Kasvatus 24.11.2016
TEKSTI Saga Wiklund
KUVAT Lasten Keskus, Schildts & Söderströms, Otava, WSOY

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian sai Juuli Niemen Et kävele yksin

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on myönnetty Juuli Niemen teokselle Et kävele yksin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandiasta päätti näyttelijä, laulaja Vuokko Hovatta. Palkinto on arvoltaan 30 000 euroa, ja se jaettiin tänään, 24. marraskuuta.

Ehdokkaat valitsi raati, johon kuuluivat yliopettaja Pekka Vartiainen, taidepedagogi Mervi Riikonen ja tuottaja Sanna Sommers.

Finlandian saajaksi oli ehdolla kaksi kuvakirjaa

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina oli tänä vuonna kaksi kuvakirjaa, kolme nuortenkirjaa ja yksi fantasiaromaani.

Katri Kirkkopellon Piki (Lasten Keskus) käsittelee kiusatuksi tulemista; kuvakirjaan liittyy myös työkirja, jota voidaan käyttää päiväkodeissa.

Lena Frölander-Ulfin Minä, Muru ja Metsä (S&S) kertoo puolestaan lapsesta, jota metsä pelottaa kesämökin öisellä huussimatkalla. Tummasävyinen, osittain raapetekniikalla tehty kuvitus poikkeaa kuvakirjoissa yleisestä, värikkäästä tyylistä.

Lue lisää Pikistä:
Pikkulapsetkin kiusaavat – tunnista ja ehkäise kiusaaminen

Ehdolla oli myös neljä nuortenkirjaa

Sanna Iston Maan alaiset (WSOY) on fantasiaseikkailu, joka vie Suomenlinnan saaren alisiin käytäviin.

Juuli Niemen Et kävele yksin (WSOY) ja Seita Vuorelan Lumi (WSOY) liikkuvat monikulttuurisessa Suomessa ja maahanmuuttajien kokemuksissa. Vuorelan teos on julkaistu postuumisti eli kirjailijan kuoleman jälkeen.

Siri Kolun pienoisromaani Kesän jälkeen kaikki on toisin (Otava) kuvaa nuorta elämänvalintojen edessä, valmistautumassa sukupuolta korjaavaan leikkaukseen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: