Ideoita pääsiäisleivontaan! 4 helppoa ja takuuhyvää leivonnaista kevään juhliin

Kevään juhlien leivonnaiset koristellaan iloisilla väreillä. Tässä neljä helppoa ja hyvää reseptiä vaikka lasten kanssa tehtäväksi.

Teksti Kaksplussan toimitus
Marmoroidut suklaabrowniet
Suklaapiirakka – aina niin hyvää ja riittää isolle porukalle!

Marmoroidut suklaabrowniet

noin 12 palaa

150 g voita

200 g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljatahnaa

TUOREJUUSTOSEOS

200 g tuorejuustoa

1 kananmuna

3/4 dl sokeria

 

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljatahna ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille tai -pannulle, kooltaan noin 25 x 35 cm. Tasoita piirakan pinta.

Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi taikinan päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita piirakan pinnalle.

Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Pääsiäispullat

Koristellut pääsiäispullat tuovat iloa kahvipöytään.

Pääsiäispullat

16 kpl

2 ½ dl maitoa

½ pala hiivaa

1 dl sokeria

ripaus suolaa

1 rkl kardemummaa

1 muna

noin 7 dl vehnäjauhoja

75 g margariinia tai voita

TÄYTE

300 g mantelimassaa

VOITELUUN

1 muna

KORISTELUUN

valmista sokerikuorrutetta, karkkeja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva.

Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Kauli mantelimassa ohueksi levyksi ja nosta se pullataikinalevyn päälle. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen
sentin levyisiksi paloiksi ja nosta palat pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Leikkaa saksilla pullien pintaan risti. Anna pullien kohota hyvin.

Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.

Anna jäähtyä. Koristele jäähtyneet pullat sokerikuorrutteella ja
karamelleilla.

Strösselikeksit

Näiden keksien leipomisessa osaavat ihan pienetkin auttaa.

 

Strösselikeksit

noin 60 kpl

200 g voita

2 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

5½ dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1½ dl kirjavaa strösseliseosta

Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voin joukkoon kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-kermaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon 1 dl strösseleitä.

Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Paina keksit lopuissa strösseleissä.

Nosta keksit strösselipinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Mansikkakääretorttu

Mansikkaisessa kääretortussa on raikas rahkatäyte.

Mansikkakääretorttu

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sisään ja päälle:

2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

2 tl vaniljasokeria

200 g rahkaa

1/2 dl mansikkahilloa

(tomusokeria maun mukaan)

2 dl jäisiä pakastemansikoita

koristeeksi mansikkakarkkeja tai pakastemansikoita

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi.

Peitä uunipelti leivinpaperilla, levitä taikina tasaisesti paperin päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia. Kumoa levy lämpimänä kevyesti sokeroidun leivinpaperiarkin päälle. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa mansikkakerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja mansikkahillo. Mausta seos tarpeen mukaan tomusokerilla. Viipaloi jäiset mansikat ja asettele ne kääretortun alareunaan vieri viereen.

Levitä päälle 2/3 täytteestä. Kääri torttu paperin avulla rullaksi. Anna maustua ja mehustua jääkaapissa pari tuntia. Levitä pinnalle loput mansikkatäytteestä ja koristele esimerkiksi mansikkakarkeilla tai pakastemansikoilla.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä