Vapaa-aika 16.6.2016
TEKSTI Anna Ferrante
KUVAT iStock

Näin sujuu pitkä automatka lasten kanssa – 7 toimivaksi testattua vinkkiä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

1. Suunnittele matka hyvin

Jos yövytte matkalla, varaa hotellit etukäteen. Suunnittele erikseen myös jokainen ajorupeama: missä pysähdytte syömään, missä on vessatauon paikka, missä haluatte pysähtyä pidemmäksi aikaa.

2. Varaa paljon aikaa

Hitaammin hyvä tulee. Jos matkaa on vaikkapa 400 kilometriä ja navigaattori näyttää matka-ajaksi 6 tuntia, lisää 2–3 tuntia taukoihin ja yllättäviin ruuhkiin, joita on varsinkin Keski-Euroopassa.

Lue myös: Mitä mukaan matkalle lasten kanssa? Muista pakata ainakin nämä!

3. Aja lasten ehdoilla

Aikaa on oltava leikkipuistopysähdyksiin, kiinnostavan taukopaikan bongaamisiin ja ylimääräisiin pissapysähdyksiin. Puistossa touhuaminen ja taukopaikoilla juokseminen tarjoavat lapselle tilaisuuden purkaa energiaa.

4. Varaa lapsille tekemistä

Varaa runsaasti puuhaa ja tekemistä lapsille autoon. Mitä pienempi lapsi, sitä enemmän kannattaa olla ”tiukan paikan viihdykkeitä” eli yllättäviä, erilaisia leluja, joita voi hätätilanteessa kaivaa kassista.

Lue myös: Matkalle lapsen kanssa: muista nämä 4 ohjetta

5. Välillä on ok lahjoa

Yllätä lapsi ostamalla pysähdyspaikalta uusi kiinnostava lelu – hyvä tuuli on taattu pitkäksi aikaa.

6. Muista välipalat – ja herkut

Matkalla saa syödä välipaloja ja jopa herkkuja. Välipalakeksit, minitomaatit, rusinat, juotavat hedelmäsoseet ja kesällä tuoreet marjat ja herneet ovat hyviä matkaeväitä. Vedenjuonti etenkin helteellä on tärkeää. Tarjoa vettä kivoista mukeista ja pulloista vaikka pillillä, jos muuten ei meinaa maistua.

Lue myös: Autolla lasten kanssa Tukholman lähialueille – 6 kivaa perhekohdetta

7. Palkitse lapsia istumisesta

Monen päivän automatkoilla järjestä lapsille yöpymispaikassa kiva leikkihetki tai muu mukava juttu ”palkintona” autossa istumisesta.

Lue myös: Näin sujui roadtrip USA:ssa lasten kanssa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: