Äiti, milloin ollaan perillä? ­– näillä puuhavinkeillä matkanteko helpottaa

Autoreissun levottoman takapenkin hallintaan löytyy yllättävän yksinkertaisia kikkoja.

Teksti Liina Putkonen
Automatkaa ei aina tarvitse taittaa pelkkä tabletti ja puhelimet viihdykkeenä.
Automatkaa ei aina tarvitse taittaa pelkkä tabletti ja puhelimet viihdykkeenä.

Keräsimme lukijoiltamme ja toimituksesta vinkkejä, kuinka lomamatkasta ei tule yhtä minuuttien laskemista ja takapenkin kuorovalitusta.

”Siirtokuvapuuhakirjat ovat parasta puuhaa matkalla.  Auton tärinä ei haittaa, kuvat osuvat aina paikoilleen.”

”Matkamme sujuvat nopeasti, kun jaamme eväät tasaisesti koko matkalle.­ Esimerkiksi viidenkymmenen kilometrin välein on luvassa pieni palkinto, karkki, hedelmäpala, porkkana.”

”Äänikirjat toimivat! Äänikirjasovelluk­sista löytyy laajoja valikoimia erilaisia kirjoja. Takapenkki­ pysyy hiljaisena, ja yllättäen kuskikin uppoutuu Saariston lasten tarinaan.”

”Puen vauvalle matkan ajaksi­ jonkun kirpparilta kymmenellä sentillä ostamani potkupuvun. Kun se on määränpäässä puklussa­ ja soseessa, sen voi tiputtaa surutta roskikseen.”

”Kuva-arvausleikit toimivat eli äiti tai isä piirtää etupenkillä vihjekuvan, jossa on vielä arvailtavaa ja näyttää sen sitten takapenkille ja oikein arvannut saa pisteen. Toki välillä voidaan pelata niin, että lapset piirtävät ja se vanhempi, joka ei aja, arvailee kilpaa muiden lasten kanssa.”

”Arvaa mikä pussi on ainainen ilon aihe. Laitan kangaspussiin erilaisia esineitä ruuveista muovieläimiin ja lasten pitää tunnustelemalla arvata. mitä pussissa on. Eniten oikeita arvauksia tehnyt voittaa. Jos pussiin laittaa oikein tuhdisti tavaraa, leikki voi kestää yllättävänkin kauan.”

”Jatka lausetta -satu toimii meillä. Yksi aloittaa tyyliin: ”Olipa kerran metsässä, pieni punainen…” Ja seuraava jatkaa siitä, kunnes taas lopettaa kesken lauseen. Saduista tulee välillä todella hassuja.”

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä