisuja.

Työpäivän jälkeen pyöritän lähes 7000 seuraajan porukkaa blogin Facebook-sivulla, jonka tavoitettavuusluku on kuukausittain 100 000. Julkaisen myös kuvia blogin Instagram-tilillä @hannamaariap.

Jos minulle jäisi aikaa, haluaisin jakaa omalla Facebook-sivullani henkilökohtaisempia asioita sekä tärkeitä uutisia ja kannanottoja. Niille ei vaan jää enää arjestani yhtään aikaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Are you serious? Monday AGAIN? 😱 . . . #monday #ihatemondays #mondaymood #maanantai #bloggaaja #ylipyykkivuorten

Henkilön HANNA MAARIA Yli pyykkivuorten (@hannamaariap) jakama julkaisu

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?

Tämä on viides maakunta ja yhdeksäs paikkakunta, jossa asun. Olen oppinut rakastamaan tätä ennestään vierasta seutua. Rakastan asua pienessä kylässä ison Tampereen kainalossa. Täällä on kaikki, mitä kaipaamme. Ainoa miinus on valtavan pitkä matka mummoloihin, moniin ystäviin ja sukulaisiin.

Lue tästä postaus Isovanhemmat asuvat liian kaukana

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Syrjäytymisenvastaista työtä, köyhyysrajalla elävien auttamista ja lasten ja vanhusten hyvinvointia.

Hauska kysely! Yllättikö joku vastaukseni? Vastaa näihin omassa blogissasi tai Facebook-sivullani!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä