Koti ja lastenhuone 10.12.2015
TEKSTI kaisa
KUVAT Kaksplus-bloggaajat

Näin teet ihanan perhejoulun: Kaksplus-bloggaajien vinkit

Joulua kannattaa valmistella kotiin yhdessä lasten kanssa. Mitä siitä, vaikka jauhoja vähän pöllähtäisi lattialle ja glitteriä liimautuisi sohvatyynyyn. Lapset tuovat jouluun taikaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Siivous300Joulusiivous

Munakoisoni ja minä -blogin Jasmin vihaa siivoamista. Silti hän haluaa, että on siistiä. Lue blogista vinkit joulusiivouksen selättämiseen.

Jouluaskartelut

Lahjapaketti valollaLahjapaketti valolla

Oletko jo törmännyt jo tämän joulun hittiin: joulupaketin muotoiseen jouluvaloon? Sellaisen tekeminen on helppoa. Lue ohje Kadun aurinkoisella puolella -blogista!

Askartele tonttuja ja revontuliaAskartele tonttuja ja revontulia

Päiväkodin elämää -blogissa lastentarhanopettaja Leena antaa ohjeet helppojen revontulien, pahvitonttujen ja -enkeleiden askarteluun. Jos nämä eivät tuo kotiin joulun taikaa, niin eivät sitten mitkään.

lahjatoiveet joulupukille.Muista kirjoittaa joulupukille lahjatoiveet!

Kirje joulupukille on tärkeä tehtävä, johon lapset paneutuvat hartaudella. Katso, kuinka Äitilandia-bloggaajan kotona askarreltiin lahjatoiveet joulupukille.

Joulukortit yhdessä lapsen kanssaJoulukortit yhdessä lapsen kanssa

Miss Mutsi -blogissa annetaan helppo vinkki joulukorttien askarteluun taaperon kanssa: perunanpuolikkailla voi painaa lumiukkoja pahville.

Joululahjat

DIY-värityskirja lapselleDIY-värityskirja lapselle

Heart Pumps Diesel -blogissa on edullinen ja trendikäs lahjavinkki lapselle: DIY-värityskirja. Tuunaa värityskirja lapselle hänen lempiaiheistaan, ja saat lapsen viihtymään värityskirjansa parissa joulupäivän.

DIY-kuorinta piparkakun tuoksullaDIY-kuorinta piparkakun tuoksulla

Miltä kuulostaisi piparkakku- tai piparminttukuorinta? Sellaisen voi tehdä itse kaapista löytyvistä aineksista. Katso ohje Lastenhuoneen kapina -blogista.

Söpö kettukukkaroAskartele helppo kukkaro

Frutti di Mutsi -blogin ohjeilla tehtailet söpön kettukukkaron vaikka koko suvulle. Tarvitset vain laukkulukon, farkkukangasta ja silitettäviä kangaskalvoja.

Karpalo-suklaa-pikkuleipien aineksetCookie-ainekset purkissa

Mitä antaisi lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Kun äiti kelaa -blogissa on ohje jouluiseen cookie-purkkiin. Karpalo-suklaa-pikkuleipien ainekset asetellaan kauniiksi kerroksiksi litran lasipurkkiin, mukaan lisätään ohje, ja lahja on valmis.

Suloinen hiiri vauvalleSuloinen hiiri vauvalle

Voi kuinka söpön ja herkän pitsimekkoisen Neiti Hiiren Kotiäidin päiväkirja -blogin Camilla onkaan askarellut vauvalleen!

Parasta on paketointiParasta on paketointi

Lahjojen antamisessa melkein parasta on niiden kääriminen hienoihin paketteihin. Lastenhuoneen kapina -blogin Anne teki tyylikkäät mustavalkoiset paketit, joiden nimilapuissa on käytetty kakkualustojen reunapitsejä.

Joulutunnelma

Koristele kotiKoristele koti

Höpsöä pientä elämää -blogissa koti on jo koristeltu jouluun. Tunnelmaa tuovat suloinen muumiaiheinen enkelikello ja itse joulukoristeista askarreltu ovikoriste.

Jouluhysteria on okJouluhysteria on ok

Munakoisoni ja minä -bloggaaja Jasmin puolustaa joulun jouluhysteriaa: on ihan ok fiilistellä joulua kynttilöin, koristein ja makeisin, joulu on kuitenkin valopilkku muuten niin synkässä vuodenajassa. Eikä joulufiilistely välttämättä tarkoita tolkutonta kuluttamista: ”Eihän se voi olla kulutushysteriaa, että ostetaan kynttilöitä, luodaan tunnelmaa kotiin ja hankitaan jouluisia pöytäliinoja sekä jouluverhot! Eihän kukaan niitä kuitenkaan käytä vain sitä yhtä kertaa.”

Lumiukko-leffa on mustLumiukko-leffa on must

47 palasta -blogin Agulle joulutunnelman tuo yksi ylitse muiden: Lumiukko-elokuva. ”Lapsuuden jouluissa Joulupukin kuuma linja huipentui aina tuohon ihanistakin ihanimpaan tarinaan, ja jälleen kerran vuoden odotus palkittiin. Vuodesta toiseen tunnari itketti perheen naisväkeä, ja tekee niin yhä edelleen.”

Katso blogista liikuttava video, jossa Agun Piippis-tyttä tanssii Lumiukon tunnusmusiikin tahtiin.

Joululetit päähänJoululetit päähän

Rakastaako lapsesi, kun letität hänen hiuksiaan? Mikset tekisi jouluaiheista kampausta? Joululettien ohjeet löydät tietysti Jenni’s Hairdays -blogista.

Asu tekee joulunAsu tekee joulun

Jouluaattoon liittyvää juhlan tuntua lisää hienoihin vaatteisiin pukeutuminen. Mutta miten saada pojatkin innostumaan joulupukeutumisesta? Tiitukatriinan blogissa on koottu hieno mutta samalla vähän räyhäkkä asu taaperopojalle. Tsekkaa hienot henkselit!

BataattilaatikkoJouluruoka

Bataattilaatikko: helppo ja herkullinen uutuus joulupöytään

Kyllästyttääkö porkkana- ja lanttulaatikko? Kokeile bataattilaatikkoa, joka usein maistuu lapsillekin. Äitilandian Helena ihastui siihen viime jouluna: ”Ihan älyttömän helppo ja vaivaton tehdä ja niin paljon parempaa kuin yksikään valmislaatikko.”

Ceylon-kaneliKaneliporkkanat

Maria Nordin vinkkaa turvallisen kanelivaihtoehdon, ceylonkanelin, lapsiperheisiin. Mukana myös kaneliporkkanoiden ohje!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: