Äidin oma päivä -finalisti: Pienen vauvan äiti Anni, 21, Vantaa

Teksti Toimitus
Äidin oma päivä -finalisti
Äidin oma päivä -finalisti Anni.

”Olen kotoisin Etelä-Karjalasta, mutta asunut omillani jo 16-vuotiaasta, jolloin muutin yksin Helsinkiin. Nykyisin perheeseeni kuuluu minun lisäkseni mieheni, vastasyntynyt esikoisemme ja kaksi koiraa. Minun ei koskaan pitänyt pystyä saamaan lapsia ja olin sinkku poikamme alun aikaan. Olin yksin melkein koko raskauden ajan ja taistelin raskausajan masennusta vastaan. Tein töitä yli suositellun määrän tiukan raha tilanteen takia ja koulutin koiriani, joista toinen oli vielä pieni pentu.

Raskaus oli vaikeaa aikaa, mutta päädyimme lapsen isän kanssa lopulta yhteen. Oma aika on pojan syntymän jälkeen vielä enemmän kortilla. Mieheni tekee paljon pitkiä työpäiviä, enkä juuri näe häntä vapaallakaan , joten pyöritän melkein kokonaan yksin vauva-arkeamme. Hoidan kodin, kauppareissut, vauvan sekä koirat pitkälti yksin.

Olisi hienoa kokea jotain erilaista ja mieltä rauhoittavaa raskaiden viikkojen jälkeen, jotta elämänilo ja usko tulevaan palaisivat takaisin. Tämä on jotain pientä ja erikoista monelle, mutta minulle päivä olisi todella suurta, erilaista ja jännittävää.”

Palaa takaisin äänestykseen!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä