Kasvatus 8.11.2016
KUVAT iStock

Lapsen rakas unilelu katosi – mitä tekisin?

Kun lapsella on vain yksi rakas unilelu, ja se katoaa, ollaan pulassa. Mikä neuvoksi? Tarina maailmalle lähteneestä pehmolelusta voi auttaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tyttäreni sai unilelu-Kallen kainaloonsa heti syntymäänsä seuraavana päivänä. Kun vauva kasvoi pehmokoiraa isommaksi, vieressä pötköttänyt kaveri siirtyi pikku hiljaa kainaloon. Ilman Kallea ei tullut uni – ei ainakaan helposti. Siksi päiväkotiinkin heitä taapersi kaksi, tytär ja Kalle.

Äiti, pappa, maito, Kalle… Ensimmäisten sanojen joukossa oli myös luotettavin unikaveri. Mitä nuhjaantuneempi ruskea otus oli vuosien myötä, sen rakkaampi.

Ja sitten Kalle katosi. Sitä ei löytynyt kotona, ei tarhasta, ei tarhamatkalta… Itku oli kova, iltaisin lohduton. Uusia Kalleja ei saanut enää kaupasta, eikä huijaus olisi nelivuotiaalta mennyt läpikään.

Onneksi tavaratalon hyllyllä istui pehmokoira, joka oli kuin pikkuruinen Kalle, mutta valkoinen.

Ratkaisu postikortin muodossa

Idea! Ostin pehmolelun ja kauniin mustavalkoisen postikortin kahdesta koirakaveruksesta. Piilotin koiran ja kirjoittamani postikortin tyttäreni haalarin hihaan, kun hän oli muskarissa.

Kortissa luki:

Hei Linda,

Minä taisin kasvaa isoksi, koska koirat kasvavat ihmistä nopeammin. Ja isona haluaa nähdä maailmaa… Löysin myös kaverin, Ville-koiran, joten en joudu matkaamaan yksin.

Minun pikkusiskoni Kerttu ei kuitenkaan pärjää ilman hoitoa kotona. Siksi pyysin häntä etsimään sinut, sillä tiedän, miten hyvää huolta pidät meistä pehmokoirista.

Saahan Kerttu jäädä asumaan luoksesi? Terveisiä teille kummallekin täältä maailmalta.

Kalle

Kallen lähdöstä on jo kahdeksan vuotta. Kerttu nukkuu yhä tyttäreni sängyssä ja välillä me vieläkin mietimme, onkohan Kalle Brasiliassa vai jopa Kiinassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: