Vapaa-aika 30.04.2020

Miksi Animal Crossing -peli hurmaa nyt kaikki? ”Pelissä ei tapahdu mitään pahaa tai peruuttamatonta”

Nintendon kehittämä Animal Crossing -peli on nousemassa koronakevään ilmiöksi. Lapsiin ja aikuisiin vetoaa, että tässä pelimaailmassa ei tapahdu pahaa.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Kuvakaappaus Nintendon Animal Crossing -mobiilipelistä

Animal Crossing -simulaatiovideopeliä tuntuu pelaavan nyt puoli Suomea. Peliä, jossa pääsee muun muassa rakentelemaan ja auttamaan eläimiä, kuvataan rentouttavaksi ja huolettomaksi.

Hintaopas.fi-sivustolla Nintendon Animal Crossing: New Horizons -peli on noussut palvelun toiseksi suosituimmaksi sadoista tuhansista tuotteista, mikä on ennenäkemätöntä millekään konsolipelille. Se on loppunut tällä hetkellä lähes kaikkialta. Tilanne on sama kaikissa Pohjoismaissa.

Peli julkaistiin jo vuonna 2001, mutta tänä keväänä siitä tuli uusi New Horizons -osa, jota voi pelata Nintendo Switch- konsolilla.

Mistä pelin suosio oikein johtuu?

Animal Crossing tuntuu turvalliselta

Animal Crossingia pelaavat lapset ja erityisesti se on uponnut 5-7-vuotiaisiin. Mutta valtavasti faneja on myös lapsettomissa aikuisissa, perheenisissä ja -äideissä. Yksi peliä pelaava on Maria, 29.

– Pelissä on tosi turvallinen fiilis. Mitään pahaa ja peruuttamatonta ei tapahdu, Maria kertoo.

Pelissä myös tehdään joka päivä käytännössä samoja askareita. Silti se koukuttaa. Maria vertaa peliä 1990-luvulla suosittuihin Tamagotcheihin, mutta pienellä erolla.

– Animal Crossingissa ei ole sitä vaaraa, että hahmo kuolee.

Pelin mobiiliversio Animal Crossing: Pocket camp on ladattavissa niin Appstoresta kuin Google Playsta ilmaiseksi.

Mobiilipelissä pelaaja hoitaa leirintäaluetta, jonka hän saa itse suunnitella. Leirintäalueelle voi lisätä erilaisia asioita riippumatosta mökkeihin. Valikoimassa on muun muassa yli 1000 huonekalua.

Animal Crossing -pelissä suunnitellaan aluksi oma hahmo.

Mobiilipelissä suunnitellaan aluksi oma hahmo.

Leirintäalueella asuu eläinhahmoja, joita auttamalla saa palkaksi tavaroita ja joiden kanssa voi ystävystyä. Jos peliin laittaa rahaa, pelissä voi myös tehdä uusia ostoksia.

Pelissä on lisäksi sosiaalinen puoli. Kun eläinhahmojen kanssa ystävystyy, niitä voi kutsua käymään omalla leirintäalueella kylään. Virtuaalikyläily tuntuu erityiseltä koronakeväänä, jolloin tavallinen kyläily ei onnistu.

Mainostajatkin ovat löytäneet pandemian tyhjentämiltä kauppapaikoilta sinne, missä ihmiset nyt ovat. Ensimmäiset vaatemerkit ovat tuoneet mallistonsa peliin hahmojen puettaviksi.

Lue myös: Ruutu, pelit vai mielikuvitus – onko väliä, millaisia leikkejä lapsi leikkii?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X