Vau, mitä muodonmuutoksia! Muistatko nämä ihanat Äidin oma päivä -kisan voittajat?

Kaksplussan Äidin oma päivä -kilpailussa äänestyksen voittanut äiti pääsee viettämään hemmottelupäivää, jossa hänet meikataan ja stailataan lehtikuvauksiin.

Teksti Maria Soininen
Kuvat Otavamedia
Äidin oma päivä -kisa järjestettiin vuonna 2017 kymmenen kertaa.

Äidin oma päivä -voittaja Eveliina Huotarinen.

1. Kuuden lapsen äiti Eveliina: ”Ruokakaupassa saan usein ihmettelyä osakseni, kun lastaan kärryyn 40 maitopurkkia”

Eveliina oli vuoden ensimmäinen Äidin oma päivä -kisan voittaja. Kuusilapsisen perheen päivät ovat tarkasti aikataulutettuja, jotta arki sujuisi vaivattomasti. Normaalisti Eveliina herää aamuisin kello kuusi, meikkaa ja juo kahvit. Sitten viedään lapset kouluun ja mennään kauppaan tai palataan kotiin.

– Ruokakaupassa saan usein ihmettelyä osakseni, kun lastaan kärryyn 40 maitopurkkia, kuusi jauhelihapakettia ja seitsemän leipää, Eveliina nauraa.

Vanhat autot ovat Eveliinan ja tämän miehen yhteinen kiinnostuksenkohde, ja lisäksi Eveliina harrastaa pin up -kuvissa poseeraamista. Hän kertookin meikkaavansa joka aamu — myös kotona ollessaan. Arjessa käytännöllisyys menee kuitenkin laittautumisen edelle.

Äidin oma päivä -voittaja Janiika ennen ja jälkeen.

2. Yksinhuoltajaäiti Janiika: ”Olisihan se aika ihanaa, jos joku tulisi laittamaan minut joka päivä näin nätisti”

Janiika saapui kuvauksiin yhdessä 1-vuotiaan Julius-poikansa kanssa. Hemmottelupäivä oli todellakin ansaittu, sillä ensimmäistä vauvavuotta olivat varjostaneet Juliuksen refluksi- ja allergiaoireilut sekä korvatulehduskierre. Poika saattoikin herätä jopa 15-20 kertaa yössä. Janiikan pukeutumisessa tärkeintä on ollut käytännöllisyys, ja oma tyyli on ollut hukassa.

– En meikkaa arkisin, mutta olisihan se aika ihanaa, jos joku tulisi laittamaan minut joka päivä näin nätisti, Janiika nauraa.

Äidin oma päivä -muuttumisleikki.

3. Yh-äiti Emman tytär luuli äitiään Putous-hahmoksi — oli muutoksen aika!

Emma päätti hakea Äidin oma päivä -muuttumisleikkiin, kun hänen 2-vuotias tyttärensä Sofia luuli Putous-hahmo Aina Inkeri Ankeista äidikseen. Kaikesta valittavan Ankeisen kanssa Emmalla ei ole mitään yhteistä, mutta hän myöntää, että pikkulapsiaika on käynyt voimille. Tytär oppi lopulta nukkumaan unikoulussa.

— Kaksi viikkoa se kesti, mutta palkinto oli täydellinen, Emma kertoo.

Äidin oma päivä -kisan voittaja muuttumisleikissä.

4. Kolmen lapsen äiti Mari sanoi heipat mutsinutturalle ja jumppatrikoille

Kun Mari Korhonen sai kuulla voittaneensa itselleen hemmottelupäivän, hän kertoi alkaneensa itkeä — ansaitseeko juuri hän todella tämän? Epäilys oli turha: kun kotona pyörii kolme taaperoa, ja isä tekee reissutyötä, äidin omat hengähdyshetket ovat todella tiukassa. Vaatemyyjänä työskennellessään Mari seurasi muotia ja pukeutui edustavasti, mutta kotiäitinä edustusasujen tilalle olivat tulleet jumppatrikoot ja collegehousut.

Äidin oma päivä ja Senni Virto

5. Alle vuoden ikäisen lapsen äiti Senni halusi löytää naisellisemman tyylin

Senni kertoi kuvauksissa, että häntä piristävät pukeutumisessa kirkkaat värit. Omasta ulkonäöstä huolehtiminen oli kuitenkin jäänyt vauvanhoidon vuoksi.

Nainen toivoi oppivansa etenkin uusia silmämeikkivinkkejä, ja kuvauksissa hänelle loihdittiinkin kauniit rajaukset ja huolitellut kulmakarvat.

– Olen aina kokenut itseni enemmän tytöksi, mutta nyt näytän naiselta, Senni summasi lopputuloksen.

6. Kahden lapsen äiti Pauliina selätti syömishäiriön

Pauliina kertoi pukeutuvansa yleensä mustiin ja harmaisiin telttoihin ja toivoikin uudelta tyyliltään rohkeutta ja värejä. Pauliinan epävarmuuden taustalla oli vakava syömishäiriö, johon hän sairastui 16-vuotiaana. Anoreksia ajoi naisen moneen kertaan sairaalahoitoon, mutta kunnolla toipuminen alkoi läheisten tuskasta ja lääkärin sanoista.

— Lääkäri muistutti, etten välttämättä koskaan voisi saada lapsia. Ymmärsin, ettei tämä voi jatkua.

Vastoin odotuksia ensimmäinen lapsi Juska saikin alkunsa jo puolen vuoden yrittämisen jälkeen.

Äidin oma päivä

7. Kahden lapsen äiti Tiia koki paineita toisten somekuvista

Tiia aloitti armeijan pari vuotta sitten, mutta joutui keskeyttämään palveluksen jo alkuvaiheessa käsivaivan takia.

– Silloin se harmitti, mutta jos olisin käynyt armeijan, minulla ei olisi Einoa ja Väinöä, joten parempi näin.

Somemaailma asettaa helposti paineita, ja myös Tiia koki ulkonäköpaineita katsellessaan ystäviensä itsestään laittamia kuvia.

— Itsetuntoni laskee välillä todella alas, kun vertaan itseäni heihin. En ehdi laittamaan itseäni yhtään, ja tyypillinen kotiasuni on t-paita ja verkkarit, Tiia kertoi.

Äidin oma päivä -kisan voittaja

8. Kahden lapsen äiti Minja: ”Unohdan itseni arjen keskellä”

Lokakuun Äidin oma päivä -kilpailun voittanut Minja on koulutukseltaan kosmetologi. Nainen oli tottunut meikkaamaan muut ennen illanistujaisia, mutta arjessa oma laittautuminen oli jäänyt vähiin.

— Unohdan itseni arjen keskellä. Halusin kerrankin olla itse laitettavana, hän kertoi kuvauksissa.

Minjan kuvausmeikissä korostettiin hänen kauniita, siipimäisiä kulmakarvojaan, ja kirsikan sävyinen huulipuna toi raikkautta kasvoille.

9. Kahden lapsen äiti Tiia ei ollut tunnistaa itseään peilistä

Tiia kertoi, että hänet on yllättänyt äitydessä etenkin lapsiin liittyvän huolen määrä.

– On rankkaa, kun lapset ovat sairastelleet paljon ja unet jääneet vähiin. Molemmilla on ruoka-aineallergioita ja refluksitauti.

Tiia totesi, että huoli ja väsymys näkyvät jo kropassa, ja hän toivoi ”löytävänsä itsensä harmaasta kotiäiti-peikko-lookista”. Etenkin meikkiä nainen odotti kovasti, ja Tiialle tehtiinkin hänen kauniita silmiään korostava meikki. Naiselliseen kuvaustyyliin kuului pitsiä ja strasseja.

– Kuka tuo on? Tiia totesi katsellessaan hymyillen lopputulosta peilistä.

Äidin oma päivä -voittaja Milla ennen ja jälkeen -kuvissa.

10. Toista lastaan odottava Milla, 34: ”Luulen, että äitiysloma menee taas sujuvasti ilman meikkiä”

– Olen näyttänyt samalta viimeiset 15 vuotta! Milla huokaisi tullessaan vuoden viimeiseen Äidin oma päivä -kuvauksiin. 5-vuotiaan Emman äiti odottaa perheeseen toista vauvaa, ja arki on hektistä. Milla hakee voimia arkeen liikunnasta, mutta ulkonäköön panostaminen on jäänyt – sama asia, joka toistuu kaikissa Äidin oma päivä -voittajien puheissa. Hemmottelupäivältä Milla odottikin muutosta arkeen:

– Olisi kiva muuttaa tyyliä hieman naisellisemmaksi ja pukeutua joskus vähän värikkäämmin.

Lopputulos puhukoon puolestaan – muutos on upea!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä