En kiitä lasteni isää lapsenvahtina olemisesta tai minun auttamisestani

Hyvä lasteni isä.

En kiitä sinua siitä, että autat minua lastenhoidossa, kodin siivoamisessa tai ruoanlaitossa. En kiitä sinua siitä, että olisit lastemme lapsenvahtina, kun minä olen reissussa, suihkussa tai töissä.

Sinä et ole lastesi lapsenvahti. Niin kuin aina vitsailemme, emme ole kumpikaan toistemme pikkuapulaisia. Emme kumpikaan lähtökohtaisesti vain auta toista jossain asiassa, koska tässä perhe-elämässä ja lasten kasvatuksessa ei ole korvamerkittyjä asioita, jotka vain toinen osaisi tehdä ja toinen olisi vähäarvoisempi oppipoika.

Et ole mikään minun apulaiseni tai minua väliaikaisesti korvaava ulkopuolinen työntekijä vaan lastemme isä.

Et tee kotitöitä tai asioita lastemme eteen siksi, että auttaisit minua vaan siksi, että teemme niitä kumpikin yhtä lailla.

isä

Sinä et ole kodissamme statisti, joka ottaa ohjeita ja käskyjä vastaan minulta. Sinä et hoida lapsia siksi, että minä en voisi ja sinä auttaisit minua sen hetken ajan, kun en ole paikalla.

Sinä olet lastemme kanssa, koska haluat ja koska se on elämäntehtäväsi niin kuin minunkin.

Sinä siivoat, pyyhit neniä, vaihdat yöllä lakanoita, käytät lääkärissä, kyselet kokeeseen ja huolehdit harrastuskyydityksistä ja sopivien kenkien ostosta, koska sinä olet näiden lasten isä ja nämä asiat ovat sinulle itsestäänselvyyksiä.

isä
isä

Kiitän sinua siitä, että haluat antaa aikaasi ja rakkauttasi. Kiitän sinua siitä, että sinulle on tärkeää, miten lapsemme kasvatetaan ja miten he käyttäytyvät. Rajat ja rakkaus ovat sinulle tärkeitä asioita.

Suutut heille aiheesta sillä tavalla kuin aikuisen kuuluu suuttua lapselle silloin, kun lapsi perseilee liikaa. Olet tilanteessa aikuinen, joka pitää lankoja käsissään mutta ei mollaa vaan ohjeistaa lasta.

Jos joku kohtelee sinun lastasi väärin, sinä suret, puutut ja autat.

Kiitän sinua siitä, miten katsot lapsiasi, miten tuet heitä ja miten asetat heidät etusijalle.

miehet ovat sikoja miehet ovat sikoja
miehet ovat sikoja

Kiitän sinua siitä, että sain kanssasi nämä lapset.

Kiitän sinua siitä, miten kauniilla katseella ja syli avoinna otat vastaan lapset, jotka kömpivät syliisi isänpäiväaamuna, sunnuntaiaamuna, illan kiireen keskellä ja reissussa, kun pienet jalat eivät enää jaksa kävellä.

Kiitän sinua siitä, millainen katseesi on silloin, kun lapsi on sairas tai murheellinen. Se katse kantaa meitä kaikkia.

isä
isä

Kiitos, että olet niin hyvä isä lapsillemme.

Kiitos myös ukille, vaarille, kummisedille, sedille ja kaikille niille miehille, jotka ovat perheemme elämässä läsnä. Kiitos, että näytätte sekä pojallemme että tytöillemme, millainen on hyvä ja rakastava mies.

Lue myös

Katseesi kertoo millainen olen. Kirje tyttäreltä isälle
Miehet ovat sikoja ja surkeita isiä
Älä tee johtopäätöksiä parisuhteestani someni perusteella
Lapsettomuus on kipeä asia myös miehelle – kaikki eivät juhli isänpäivänä

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä