Unohtunut kondomi, äitien yksinäisyys ja unnutus kiinnostivat – Facebookin suositut 2018

Kaksplussan Facebook-sivulla kävi kuhina koko vuoden. Siksi kokosimme yhteen, mikä teitä siellä erityisesti kiinnosti. Facebookimme suosituimmat sisällöt 2018 ovat tässä.

Teksti Jenni Heiti
Facebookin suosituimmat 2018
Facebookissa kiinnostuttiin kuluneena vuonna vanhemmuudesta taidasta laitaan.

Elämä sosiaalisessa mediassa poikkeaa jonkin verran muusta elämästä. Omasta arjesta halutaan antaa paras mahdollinen kuva, toisaalta myös arjen vertaistuki on lähellä ja ajatuksia, neuvoja ja omia kokemuksia vaihdetaankin avoimesti – ainakin meillä Kaksplussan Facebook-sivulla.

Julkaisimme juuri kuluneen vuoden luetuimmat artikkelimme sekä suosituimmat portaali- ja verkostoblogipostaukset ja huomasimme samalla, että Facebookissa eniten pöhinää herättäneet sisällöt eroavat osin näistä luetuimmista sisällöistä. Nämä puhuttivat Facebookissa:

Facebookin suosituimmat 2018

Paula Kukkonen / Otavamedia

Eskari-ikäistä poikaansa imettävä Carolina: ”Imetys vahvistaa lapsen itsetuntoa”

Vuoden suosituin artikkelimme esikouluikäistä poikaansa imettävästä äidistä sai valtavasti huomiota myös Facebookissa. Kommentteja juttujaon yhteydessä oli satoja, ja mikä positiivisinta, keskustelu oli rakentavaa. Vaikka ison lapsen imettäminen jakoi mielipiteitä, keskustelijat hiljensivät ilkeilijät nopeasti, minkä jälkeen pohdittiin imettämisen moninaisuutta ja hyötyjä yleensä.

Facebookin luetuimmat 2018

Munakoisoni ja minä -blogi

Vapauta rinnat! Tältä näyttää pukeutuminen ilman liivejä – Munakoisoni ja minä -blogi

Bloggaajamme Jasminin kannanotto naisten oikeuteen päättää itse, käyttääkö rintaliivejä vai ei ja miltä se sitten näyttää, oli suosittu puheenaihe myös Facebookissa.

 

Facebookin suosituimmat 2018

Yli pyykkivuorten -blogi

Voi sitä vittuilun määrää, kun laiha jättää pullan väliin. Terveellinen elämäntapa sucks? – Yli pyykkivuorten -blogi 

Hyvinvointi ja naisen ulkonäkö ovat kiinnostavia kestoaiheita sosiaalisessa mediassa. Tämä Hanna Maarian blogipostaus tavoitti lukuisat Facebookin käyttäjät.

 

Facebookin suosituimmat 2018

Desire Nyman -blogi

Lihoin 12 kiloa, kahdessa kuukaudessa – Desire Nyman

Naisen ulkonäkö tosiaan kiinnostaa. Bloggaajamme Desire Nyman kirjoitti elämänsä olevan nyt mallillaan, ja sen seurauksena kilojakin oli hieman kertynyt. Moni jakoi kokemuksen ja oli iloinen Desiren puolesta: tärkeintä on olla onnellinen.

 

Facebookin suosituimmat 2018

iStock

4-vuotiaan Ainon mummo kertoi meille rehellisesti ja koskettavasti, millaista on, kun oma tytär ajautuu huumeidenkäyttäjäksi ja kaiken keskellä elää myös pieni lapsi. Aino muutti lopulta mummonsa luo, ja hiljalleen arki alkaa sujua.

 

Facebookin suosituimmat 2018

Jonne Räsänen / Otavamedia

Kaksplussan Äidin oma päivä -kisa on lukijoiden suosikki kuukaudesta toiseen, eikä ihme: voittaja pääsee ihanaan hemmottelupäivään ja kuvauksiin, jossa hän saa meikkauksen ja stailauksen – kaikessa rauhassa nautitun aamiaisen ja lounaan lisäksi!

 

Facebookin suosituimmat 2018

Desire Nyman -blogi

Voi v*#%u, unohdin synnyttäneeni – kondomi pelasti – Desire Nyman

Joskus käy näinkin! Desire Nymanin hersyvä blogipostaus on myös otsikoinnin aatelia.

 

Facebookin suosituimmat 2018

iStock

”Ahdistun lapseni unnutuksesta” – psykologi antaa neuvot tapahtuman käsittelemiseen

Lapsen unnutus on täysin normaali, mutta usein vanhempia hämmentävä aihe. Asiantuntijan rauhoittavat ohjeet toivottavasti hälvensivät ennakkoluuloja asian ympärillä.

 

Facebookin suosituimmat 2018

Varpajaiset pitäis kieltää lailla – Desire Nyman

Desire Nyman sohaisi ampiaispesää ilmoittaessaan, että varpajaiset ovat oikeastaan aika itsekäs ja turha tapahtuma. Miehet luonnollisesti olivat eri mieltä, ja jokunen miesbloggaajakin tarttui aiheeseen. Mainiota tuuletusta ja näkökulmien vaihtoa!

 

Facebookin suosituimmat 2018

Suvi Elo / Otavamedia

Kolme koskettavaa tarinaa äitien yksinäisyydestä: ”Sanoisipa joku joskus, että sinulla on kiva lapsi!”

Äitien yksinäisyys on valtavan tärkeä ja monia koskettava aihe. Kaverin kaipuu oli havaittavissa myös Facebookissa, ja lisäksi toimitus sai Messenger-viestipalveluun yhteydenottoja, joissa haluttiin vinkata hyvistä keinoista löytää äitikavereita ja myös kerrottiin jutun lohduttaneen omassa yksinäisyydessä.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä