Korona-aika, päivä 18: Mielialan vaihtelu kuuluu kriisiin

Siitä on nyt 18 päivää, kun lapset jäivät pois koulusta. Meidän Matildan etäopetus alkoi maanantaina, ja Aava ja Henrik jäivät pois tiistaina. Varsinainen etäopetushan alkoi keskiviikkona 18.3.

Kolme viikkoa on nyt takana. Kolmeen viikkoon lapset eivät ole käyneet kuin ulkoilemassa ja olleet kotona. Minä ja mies olemme käyneet tarvittaessa apteekissa ja ruokakaupassa. Kukin lapsista on käväissyt ehkä kerran nopeasti kaupassa, mutta hyvästä hygieniasta ja turvavälistä huolehtien. Minä olen käynyt kerran fyysisesti työpaikalla. Mies on ollut pääosin työpaikallaan.

Olen seurannut aktiivisesti uutisia uutislähetyksistä ja sanomalehdistä. Olen seurannut paljon erilaisia somekeskusteluja ja lukenut lehtien kolumneja korona-ajan jaksamisesta.

Olemme tehneet ahkerasti koulutöitä ja töitä. Olemme kiukutelleet, vähän tapelleet ja ahertaneet.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Piti käydä työpaikalla. Laitoin ripsaria. 😂👌

Henkilön Family Love Friends (@hannamaariap) jakama julkaisu

Kaikki kokevat kriisin eri tavoin

Elämme nyt kaikki akuuttia kriisiä, jonka kukin kokee eri tavoin. Yhdellä on huoli terveydestä, toisella toimeentulosta, kolmannella yksinäisyydestä. Jollain aikuisilla on enemmän työtä ja stressiä kuin ikinä, kun taas jotkut ovat jo lukeneet kaikki kirjat kotoa keittokirjoista vedenkeittimen ohjekirjaan.

Jokainen kokee tämän tilanteen omalla tavallaan. Tilanteet myös muuttuvat koko ajan. Siinä missä joillain perheillä alkaa nyt etäkoulu sujua ja tilanne helpottua, toiset ovat jo täysin jaksamisen äärirajoilla.

Minulla on ollut pari todella rankkaa päivää ja muutama vähän rankka päivä. Toinen rankka päivä oli korona-ajan päivä 10, 26.3. Kirjoitin tässä, että olen ihan loppu. Joku sanoi, että niin en saa somevaikuttajana sanoa, vaan täytyy luoda hyvää ilmapiiriä varsinkin, kun ollaan vasta poikkeusajan alussa.

Mielestäni saa sanoa! Jos minulla on huono päivä 26.3., saan sanoa, vaikka se on vasta 10. koronapäivä. Nyt on korona-ajan päivä numero 18, ja voin ihan hyvin. Huomenna ehkä on huonompi päivä, mutta sallin sen. Ei sitä tarvitse perustella – eikä minun tarvitse ehtiä tehdä asioita, joista en saa mielihyvää ja suorittaa arkea ja tehdä itsestäni parempaa versiota.

Odotettu viikonloppu

Olen tehnyt todella pitkää päivää, lapset ovat yhä tapelleet ja tilanne on yhä mikä on, mutta tänään voin ihan hyvin. Senkin saan sanoa.

Vieläkään minulla ei ole ollut yhtään enempää aikaa kuin aiemmin. Tai hetkinen, ehkä on. Olen aloittanut kello 8.30 yhä työt tuttuun aikaan, mutta olen herännyt 6.10 sijaan kello 7, lukenut lehden ja käynyt pienellä kävelyllä. Työt lopetettuani olen heti ollut kotona enkä vasta tunnin päästä.

Minulla on yhä töitä, mistä olen kiitollinen. Ajatuksissani ovat kovasti lomautetut, irtisanotut ja toimeentulostaan huolestuneet.

Nyt alkaa viikonloppu, jolloin ei ole Wilmaa, läksyjä, Teamsia, wappia, meilejä eikä (ehkä) kiukutteluja. Meillä ei ole tietenkään mitään menoja, joten olemme vain kotona. Tällä hetkellä se ei haittaa ketään. Lauantaina imuroimme, pesemme vessat, leivomme suklaahippukeksejä ja gluteenittomia nan-leipiä ja teemme intialaista tikka masalaa.

Yhä toivon, että kaikki jaksavat pysyä kodeissaan eivätkä vähättele virusta tai järjestä isoja tapaamisia. Kyllä me vielä saamme kiireisen arjen takaisin.

Ps. Kuinka monessa perheessä virvotaan ikkunan takaa tai videon kautta?

Lue myös

Odotamme koronarajoitusten päättymiseltä eniten tätä asiaa

Kommentit

8 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos! Ihana, että seuraat!

Avatar

Mukava kirjoitus, kiitos!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos! Kiva, että kävit blogissani!

Avatar

Joo on kyllä rankkaa täälläkin, pää ja ajatukset ovat tunkkaisia ja väsyneitä. Ahdistaa. Kaipaan paljon enemmän ajateltavaa…. Nyt on ihan liikaa aikaa miettiä, vaikka joku vaan tokaisisi että älä ajattele…=(

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Halaus ja voimia!

Avatar

Hei! Mä olin se, joka kommentoi aikaisemmin että toivoisin että somevaikuttajana yrittäisit mahdollisimman paljon luoda positiivista ilmapiiriä. Tosiaan en tarkoittanut ettei saisi valittaa ollenkaan (enkä niin kyllä kirjoittanutkaan), tottakai saa ja varsinkin omassa blogissaan ja ymmärrän hyvin että kaikilla on stressiä. Olen pahoillani jos kommentti aiheutti pahaa mieltä.

Mulla oli itsellä iso huoli omien lasten kotona pärjäämisestä silloin. Mä ja mies joudutaan molemmat olemaan töissä ja vielä ylitöitä pukkaa (poikkeuslain nojalla, jee) ja sen lisäksi täytyi iltaisin katsoa läksyjä ja ladata Teamsia, Meettiä ja Google Classroomia koneille ja yrittää näyttää 8v:lle että tästä sitten laitat tän päälle huomenna klo 9 niin pääset etäopetukseen…Me päädyttiin palkkaamaan opiskelija 3 päivänä viikossa auttamaan lapsia päivisin meidän ollessa töissä ja tämä on ollut jokaisen euron arvoinen ratkaisu ja helpottanut meidän arkea tosi paljon. Sittemmin olen kyllä kuullut ystäviltä jotka ovat etätöissä että etätöiden ja lasten etäopetuksen yhtälö voi olla tosi raskas. Olen pahoillani jos aiheutin pahaa mieltä, toivottavasti kirjoitat jatkossakin rehellisesti ☺️ Voimia ja terveyttä kevääseen!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hei, et ollut ollenkaan ainoa, sain näitä kommentteja kyllä Facessa ja Instassa myös. Ei hätää, et pahoittanut mieltä. Ihanaa, että saitte palkattua apua. Tsemppiä ihan hirmuisesti! Varmasti rankempaa teillä!

Avatar

Olen täysin samaa mieltä, saa todellakin puhua suoraan tästä korona-ajasta, asioiden kaunistelu ei ole mistään kotoisin. Eihän se tarkoita etteikö myös iloa olisi mutta kyllä parasta vaan kirjoittaa aidosti tunteistaan, niinkun teit 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä