Juuri nyt: Lapsi pelkää kuolevansa koronaan

Hän oli kuullut, että Helsingissä on kaksi lasta kuollut koronaan.

Se alkoi aamulla. Lapsi ei halunnut pukea eikä pakata reppuaan, joka oli jäänyt illalla pakkaamatta. Lapsi raivosi, että ei halua tehdä mitään aamutoimiaan eikä hän sitä paitsi pysty eikä edes osaa mitään!

Kun lapseni raivoaa, syy ei koskaan ole siinä, mistä hän raivoaa. Syynä ei ole lempimurojen loppuminen eikä pesussa oleva lempipaita. Syynä ei ole edessä seisova isoveli eikä tuleva koulupäivä. Syy on aina joku muu siellä taustalla.

Raivoon auttaa aina syli. Tänä aamuna kävimme tällaisen keskustelun:

– En halua pakata reppua!!!
– Menepä nyt.
– En halua mitään! En osaa mitään!
– Tuletko hetkeksi syliin?
– En!
– Tule vaan.
– En! Ei siitä ole mitään apua! Sylistä ei kuitenkaan ole apua. Ei sylistä ole apua, sopersi hän huutamisen jälkeen ja seisoi yhtäkkiä edessäni pää painettuna. Hän odotti, että nostin hänet syliini. Hän halasi sylissä kauan, vähän nyyhki, ja lähti sitten hypellen pakkaamaan reppuaan.

Illalla iltasadun jälkeen hän alkoi raivota, että hänen täytyy venytellä, koska baletin jälkeen unohtui. Venyttelytarve ilmaistiin sellaisella raivolla, että kyseessä eivät todellakaan olleet mitkään pohjelihakset.

Lopulta sänkyyn peitellessä se tuli ilmi. Hän oli kuullut, että Helsingissä on kaksi lasta kuollut koronaan.

Lue myös postaus lapsen jännittämisestä ja raivokohtauksista.

korona

Korona vaikuttaa kaikkialla

Vakuutin, että Suomessa ei ole kuollut yhtään ketään koronaan. Kerroin, että meille siitä ei varmastikaan ole vaaraa ja että hän saa tulla yöllä kainaloon, jos asia mietityttää. Sain hänet rauhoitettua ja uskomaan, että hän ei koronaan kuole, koska emme ole riskiryhmää.

Harmittelen, että en puhunut aiemmin hänelle tarpeeksi. Nyt joku muu ehti – ja eri tavalla kuin toivoin.

Aika hurjia päiviä ja viikkoja elämämme. Ei voi kuin hetki hetkeltä seuralta, millaiset vaikutukset koronalla on suomalaisten ja oman lähipiirin ihmisten terveydelle, koko maan terveydenhuollolle, taloudelle ja peruselämiseen vaadittaville asioille. En panikoi enkä väheksy, mutta tarkkailen, selvitän ja yritän ennakoida.

Meillä korona ei vielä näy kummemmin. Lasten harrastuksia ei ole vielä peruttu, mutta Henrikin salibandyn pelit peruttiin. Yli 800 oppilaan alakoulu sekä isompien lasten yläkoulu ja lukio pyörivät normaalisti. Minun ja miehen töitä voi tehdä myös etänä, jos tilanne sen vaatii.

Pariisi-matkalle hyvästit

Minun, miehen ja ystäväparin piti lähteä synttäreinäni Pariisiin, mikä oli nyt minulle pakkotilanteessa paljastettu yllätysmatka. Kerroin siitä tässä postauksessa.

Peruimme tänään matkan, kun sen vielä pystyi tekemään. Hei hei Pariisin kevät, patongit kainalossa ja hotellin ikkunasta näkyvä Eiffel-torni!

Huokaus.

korona

Matkalla joskus jossain.

Turvassa terveinä

Vaikka reissun peruuntuminen harmittaa kovasti, olen onnellinen, että olemme terveitä ja turvassa kotona kaikki. Olen iloinen, että emme ole karanteenissa jossain päin maailmaa kaukana lapsista.

Nyt me rauhoitumme iltaisin kotiin, juttelemme koronasta rauhallisesti sen verran kuin täytyy, halailemme ja luemme Ronja Ryövärintytärtä, joka meillä on nyt kesken.

Mitä fiiliksiä korona herättää teissä nyt?

Kommentit

8 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Viisas ja tarkka 6v 🙂

Avatar

Meillä lapsi totesi ”korona on mummille vaarallinen”

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi pieni. 💗

Avatar

Jättäkää nyt ihmeessä ne harrastukset ja ei-pakolliset työpaikkailut väliin.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No, tämä oli torstaina. Nyt perjantaina on jo uudet tilanteet. Koulut pyörii yhä.

Avatar

Kyllähän tämä varmaan pienen mielessä on sama kuin mitä itse joskus lapsena kuuli uutisista, Italian mafia, Irakin ja Iranin välinen sota jne. Eikä jatkosodastakaan ollut niin paljon aikaa kulunut, pelotti paljon, eikä aina uskaltanut kertoa pelkoa ääneen.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Meillä onneksi meni nopeasti ohi. Mutta totta, paljon pienet miettii.

Avatar

Meidän 6-vuotias oli sitä mieltä, että korona tulee minulle (eli äidille), koska en
pese käsiä niin kuin eskarissa on opetettu: eli pitää laskea 20 ja paperia ei saa
rytistää, vaan kädet pitää taputella siihen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä