KUVAT Bloggaajat

Terveelliset herkut arkeen ja juhlaan – äitibloggaajien suosikkireseptit

Terveellinen herkku ei todellakaan tarkoita mautonta tai tylsää. Kaksplussan bloggaajien suosikkiohjeissa sokerin sijaan makua tuovat marjat, hedelmät ja pähkinät. Juhlaherkkujakaan ei tarvitsee upottaa sokeriin. Kokosimme ihanat ideat väli-, aamu- tai iltapaloiksi sekä juhlapöytään!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Terveelliset herkut väli-, ilta- tai aamupalaksi

Synninpäästö sipseille  

Äidin sanoin -blogin Meri halusi lisätä vihreää perheensä herkkuhetkiin. Nopeasti uunissa kypsyviin lehtikaalisipseihin tarvitsee vain kolmea raaka-ainetta.

Karkin korvikkeeksi

Joskus eksoottisen kuuloisista aineksista voi sukeutua suosikkiherkku, huomasi Eat Hoop Love -blogin Jerina yhdistäessään makeat taatelit lakritsijauheeseen.

Sallittu keksi – myös gluteenittomalle

Lukuisia terveyskeksireseptejä vertailtuaan Elisaerika-blogin Elisa päätyi suosikkiohjeeseensa, jossa erilaiset pähkinät, banaani ja ripaus suklaata takaavat tuhdin lopputuloksen.

Lue myös: ”Lapsen keliakia ei ole maailmanloppu”

Piristystä puuroon

Jos perusversio kaurapuurosta kyllästyttää, kokeile In Her Eyes -blogin Minnan tuunausvinkkejä: sekaan mehukeittoa ja marjoja, valmiita hedelmä- tai marjasoseita tai kovaan nälkään banaania ja pähkinää.

Burgerit ilman pullamössöä

Elämä on herkkua -bloggaaja, pienen Hermannin äiti, ei kaipaa burgereihinsa vehnäsämpylöitä, vaan tarjoaa ne avoversioina. Täytteitä vaihtelemalla herkusta saa juuri niin terveellisen (tai epäterveellisen) kuin haluaa.

Smoothie – arjen pikaruokaa

Kiljusten blogia pitävä Minna vaihtoi välipalaleivät ja -suklaat helppoon smoothieen. Nopeasti valmistuvaan energiapommiin sujahtaa ainakin kauramaitoa, mustikkaa, banaania ja chia-siemeniä.

Energiaa raakapatukoista

Maidottomat, gluteenittomat ja lisäaineettomat raakapatukat ovat Hei meillä valvotaan -blogin Emmin terveellinen ratkaisu herkkunälkään. Makunsa patukat saavat muun muassa taateleista ja cashewtahnasta.

Lue myös: 7 helppoa ruokaa lapsiperheelle – viikon ruokalista bloggaajien suosikkiresepteillä

Terveelliset herkut juhliin

Se terveellisempi mutakakku

Mutakakkuun ei ole pakko upottaa puolta kiloa suklaata herkullisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, todistaa Unelmalandia-blogin Doris, jonka versioimassa mutakakussa ei ole lainkaan lisättyä sokeria.

Muffinsit ilman sokeria

Yhtä kuin kolme -blogin Janen banaani-mustikkamuffinsien reseptissä yhdistyvät taaperoiden suosikkimaut, mutta leivonnaiset maistuvat aikuisillekin.

Suklainen raakakakku

Eri reseptejä yhdistelemällä Mutsi hoitaa -blogin Taru pyöräytti semiraakasuklaakakun, joka sopii houkuttelevan ulkonäkönsä puolesta mihin tahansa kevään juhlaan.

Smoothietäytteinen raakakakku

Love Beyond Words -blogin Marian ensimmäinen raakakakkukokeilu oli heti hitti: hedelmäinen kakku valmistuu helposti ja maistuu lapsillekin.

Lue myös:
Herkkujen antaminen lapselle: Tämän takia karkkipäivä voi olla huono juttu
Monet lapset syövät liikaa suolaa, sokeria ja rasvaa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: