Tässä on vuoden lastenlevy! Mukana kaikkien pikkulapsiperheiden korvamato ”lumilii, lumilaa, lumi leijaa…”

Pikku Kakkosesta tuttuja palkittiin vuoden parhaasta lastenmusiikista.

Teksti Tiina Länkinen
Kuvat Ylen kuvapalvelu
Nallea esittää Karoliina Vanne ja Apina-ystävää Martti Manninen.

”Lumi antaa lupauksen, nyt saa leikkiä. Sisällä ei kannata yhtään nyhjätä…” Näin alkaa erityisen hyvä lastenlevy – tiistaina vuoden lastenlevynä palkittu Nallen talvi ja sen tuttuakin tutumpi aloitusraita Lumilei. Lastenmusiikin huipputähden, Soili Perkiön säveltämät ja Eppu Nuotion sanoittamat laulut elävät myös Ylen Pikku Kakkosen ohjelmistossa.

Samoilta tekijöiltä tuttu pikkulapsiperheiden korvamatoöveri on myös rakastettu Nalle, apina ja ankka, joka on vanhempaa tuotantoa. Soili Perkiön hittisävelmiä ovat sellaisetkin suosikit kuin Metrolla mummolaan ja Urpo ja Turpo -laulut. Perkiö laulattaa pieniä myös lastenohjelmassa Muista laulaa.

Lastenmusiikkipäivän palkintogaalassa Nallen talven valintaa vuoden lastenlevyksi perusteltiin rikkaalla ääni- ja soitinmaailmalla, Matti Kallion taidokkailla sovituksilla sekä lähellä pienten kokemusmaailmaa olevilla sanoituksilla.

Viime vuonna perustettu Lastenmusiikki ry pyrkii edistämään sekä lastenmusiikin että lastenmusiikintekijöiden asemaa yhteiskunnassa. Yhdistys pyrkii kehittämään Suomen lastenmusiikkikulttuuria ja -toimintaa.

Muita palkittuja olivat muun muassa Pikku Kakkosesta niinikään tuttu Tuomo Rannankari, vuoden lastenmusiikin tekijä, sekä vuoden artisti Hevisaurus. Kumpaakin yhdistävät palkintoperusteluissa opettavat sanoitukset.

Vuoden lastenlaulu kertoo Minna Canthista. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä, jossa ylivoimaisesti suosituin oli Mauno ja Aili Järvelän kynäilemä Kantti kestää.

Lastenmusiikkipäivän suojelijana toimii Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Lähes sata ilmaista lastenmusiikkitapahtumaa järjestetään tällä viikolla ympäri Suomea Lastenmusiikkipäivän kunniaksi.

Keskustele: Suositelkaa hyvä lastenlevy

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä