Duudsonien Jarppi vanhemmuudesta: omiin kykyihin täytyy luottaa

Jarpin mukaan Duudsonien uudessa ohjelmassa vaaditaan samankaltaista kanttia kuin vanhemmuudessakin.

Teksti Anniina Rintala
Jarppi esiintyy syksyllä Duudsonien uudessa Päälliköt-ohjelmassa. Kuva: OM-arkisto

Kuka on Suomen seuraava Päällikkö? Uutuusohjelman Duudsonit: Päällikkö takana ovat kaikki neljä hurjista tempuista tunnettua Duudsonia. Nelikko suhtautuu ohjelman kilpailijoihin isällisen lempeästi ja kannustavasti.

Ohjelmassa 12 eri puolilta Suomea tullutta kilpailijaa painii äärimmäistä fyysistä kestävyyttä vaativien ja henkisestikin rankkojen tehtävien parissa pohjanmaalaisella tilalla.

Kilpailussa vaaditaan älyä, sisua ja voimaa. Duudsonit tähdentävät, että vaikka he loihtivat kilpailijoiden eteen tiukkoja tehtäviä, he halusivat näiden onnistuvan ja ylittävän itsensä:

– Haluttiin olla kaikkien kilpailijoiden puolella. Kahden viikon aikana jututettiin heitä, jotta saisimme tutustua ottelijoihin paremmin. Kyllä siinä muutama kyynelkin tuli tirautettua, Jarppi kertoo.

”Vanhemmuus ei poissulje lapsenmielisyyttä”

Jarppi löytää yhtymäkohtia Päällikkö-mittelön ja vanhemmuuden välillä:

– Luottoa täytyy löytyä omiin kykyihin ja kantti pitää. Kaikenlaista sattuu, tapaturmia myös, mutta luovuttaa ei saa, Jarppi tähdentää.

Esikuvana lapsille ja nuorille Jarppi haluaa rohkaista ja valaa uskoa. Unelmiinsa kannattaa tähdätä.

– Haluan olla sellainen, joka kannustaa rohkeasti jatkamaan eteenpäin ja uskomaan omiin kykyihin. Omia haaveita kannattaa aina tavoitella, ja kaikki tunteet ovat sallittuja. Jos itkettää, niin sitten itketään, Jarppi painottaa.

”Riehuli-Duudson” Jarppi, joka on itsekin isä, neuvoo säilyttämään lapsekkuuden. Hän kehottaa ihmisiä erottamaan lapsenmielisyyden ja lapsellisuuden:

– Tunnen itsekin paljon minua vanhempia isäntiä ja emäntiä, jotka ovat säilyttäneet lapsenmielisen uteliaisuuden elämää kohtaan. Vanhemmuus ei poissulje asioita.

Duudsonit: Päällikkö alkaa MTV3:lla syyskuussa.

Lue myös: Näin isä näyttää rakastavansa: Katso lukijoiden ihanat valokuvat

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Kaikilla duudsoneilla on jo lapsia. Näin seinäjokelaisena voin vahvistaa väitteen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä