Minun tarinani 1.4.2015
TEKSTI Kaisa Pyykkö
KUVAT Jorma Marstio

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko: Unelmarooli jäi raskauden vuoksi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Esikoistaan odottava näyttelijä Anna-Maija Tuokko joutui tammikuussa jättämään unelmaroolinsa teatterissa raskauden vuoksi. Fyysisesti vaativa rooli Helsingin Kaupunginteatterin Vanja-enossa aiheutti ennenaikaisia supistuksia.

– Näytteleminen ei tuntunut enää hyvältä itseni eikä vauvan kannalta. Tietysti oli haikeaa jättää ihana rooli, mutta tässä elämäntilanteessa vauva menee kaiken edelle, esikoistaan odottava Anna-Maija, 34, sanoo.

Anna-Maija Tuokko

Useissa musikaalien päärooleissa sekä muun muassa Ainoat oikeat- ja Kummeli-elokuvissa näytellyt Anna-Maija nauttii raskausajasta. Satunnainen samppanjalasillinen on vaihtunut mansikka-macajauhe-vehnänoras-smoothieen ja ensi-iltabileet äitiysjoogaan. Seurana on ystävä ja näyttelijäkollega, myös esikoistaan odottavan Laura Birn. Lasketut ajat osuvat lähekkäin.
– Vitsailemme, että meistähän on tullut oikea mammakerho.
Anna-Maija rakastaa vauva-aikaan liittyvää hössötystä.
– Olen sanonut ystävilleni, että haluan eh­dottomasti vauvajuhlat ja sinne kaikki vaippakakut ja pastellinväriset baby-ilmapallot ja kuppikakut.

Koko suku odottaa vauvaa

Vauvan isällä, ohjaaja ja näyttelijä Kari Heiskasella, 60, on aiemmasta liitostaan kolme lasta, joista kaksi on jo aikuisia. Lähipiiri on ottanut vauvauutisen vastaan lämpimästi.
– Koko perhe odottaa jo kovasti vauvaa, Anna-Maija sanoo.

Avoimin mielin synnytykseen

Anna-Maija ei halua suunnitella synnytystään liikaa.
– Tärkeintä on, että vauva tulee terveenä ulos. Luotan siihen, että kätilöt tietävät, mikä on milläkin hetkellä parasta.
Anna-Maija ei aio edes mennä tutustumaan synnytyssairaalaan etukäteen.  Kätilöopiston synnytysali tosin on ennestään tuttu, sillä hän ”synnytti” siellä Ainoat oikeat -leffan kuvauksissa.
Vauva-ajan tavaroitakaan Anna-Maija ei ole vielä shoppaillut – hän uskoo ystävien ja sukulaisten huolehtivan potkupuku- ja sukkavaraston täydentämisestä.
Yhdessä asiassa Anna-Maija on kuitenkin aloittanut valmistautumisen hyvissä ajoin. Kun hän hyppää pieneen valkoiseen Fiatiinsa ja ajaa joogatunnille, stereoissa soi nykyään Madonnan sijaan Mozart. Anna-Maija on nimittäin kuullut, että Mozartin sävellysten harmonia kehittää lapsen musikaalisuutta jo sikiöaikana.

Kuinka Anna-Maijan raskausaika on sujunut? Lue haastattelu huhtikuun Kaksplussasta!

Kaksplus-Anna-Maija-Tuokko

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: