HELPOT JA STRESSITTÖMÄT HALLOWEEN-JUHLAT – TÄRKEIN PALAUTE OLI ÄITIEN KATSE

Aava halusi järjestää ystävilleen halloween-juhlat. Hän puhui ja haaveili niistä kauan. Suunnitelmat olivat selkeät: kolme parasta ystävää, gluteenittomia muffineja, hämähäkinseittikoristeita, kasvomaaleja ja Just Dance -tansseja.

Minä yritin ehdottaa, että eikö nyt muutama kaveri enemmän, mutta hän halusi vain parhaat ystävät.

Hankin toivottuja koristeita. Hämähäkinseitin lisäksi ostin kurpitsavalonauhan, kummituskaulakorun, hämähäkkejä, luurankopillejä ja halloweenpannan meille kummallekin.

halloween
halloween

Yhden kutsutun perheestä tuli toive, että mitään liian pelottavaa ei olisi juhlissa. Se sopi oikein hyvin. Koska olen yleensä vähän ylisuorittaja, en nyt lähtenyt säätämään mitään. Ne eivät sitä paitsi olleet minun vaan Aavan juhlat! Aava suunnitteli ohjelmaksi tanssien lisäksi piilosillaoloa. En lähtenyt ehdottomaan mitään ”tehdään autotallista kummitustalo tunneleineen ja hautakammioineen” vaan nyökyttelin, että suunnitelma on loistava.

Juhlapäivän aamuna, viime lauantaina, leivoimme gluteenittomia muffineja. Niiden lisäksi tarjosimme nakkisämpylöitä, sipseja, popcorneja, karkkia ja limsaa. Olisin voinut koko yön väkerrellä halloweenhenkeen luuranko-, kurpitsa- ja haamutarjottavia, mutta tällä kertaa säästin itseäni. Nämä riittivät todellakin! Ihan hyvä opetus itselle, että aina ei tarvitse vetää itseään piippuun joka asian takia.

halloween
halloween halloween halloween

Matilda meikkasi Aavalle hänen toivomansa luurangon suun. Hän valitsi itse vaatteensa, mihin valintaan en saanut puuttua. Sekin oli järkevää.

Aava oli viisas, kun kutsui vain kolme ystävää. Juhlat eivät olleet liian isot. He kaikki tanssivat ja leikkivät yhdessä koko ajan. Minä tarjoilin herkut, siivosin keittiön ja tein blogihommia samalla, kun ihastelin tyttöjen tanssia.

Paras palaute tuli kauempana asuvien kavereiden äideiltä, kun he tulivat hakemaan sovitusti kolmen tunnin jälkeen. ”Kiitos sinulle, kun järjestit nämä! Minä sain omaa aikaa ja ehdin katsoa kirjamessujen esityksiä”, sanoi toinen. ”Ja minä kävin koiran kanssa lenkillä ja nautin hiljaisuudesta”,  sanoi toinen.

halloween
halloween

Sovimme, että nyt kyllä taas muistetaan järjestää, että lapset tulevat toistensa luo leikkimään välillä. Voi kun sitä osaisi joskus itsekin laittaa viestin, että voinko tuoda lapseni teille leikkimään, että ehtisin hetken huilata. Toki nämä meidän tyttömme ovat jo isoja, yhdeksänvuotiaita, mutta kyllä kaverin kanssa leikkiminen voittaa mennen tullen esimerkiksi yksin YouTuben katsomisen.

Parhaat halloweenbileet ikinä! Vanhempien valmistautuminen 2/10 ja stressitaso 1/10! Ja tämä postaus. Kuvien taso 1/10, mutta ne kertovat tarpeeksi. Jos välillä ei koko ajan ylisuoriutuisi?

Juhlitaanko teillä halloweenia?

Kommentit

4 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos, se olisi kyllä ihan oman postauksen vaativa aihe!

Avatar

Tosi hienon näköiset juhlat! Kivat koristelut, mukavaa ohjelmaa ja maistuvat tarjoilut, mitä sitä enempää voisikaan tarvita. 🙂 Peukun nosto sille, että uskallat puhua ylisuorittamisesta. Se on aika yleistä ja jos joku ei ylisuorita, niin sitten sitä ihmetellään ja siitä saatetaan olla jopa huolissaan.

Avatar

Hyvä postaus, hyvät juhlat, hyvä te!:) <3

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos 🥰💗

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä