Vuoden parhaat verkostoblogeissa: Kääks, kylpylelut olivatkin homeessa!

Muistatko vielä nämä Kaksplussan verkostoblogien suosikkipostaukset? Nyt on hyvä aika muistella menneitä – tai tutustua näihin ensimmäistä kertaa!

Teksti Kia Toivanen
Kuvat bloggaajien kotialbumit

Hutimeni

Hutimeni-blogin Jenni kauhistutti lukijoitaan näyttämällä kuvien avulla konkreettisesti, mitä kaikkea lasten rakkaiden kylpylelujen sisältä löytyy. Vanhat kylpylelut lähtivät roskiin nopeasti, kun paljastui, että ne ovat täynnä homepilkkuja.

Imeskeleekö sinunkin lapsesi kylpyleluja?

Sininen norsu ja samettikarhu

Kahden pienen tytön äiti Julia jakoi lukijoilleen 5 tosielämän noloa tilannetta. Hykerryttävä postaus keräsi kiitosta, ja selvisipä siitä myös, miten pomosta tuli Julian anoppi!

5 X HÄVETTI KUN…

Millamainen

Kaikki tietävät, että lapsen tulisi ulkoilla säännöllisesti. Myös kaksivuotiaan Noelin äiti Milla. Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia, ja postauksessaan Milla kertoi syyt siihen, miksei ole ollut ihanteiden mukainen, ulkoileva äiti. Hän myös haastoi sekä itsensä että lukijat lisäämään ulkoilua lapsiperheen arkeen.

Äiti, joka ei ulkoile

Ilopiikki

Ilopiikki-blogia pitävä kahden lapsen äiti Jenni esitteli perheensä kodin. Kierros kaksiossa, jossa majoittuu nelihenkinen perhe kiinnosti lukijoita kovasti. Jenni sai myös kiitosta osoittaessaan, ettei tilaa tarvitse olla lapsiperheenkään käytössä aivan suunnattomasti: pienempikin asunto voi olla hyvin toimiva!

Nelihenkinen perhe kaksiossa: esittelyssä meidän makuuhuone ja saunallinen kylpyhuone

Kiljusten blogi

Nelilapsisen perheen arjesta kirjoittavan Minnan postaus kauppareissun sattumuksesta herätti paljon keskustelua. Minnan lapsi oli palauttanut pulloja pulloautomaattiin, ja painanut kuitin saadakseen väärää nappia – ja päätynyt ostamaan palautusrahoilla 198 arpaa. Miksi alaikäinen voi päätyä osallistumaan arpajaisiin niin helposti, ja vieläpä vahingossa?

Lapseni osti vahingossa 198 arpaa

Kun kaksi muuttuu kolmeksi

Kaksplussaa ja koko blogiyhteisöä kohtasi kuluneen vuoden aikana myös järkyttävä suru, kun bloggajamme Cecilian Noa-poika menehtyi. Cecilia on halunnut jatkaa kirjoittamista lukijoilleen, ja käsitellä tätä hyvin vaikeaa ja koskettavaa aihetta avoimesti.

Mitä kuuluu Noan kuoleman jälkeen?

Unelmalandia

Unelmalandia-blogia kirjoittava Doris kohtasi ongelmia lapsensa päiväkodissa niin paljon, että hoitopaikan vaihtaminen alkoi tuntua jo parhaalta vaihtoehdolta. Doriksen postauksessa paljon huolta ja keskustelua aiheutti erityisesti se, että maitoallergiselle lapselle oli päiväkodissa annettu vahingossa ruokaa, jossa oli maitoa.

Kun lapsen päiväkoti ei ehkä olekaan se paras mahdollinen

Iloa, eloa

Kahden tytön äiti Laura kirjoitti hyvin kantaaottavan tekstin synnytysten jälkitarkastuksista, joissa naiset voivat vielä tänäkin päivänä joutua sisätutkimukseen vastoin tahtoaan saadakseen KELA:n vaatiman todistuksen – ja vanhempainrahaa. Miksi näin tärkeässä asiassa on edelleen vaihtelevia käytäntöjä, ja jopa samalla paikkakunnalla äitejä kohdellaan eri tavoin?

Jälkitarkastus ja sisätutkimus – kun sisätutkimukseen painostetaan tukien menettämisellä

Mrs. Eriksson’s Room

Rouva Eriksson eli Pauliina julkaisi koosteen ihanimmista ja hämmentävimmistä kommenteista, joita hän on lastensa päiväkodista saanut. Mukaan mahtuu sydäntä lämmittäviä tunnustuksia hyvästä vanhemmuudesta, mutta myös kommenteja, joiden pisteliäisyys on jäänyt muistiin vielä vuosia myöhemmin.

Päiväkodissa kuultua

 

Kaunis karuselli

Kaunis karuselli -blogia kirjoittava Tanja kirjoitti hyvin henkilökohtaisen ja rehellisen postauksen siitä, miten etävanhempi voi luistaa velvollisuuksistaan lastaan kohtaan, ja aiheuttaa lähivanhemmalle sekä lapselle kiusaa ja harmia.

ETÄVANHEMPI POMPOTTAA, OLISIKO AIKA MUUTTAA LAKIA?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä