Aikuisten naisten puheenaiheet: menkat, seksi ja ehkäisy

Tiedättekö, mistä aiheista aikuiset naiset puhuvat? No tietysti lapsista. Ja tietysti miehistä. Ja tietysti seksistä. Ja tietysti työstä, urheilusta, lemmikeistä, unelmista, terveydestä, ympäristöasioista, politiikasta, uskonnosta ja ärsytyksenaiheista.

Aikuiset naiset puhuvat myös hyvin paljon menkoista ja ehkäisystä. Se, että juuri niistä puhutaan, on mielestäni ihanaa.

On ihanaa olla tämän ikäinen, eli kohta 40, ja olla sinut itsensä ja naiseutensa kanssa. On ihanaa, että voi puhua siskon, ystävien, ystäviksi tulleiden naapureiden ja työkavereiden kanssa ihan kaikesta – kuten nyt vaikka kuukautisveren määrästä.

menkat ja ehkäisy

Ystävien puheenaihe: menkat ja ehkäisy

Juttelin äitiporukan kanssa menkoista ja kierukoista.

Kävin tällä viikolla lenkillä ikäiseni naisen kanssa. Olen tavannut hänet aiemmin livenä vain ehkä kolme kertaa, mutta olemme olleet Facebookissa ja minun blogini kautta tekemisissä. Lenkillä juttelimme muun muassa sterilisaatiosta, kierukoista, ehkäisystä yleensä ja menkoista.

Tällä viikolla myös käytin työkaverin kanssa yhden ruokatunnin siihen, että juttelimme kuukupin käytöstä hyvin yksityiskohtaisesti.

Eilen juttelin naapuruston äitiporukan kanssa menkkojen määrästä, kuukupista, kierukoista ja piuhojen katkaisusta.

Puhuimme tietenkin paljon, paljon muutakin, mutta myös näistä asioista, jotka koskettavat tavalla tai toisella kaikkia ikäisiäni naisia. Mihinkään näistä keskusteluista ei tarvittu skumppaa eikä mitään salaista komeroa, jossa olisi kuiskuteltu salaa. (Mutta kyllä me kippistimme myös skumpalla.)

menkat ja ehkäisy

Nuoret puhuvat avoimesti menkoista

12-vuotias ja 80-vuotias voivat puhua menkoista samanlaisina kokemusasiantuntijoina.

Mielestäni on ihanaa olla tämän ikäinen ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Minun nuoruuden kaveriporukkani ei ikinä puhunut menkoista mitään. Oli maailman noloin asia, jos joutui vaikka lainaamaan sidettä koulussa kaverilta.

Olen ymmärtänyt, että nykynuoret puhuvat avoimesti asioista. Vertaistukea, ymmärrystä ja tietoa on saatavilla helposti. Omille tytöilleni olen puhunut asioista oikeilla nimillä jo heidän olleessaan ihan pieniä. Heti, kun lapsi on nähnyt vaikka siteitä tai tamponeita ja kysynyt mitä ne ovat, olen kertonut.

Lue tästä Näin kerrot lapsellesi kuukautisista.

Vaikka menkat ovat ärsyttävät, ovat ne tärkeä osa naiseutta. Onhan se nyt aika vinkeä juttu, että esimerkiksi 12-vuotias ja 80-vuotias voivat puhua menkoista yhdessä samanlaisina ja samanarvoisina kokemusasiantuntijoina ja todeta yhdestä suusta, että kyllähän niihin on tai oli aina ihan kypsä. Harva asia saa yhtä lailla ymmärrystä toisessa naisessa kuin menkat.

Koska onhan ne nyt syvältä, mutta auttaa sekin, että niistä puhuu. Ihanaa, että on ympärillä ihmisiä, joille voi kertoa, millaiset tappomenkat kierukka saa aikaan – ja aina on joku, joka tietää tunteen.

Puhutko sinä näistä asioista tyttäresi tai ystäviesi kanssa? Entä äitisi tai anoppisi kanssa? Jatketaan keskustelua blogin Facebook-sivulla.

Lue myös

Näin kerrot lapsellesi kuukautisista

Olen tytöilleni esikuva naiseudesta – se on aika pelottavaakin

Painoin 42 kg – ajattelin, että olen ällöttävän lihava

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Toki eri ystävien kanssa puhutaan eri asioista. Jos itseä mietityttää vaikka joku ehkäisytapa, niin kiva, jos voi jutella jonkun kanssa kokemuksista. Onhan ne isompia asioita kuin sadesää.

Avatar

No en kyllä puhu!
Toisaalta me puhuttiin kyllä yläasteella keskenämme ihan avoimesti menkoista, joten kai kaikki tärkeä tuli silloin sanottua.
Minulle ei olisi mikään ongelma kertoa kuukupin käytöstä tms., mutta se nyt olisi kuin sateisesta säästä jauhaminen. Mielummin keskityn ystävien kanssa muihin, iloa tuottaviin, aiheisiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä