Gluteeniton ja terveellinen pizzapohja porkkanasta

Pizzapohja porkkanasta? Mitä luulette, toimiiko? Kyllä muuten toimii!

Testasin viikonloppuna ystäväni Minnan kanssa pizzapohjaa, johon tulee porkkanaraastetta, juustoraastetta ja kananmuna. Pohjaa paistetaan hetki ja sen jälkeen se täytetään normaalisti ja laitetaan uuniin niin pitkäksi ajaksi, että juusto sulaa ja saa vähän väriä.

Meidän perheessä syödään gluteenittomasti ja laktoosittomasti. Tämä pizzapohja porkkanasta sopii loistavasti siihen! Samalla tulee syötyä päivän kasvismäärä ihan huomaamatta.

pizzapohja porkkanasta

Pizzapohja porkkanasta toimii yllättävän hyvin! Sopii myös keliaakikoille!

Pizzapohja porkkanasta

Porkkanasta tehtävän pizzapohjan ohjeen löysimme sivulta tikis.fi.

Pohja (1 pyöreä pizza, riittää yhdelle aikuiselle)

3 keskikokoista porkkanaa
valkosipulinkynsi (me emme laittaneet tätä, toimi ilmankin)
0,5 dl juustoraastetta
kananmuna

Kuori ja raasta porkkanat. Painele porkkanaraasteesta neste pois siivilän avulla. Lisää muut aineet. Painele pellille leivinpaperin päälle pizzan muotoon ja paista 200c 10-12 min. Täytä ja paista vielä 5 min. Anna hetki jäähtyä, niin leikkautuu paremmin. Me emme malttaneet, joten oli vaikea leikata.

pizzapohja porkkanasta (9) pizzapohja porkkanasta (9)

Täytteet pizzaan

Me laitoimme tällä kertaa tomaattikastiketta, kanaa, paprikaa, kirsikkatomaatteja, juustoraastetta ja rucolaa. Tulipa hyvää!

Ihanan kevyt ja tavallista terveellisempi pizza, suosittelen kokeilemaan!

gluteeniton pizza gluteeniton pizza

Teetkö usein itse pizzaa?

Lue myös

Parmankinkku-mozzarellapizza: paras pizza ikinä

Parhaat lämpimät voileivät, myös gluteeniton ja kasvis

Täydellinen kanaleipä, myös gluteeniton!

Pöydässä gluteeniton, laktoositon, maidoton, lihaton, kananmunaton, pähkinätön ja yksivuotias. Mitä tarjosimme?

Gluteeniton lounas: bataattiranskikset, lohimedaljongit, lehtikaalisipsit ja sienikastike

Kommentit

4 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kannattaa kokeilla! 🙂

Avatar

Me ollaan tehty gluteeniton pitsa ”jauhottomaan taikinaan” (google löytää).
Siihen tulee vain viisi kananmunaa, joista valkuaiset vatkataan vaahdoksi, jonka sekaan keltuaiset ja suola varovasti sekoitetaan.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Täytyypä testata, kiitos vinkistä!

Avatar

Nam! Kiitos! Tää menee testiin. Oon ite tehny myös vastaavaa pitsaa kesäkurpitsaraasteen kera. Kananmunaa tosin oon laittanu enemmän. Mut porkkana menee seuraavaks kokeiluun.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä