Lapsi Lapsen kasvatus
21/01/2017

Lasten aktiivisuusmittari testissä: pelillisyys toimii, mutta mittaustarkkuus takkuilee

Lasten aktiivisuusmittari testissä: pelillisyys toimii, mutta mittaustarkkuus takkuilee

Aikuisten elämässä liikuntasuoritusten ja aktiivisuuden mittaaminen eri laitteilla on ollut arkea jo pitkään. Nyt Garmin toi markkinoille lapsille suunnatun Vivofit jr. -rannekkeen. Se on simppeli, kellolta näyttävä ranneke, joka mittaa askeleita ja liikuntaminuutteja.

Lisäksi sen voi ohjelmoida keräämään virtuaalikolikoita hampaiden pesusta, vaatteiden pukemisesta ja pienistä kotiaskareista. Kuulostaa lupaavalta, joten ei muuta kuin ranneke lapsen käteen, Vivofit jr. -appsi puhelimeen ja lapsi pihalle pisteitä keräämään.

Plussaa laite saa heti siitä, että vekotin on helppo ottaa käyttöön ja patteri kestää aktiivikäytössä vuoden. Lisäksi ranneke istuu hyvin viisivuotiaan käteen, vaikka siinä ei ole säädettävää remmiä. Sovellus näyttää simppeliltä: kello ja puhelin synkronoidaan näppärästi bluetoothin avulla. Ruudulta näkee, täyttyykö päivän liikuntatavoite. Jos täyttyy, lapsi pääsee seikkailemaan viidakkopelissä.

Ensimmäisen päivän päätteeksi pettymys on suuri. Tyttö on hiihtänyt ja pulkkaillut tuntitolkulla, mutta ranneke näyttää liikuntasuoritteeksi vain 40 minuuttia. Valmistaja kertoo, että laite toimii parhaiten lajeissa, joissa kävellään tai juostaan.

Seuraavana päivänä askelia kertyy huimat 11 000 ja lapsi on innoissaan, sillä määrä oikeuttaa etenemään sovelluksen pelilaudalla. Ensimmäisestä luukusta löytyy kivaa tietoa tukaanista. Tyttö ei malta odottaa, että pääsisi kurkistamaan seuraavaan luukkuun. Se kyllä motivoi liikkumaan.

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.