Mainos
Kilpailut 1.8.2017
TEKSTI Yhteistyössä Leijona-kellot

Näin opetat lapsellesi kellonajat – osallistu Leijona-kellokilpailuun!

Elokuu on lapsille jännää aikaa, kun he palaavat pulpettien ääreen. Koulun alkaessa kellonaikojen tunnistaminen ja aikakäsitteen ymmärtäminen on koululaiselle tärkeää. Milloin lähdetään kouluun? Kuinka pitkä on koulupäivä? Oma rannekello helpottaa opettelua.

Ajan opettelussa haasteellista on usein ymmärtää 12-numeroon perustuva järjestelmä, sillä usein koulussa opeteltavat mittayksiköt perustuvat 10-järjestelmään (100 cm= 1m). Lisäksi aikayksiköiden suhde toisiinsa voi tuottaa lapselle päänvaivaa, kun vuorokausi on 24 tuntia ja yksi minuutti on 60 sekuntia. Rauhallinen ja hidas opetus on paras keino saada lapsi oppimaan nämä.

Kellonaikoja opetellaan yleensä koulussa paperisen kellon avulla. Samanlainen kello kannattaa askarrella myös kotona, jotta oppiminen tehostuu. Lapsen itse tekemä opetuskello auttaa hahmottamaan kellon osat: kellotaulun, viisarit ja numerot. Paperikellon avulla voi opettaa myös kellonajan kertomisen termit, kuten tasan, yli, puoli ja vaille. Nämä kannattaa merkitä kirjaimin kellon rinnalle.

Joskus lasten on haastavaa erottaa viisarit toisistaan pituuden perusteella. Leikkikellolla harjoittelu helpottuu, kun tunti- ja minuuttiviisarit merkitään eri väreillä. Kellon jakaminen kahteen osaan värien avulla auttaa, kun harjoitellaan puolikkaita tunteja.

Koulussa merkitään päivän ohjelma esimerkiksi taululle, jolloin lapsen on helpompi hahmottaa päivän kulku. Pienten lasten kanssa ohjelman voi rakentaa kuvakorteista ja vanhempien lasten kanssa sanoista. Samaa metodia voi hyödyntää kotona. Päiväohjelmaan voi esimerkiksi merkitä kello 15 jalkapalloharjoitukset, klo 17 ruokailu ja klo 20 nukkumaan. Tämä helpottaa lasta hahmottamaan ajan kulkua ja lukemaan kelloa.

Lapsia on hyvä kannustaa rannekellon käyttämiseen, kun kelloa aletaan opetella. Rannekellon avulla on helppo havainnoida, kuinka kauan aikaa menee mihinkin toimintaan. Lasta kannattaa kannustaa kokeilemaan, mitä ehtii tehdä esimerkiksi minuutissa tai sekunnissa. Lapsi voi itse laskea, kuinka montaa kertaa sekuntiviisari värähtää minuutin aikana.

Leijona-kellot kannustaa Kaksplussan lukijoita opettamaan lapsille kellon käyttöä ja jakaa kuusi kelloa lukijoille. Kellojen arvontaan voit osallistua tämän artikkelin lopussa.

Leijona-kellot haluaa olla omalta osaltaan mukana tekemässä hyvää ja lahjoittaa nyt toista vuotta peräkkäin kaikille SOS-Lapsikylien koulun ja esikoulun aloittaneille lapsille rannekellot. Oppimiseen kannustaminen ja edellytysten turvaaminen kaikille lapsille on tärkeää työtä.

Voita kello omalle pienelle koululaiselle!

Tutustu alla oleviin Leijonan lasten rannekelloihin ja äänestä lapsellesi sopivinta kelloa. Kaikkien 17.9. mennessä äänestäneiden kesken arvotaan kuusi kelloa, yhden kellon arvo on noin 35-45 euroa. Huom! Emme voi taata sitä kelloa, jonka olet kilpailussa valinnut parhaaksi.

Leijonan lasten kellojen valikoimasta löydät kellot niin isompien kuin pienempien lasten makuun. Mallistosta löytyy erivärisiä ja -tyylisiä kelloja, joissa on selkeät, helposti luettavat numerot ja hauska kuosi. Kaikki Leijonan lastenkellot (tyttöjen ja poikien mallit) löydät täältä.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Kilpailu on päättynyt!

Numero
Ralli
Jalkapallo
Raita
Laukka
Rakkaus
Ruusu
Aurinko

Kommentit (1)

Raita
0
1 vastaus

Raita
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: