Vaatteet ja varusteet 17.05.2017 Päivitetty 21.08.2023

Lastenvaatteita kiertoon Facebook-kirppiksellä – 7 vinkkiä onnistuneisiin kauppoihin

Facebook-kirppis on oiva paikka päästä eroon lasten vanhoista vaatteista ja tavaroista. Hermoja ja aikaa säästyy, kun valitset tuotteillesi sopivan ryhmän ja maltat tutustua sen sääntöihin.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
iStock

1. Myy sopivalla FB-kirppiksellä

Yksittäisiä lastenvaatteita ei kannata alkaa kaupata, jos kyseessä on merkitön perusvaate. Säästät aikaa, kun myyt tällaiset vaatteet setteinä. Tällöin sopivin paikka lastenvaatteiden myyntiin saattaa olla kaupungin tai kaupunginosan oma FB-kirppis, jolloin lähellä asuvat ostajat voivat tulla vilkaisemaan vaateläjiä ennen ostopäätöstä.

H&M:n, Lindexin ja KappAhlin tuotteille on Facebookissa myös oma ryhmänsä, jossa on kymmeniätuhansia jäseniä.

Suosituista merkkivaatteista parhaan hinnan saa merkkien omilla Facebook-kirppiksillä. Kokeile vaikka Polarn O. Pyret-  tai GuGGuu & Kumppanit -kirppiksiä.

Parhaat lastenvaatteiden FB-kirppikset

2. Tutustu ryhmän sääntöihin

Hyviin tapoihin kuuluu, että käytät kirppistellessä omaa nimeäsi ja FB-profiiliasi. Ryhmät ovat usein suljettuja, jolloin jäseneksi pääsy vaatii ylläpidolle lähetettävän liittymispyynnön.

Tutustu tarkasti kyseisen kirppiksen myynti- ja ostosääntöihin ja noudata niitä kauppaa käydessäsi. Säännöt voivat vaihdella paljonkin ryhmästä riippuen. Jos myynti- tai ostoilmoitus on vastoin sääntöjä, ylläpito usein poistaa sen ilman erillistä huomautusta.

Tarkista ainakin se, saako ryhmässä käydä huutokauppaa vai vaaditaanko tuotteelle tietty hinta, jolla se myydään, vaikka joku tarjoaisikin enemmän. Jos huutokauppa on sallittua, siitä pitää aina ilmoittaa myynti-ilmoituksessa etukäteen.

Muista, että piraattituotteiden myynti on kiellettyä.

3. Hallitse FB-kirppisten lyhenteet

Myydessä ja ostaessa käytetyt termit saatetaan selittää säännöissäkin, mutta ne ovat melko vakiintuneet ryhmästä riippumatta.

4. Ota myyvä ja hyvälaatuinen kuva

Kuvaa myymäsi tuote siistillä alustalla ja hyvässä valossa, esimerkiksi ikkunan ääressä. Jos vaatteessa on yksityiskohtia tai vaikka kulumia pinnassa, ota niistä erilliset kuvat.

Ryhmän säännöistä riippuu, ladataanko kuva suoraan ryhmän seinälle vai sille sopivaan kansioon. Jälkimmäistä tapaa suositaan selkeyden vuoksi monissa ryhmissä. Mahdolliset lisäkuvat ja muut myytävät tuotteet toivotaan usein lisättävän kommentteihin.

5. Kuvaile tuotetta rehellisesti

Kerro myynti-ilmoituksessa ainakin vaatteen koko, mahdollinen merkki ja hinta. Tuotteen väri kannattaa mainita, mikäli kuva vääristää sitä. Varsinkin kalliimmissa tuotteissa monet ovat kiinnostuneet myös materiaalista sekä tarkoista mitoista.

Kuvaile tuotteen kuntoa rehellisesti, sillä kuva ei aina kerro koko totuutta. Mainitse ehdottomasti mahdolliset pikkuviat tai tahrat.

Kerro ilmoituksessa, onko tuotetta mahdollista sovittaa, sekä se, oletko valmis postittamaan sen ostajalle.

6. Myy oikeaan hintaan…

Kuten kaikessa kaupankäynnissä, hinta ratkaisee. Oman tuotteen hinnoittelu on helpompaa, jos tarkkailet hetken valitsemassasi ryhmässä vallitsevaa hinnoittelukäytäntöä. Jos myynti-ilmoituksen tuote varataan heti ja perään ilmestyy jonoa, hinta on todennäköisesti kohdallaan.

7. … ja oikeaan aikaan

Moni perheenäiti tai -isä ennättää selailemaan myynti-ilmoituksia vasta illansuussa, joten julkaise ilmoituksesi täsmäiskuna klo 19–21 aikoihin ja suosi viikonloppuja.

Sesonkituotteiden, kuten lasten ulkovaatteiden ja -kenkien, suhteen pätee sama sääntö kuin perinteisilläkin kirpputoreilla: vuodenaikojen mukaan. Toppavaatteet ja Kuomat menevät kaupaksi syksyllä, välikausivermeet ja kumpparit kevättalvella.

Lue myös:
Näin lastenvaatteet menevät kaupaksi kirpputorilla – 8 vinkkiä
Tässä ovat Suomen parhaat lastenvaatekirpputorit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X