Äitihoroskooppi: Härkä on rakastava ja kannustava äiti

Härkänainen on kuin luotu äidiksi ja hän on hyvin omistautunut tehtävälleen. Hän takaa lapsilleen tasapainoisen ja turvatun kasvuympäristön.

Teksti Jasmin Isberg
Kuvat 123RF
Äitihoroskooppi: Härkä

Käytännöllisyyden ja täsmällisyyden perikuvana härkä-äiti pitää tarkasti kiinni rutiineista ja säännöistä, mutta rohkaisee lapsiaan myös seikkailemaan ja nauttimaan etenkin luonnon tarjoamista mahdollisuuksista.

Härkä-äidin luomat rutiinit tuovat lapsille heidän kaipaamaansa turvallisuuden tunnetta. Merkilleen kuuliaisena härkä korostaa lapsilleen lojaaliutta ja ahkeruutta.

Härkä-äiti tekee kaikkensa, jotta hän voi tarjota lapsilleen kaiken sen, mihin hänellä itsellään ei lapsena ollut mahdollisuutta. Hän kasvattaa lapsensa vahvoiksi ja antaa näille paljon hellyyttä ja rakkautta.

Perhekeskeinen härkä-äiti ei koskaan laista velvollisuuksistaan tai valita niistä. Hän tukee ja kuuntelee lapsiaan enemmän kuin mielellään ja hänen voi aina luottaa ottavan osaa lapsilleen tärkeisiin tapahtumiin.

Härkä-äidin kehityskohtia

Härkä saattaa syyllistyä liialliseen hyysäämiseen, sillä hän haluaa lapsilleen ymmärrettävästi vain parasta. Hänen kannattaa kuitenkin pitää varansa, ettei lapsista tule hemmoteltuja. Ruoasta ja juomasta nauttivan härän tulisi myös muistaa, ettei lapsia kannata hyysätä liiallisen ruoan ja herkuttelun kautta.

Konservatiivinen äiti ei voi sietää tottelemattomuutta tai uhmakkuutta. Muutoin rauhallinen härkä menettää näissä tilanteissa nopeasti malttinsa.

Itsepäisenä härkä voi ajautua konfliktiin lastensa kanssa, jos hän ei opi hieman joustavammaksi ja ota lapsiaan huomioon yksilöinä. Erityisesti teini-iässä lapsi voi vetäytyä kauemmas äidistään, jos hän kokee, ettei hänen mielipiteitään kuulla kotona lainkaan.

Kuuluisia Härkä-äitejä

Jessica Alba, Lily Allen, Penelope Cruz, Pirita Hagman, Irina, Nina Kurkinen, Vappu Pimiä, Uma Thurman.

Lue kaikki äitihoroskoopit!

Lue myös:

Lapsihoroskooppi: Tällainen lapsesi on luonteeltaan
Perhehoroskooppi – näin tähtimerkit vaikuttavat perhedynamiikkaan
Anoppihoroskooppi – Tällainen on miehesi äidin todellinen luonne
Härän laaja luonnekuvaus

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi