Äänestä suosikkiasi Finlandia-ehdokkaista ja voita se itsellesi!

Äänestä suosikkiasi lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaista ja voit voittaa kirjan itsellesi.

Teksti Toimitus
Äänestä suosikkiasi Finlandia-ehdokkaista.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinnon ehdokkaana on jälleen kerran kuusi upeaa lastenkirjaa. Lukemisen ja hyvien kirjojen kunniaksi Kaksplus järjestää äänestyksen siitä, mikä kirja kiinnostaa lukijoitamme eniten. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yksi kappale kutakin Finlandia-ehdokasta.

Lasten ja nuortenkirjallisuuden esikarsinnan teki raati, johon kuuluivat lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio (puheenjohtaja), libristi Leena Kero-Taiminen sekä ohjaaja Rami Saarijärvi. Lopullisen voittajan valitsee toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan­ ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Voittaja julkistetaan kaikkien kategorioiden yhteisessä palkintojen jakotilaisuudessa 28.11.2018.

Ehdokkaana olevat kirjat ja tuomariston arvio:

Äänestä suosikkikirjaasi ja voita se omaksi.

1.  Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan

Tekijät: Taru Anttonen ja Milla Karppinen (toim.)

Kustantaja: Into

”Teos tekee näkyväksi tyttöjen ja naisten kyvykkyyden, tahdon ja rohkeuden monilla eri aloilla ja eri aikakausina. Vaikka kirjoittajia ja kuvittajia on paljon, kokonaisuus on yhtenäinen niin kielen, tyylin kuin kuvituksen ja taiton kannalta. Tiedon ja sadun yhteenpunominen on onnistunutta ja pienempikin lukija kykenee ymmärtämään ja hahmottamaan tarinat.”

Äänestä suosikkikirjaasi ja voita se omaksi.

2.  Tuhatkuolevan kirous

Tekijä: Siiri Enoranta

Kustantaja: WSOY

”Upeasti ja kauniilla, huolellisesti valituilla sanoilla kirjoitettu teos maalaa lukijan eteen uskottavan maailman. Omalakisen ja vahvaäänisen romaanin henkilökuvaus, juoni ja inhimillisyys tuovat esiin lapsuuden lopun, hyvän ja pahan, ilon ja surun. Eheä ja varma lukuelämys.”

Äänestä suosikkikirjaasi ja voita se omaksi.

3. Kolmas sisar. Royamen aikakirjat 1

Tekijä: Magdalena Hai

Kustantaja: Otava

”Viisas ja viihdyttävä romaani imee lukijan maagisiin maailmoihinsa, eikä päästä irti. Kerroksellinen, yllättävä ja monitasoinen tarina kiertyy hiljalleen auki ja paljastaa salaisuutensa. Teoksen kieli ja maailmat, juonellinen rytmi ja henkilökuvaus muodostavat herkullisen ja ehyen kokonaisuuden.”

Äänestä suosikkikirjaasi ja voita se omaksi.

4. Skuggorna/Varjostajat

Tekijä: Maija ja Anssi Hurme

Kustantaja: Schildts & Söderströms / S & S

”Monitasoinen kuvakirja käsittelee onnistuneesti ja konkreettisesti surua ja menetystä. Tarina, kuvitus ja taitto muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Värimaailma ja juoni kuljettavat lukijan kohti valoa: Surusta voi päästää irti. Teoksen tunnemaailma tavoittaa sekä lapsen että aikuisen.”

Äänestä suosikkikirjaasi ja voita se omaksi.

5. Järistyksiä

Tekijä: Riina Mattila

Kustantaja: WSOY

”Kaunis rakkaustarina itsensä löytämisestä tarjoaa samaistumispintaa ja rohkeutta kohdata oma tapansa olla. Teos käsittelee ensirakkautta koskettavasti ja ulottaa teeman kysymyksiin seksuaalisesta ja sukupuolisesta identiteetistä: Kaikilla on oikeus rakkauteen. Hyvällä kielellä kirjoitettu tarina pitää otteessaan alusta loppuun.”

Äänestä suosikkikirjaasi ja voita se omaksi.

6. Ägget/Muna

Tekijät: Sanna Sofia Vuori, kuvitus Linda Bondestam

Kustantaja: Förlaget / Teos

”Tarina, kieli ja kuvitus muodostavat hiotun, temaattisesti ja tyylillisesti riemastuttavan kokonaisuuden. Kutkuttavat hahmot, yksityiskohdat ja yllätyksellisyys ulottuvat joka tasolle ja saavat niin lapsi- kuin aikuislukijankin hykertelemään. Värikäs kirja sopii luettavaksi yksin ja yhdessä.”

 

Voittajat on arvottu ja kirjat lähtevät heille postissa mitä pikimmin. Onnea!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä