Viiden lapsen äiti Erja, 39, muodonmuutoksessa – nämä 5 pientä keinoa ryhdistävät koko ilmeen

Erja Juveniuksen äitiys on tasapainottelua lastenhoidon ja maatilan töiden välillä. Trikoopaidoissa ja leggingseissä viihtyvä Erja sai stylistiltä vinkkejä vähän parempaan arkityyliin.

Teksti Oili Urmas
Kuvat Kristiina Kurronen
Erja ilmoittautui hetken mielijohteesta mukaan Äidin oma päivä -kisaan.

Viiden lapsen äiti Erja Juvenius, 39, voitti Äidin oma päivä -äänestyksen. Kaksplussan hemmottelupäivässä hänelle loihdittiin viisi astetta upeampi arkilook.

Erja hoitaa avomiehensä Hannu Backin, 41, kanssa lypsykarjatilaa Pihtiputaalla. Yleensä Erjan työpäivä alkaa puoli seitsemältä lehmien ruokinnalla. Puoli kahdeksalta hän käy laittamassa isommat lapset kouluun ja palaa sen jälkeen navetalle.

– Hyvänä päivänä aamun navettatyöt on tehty kymmeneen mennessä ja huonona päivänä menee kahteentoista. Sen jälkeen teen kotitöitä, Erja kertoo.

Pukeutumista Erjan ei yleensä tarvitse miettiä, kun koti ja työ ovat samassa paikassa.

Tänään Erja on lähtenyt jo aamuhämärissä ajamaan kotoa Helsinkiin. Otavamedian kuvausstudiolla mukana ovat esikoinen, 14-vuotias Noora, sekä perheen pienimmät: Kerttu, 4, ja Viljami, 8 kk.

Kerttu ja Viljami ovat Erjan ja Hannun yhteisiä lapsia, kun taas Noora, Otto, 11, ja Helinä, 9, ovat Erjan aiemmasta liitosta.

Jos kulmakarvat viimeistelee arkenakin, kasvoilla pysyy ryhdikäs look.

Vaikea vuosi takana

Lapsuuden maisemiinsa Pihtiputaalle Erja muutti Nurmijärveltä avioeron jälkeen vuonna 2014. Silloin Erja otti yhteyttä Hannuun, jonka kanssa oli seurustellut nuorempana.

– Minulla oli tunne, että jotakin oli jäänyt aikoinaan kesken.

Tumma kynsilakka on armollinen työssä. jossa kädet ovat kovilla.

Sukupolven vaihdoksen myötä Hannu alkoi pitää maatilaa, mutta Erja mietti muutaman vuoden ennen kuin oli valmis urakkaan. Työt maatilalla ovat raskaita ja entistä työläämmäksi arki muuttui viime vuonna, kun Erja odotti Viljamia. Hän kärsi hyperemeesistä, raskaudenaikaisesta vakavasta pahoinvoinnista. Yllätyksenä hyperemeesi ei tullut, sillä kolmen lapsen kohdalla sitä oli jo ollut.

– Esikoista odottaessani itkin sängyn pohjalla. Toisen raskauden alussa tiesin jo, mitä oli tulossa.

Energisoi silmiesi pilke kauniilla korvakoruilla, jotka toistavat omia värejäsi.

Kauniit sääret esiin

Studion meikkihuoneessa meikkaaja-stylisti Ida Jokikunnas valmistelee Erjaa kuvaukseen. Noora, 14, hoitaa vauvaa tottuneesti, onhan hän usein Viljamin kanssa silloin, kun äiti tekee navettatöitä.

Erja on vanhempainvapaalla, mutta käytännössä hän osallistuu töihin aina silloin, kun tilalle ei saada lomittajaa. Omaa aikaa ei ole juurikaan. Arkilook ei yleensä aiheuta päänvaivaa, koska koti ja työ ovat samassa paikassa.

– Olen aina trikoopaidassa tai tunikassa, jalassa ovat leggingsit.

Rohkeasti keltaista! Bikertakki, Junarose.

Ida kannustaa Erjaa hankkimaan farkut ja juhlamekon.

– Sinulla on kauniit sääret, jotka ovat edukseen farkuissa. Valitse joustavat farkut, ne tuntuvat supermukavilta päällä. Juhlavaatteeksi riittää yksi hyvä mekko, Ida sanoo.

Kun meikki on valmis ja Erja on pukenut Idan valitsemat vaatteet, nelivuotias Kerttu näkee äitinsä. Ensimmäiseksi hän huudahtaa:

– Äiti on ihana!

Pusero, farkut, korut, kengät ja laukku Valkoisesta Elefantista.

Koko arki-ilme piristyy minimuutoksilla, jolloin muodonmuutos ei vaadi räväkkää tukkauudistusta tai vaatekaapin vaihdosta.

1. Iho on hyvä suojata lämpötilan vaihteluilta. Kun Erja lähtee kauppaan, hän laittaa ripsiväriä ja meikkivoidetta, jolla hän peittää punoittavaa ihoa. Ida neuvoi Erjaa couperosaihon hoidossa:
– Ennen saunomista kasvoille voi laittaa naamion tai perusvoidetta.

2. Asuun saa energiaa näyttävillä koruilla ja laukulla. Kun korvakoruissa on sama sävy kuin silmissä, silmien väri korostuu ja katse kirkastuu. Korujen ei tarvitse sopia keskenään yhteen, kun sekoittaa erilaisia muotoja ja värejä toisiinsa, korut nousevat esiin.

3. Jos kädet ovat kovilla, suosi tummaa kynsilakkaa, sillä siinä ei näy lika. Lakka myös suojaa kynsiä lohkeilulta.

4. Jos rakastat tunika ja leggingsit -lookia, rohkaistu soveltamaan siihen vartaloa imartelevaa pystyraitaa ja kirkkaita värejä.

5. Kestävien laineiden salaisuus on muutama hyvä tuote sekä oikea tekotapa. Kun käytät hieman aikaa laineiden tekemiseen, kampaus muuttuu viikon aikana vain paremmaksi.

Katso myös nämä upeat Äidin oma päivä -muodonmuutokset!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä