Minun tarinani 18.3.2014
TEKSTI Susanna Chazalmartin
KUVAT Maiju Torvinen

Hynttyyt yhteen – yksinhuoltajaäitien kommuuni

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Yksinhuoltajaäidit yhdistivät voimansa ja muuttivat lastensa kanssa saman katon alle. Kumpikin yllättyi siitä, miten hyvin yhteinen arki on sujunut.

Tunnelmallisen puutalon yläkerrasta kuuluu rumpujen pauketta ja yleistä älämölöä. Aivan kuin yksi haluaisi laulaa, mutta ei saisi ääntään kuuluviin muun metelin alta. Sitten kuuluu vähän kolinaa, jota seuraa hiljaisuus.
Riikka, 26, istuu rauhallisena keittiönpöydän ääressä teekuppi kädessään. Hän on kahden yläkerrassa mesoavan pojan äiti, mutta vaikka poikien isä ei asu saman katon alla, Riikka ei ole yksin. Kämppäkaveri Fanni, 26, on ylhäällä poikien kanssa, ja homma on hallinnassa.
Riikka ja hänen lapsensa Otto, 5, ja Ville, 4, muuttivat yhteen Fannin ja tämän 5-vuotiaan Aapo-pojan kanssa kolme kuukautta sitten. Jo nyt järjestely on osoittautunut niin onnistuneeksi, että naiset katuvat ainoastaan sitä, etteivät
lyöneet hynttyitä yhteen jo aikaisemmin.

Kaikki lähti vitsistä
Riikka ja Fanni ovat tunteneet toisensa kymmenen vuotta. Koko sen ajan he ovat jakaneet tiiviisti ilonsa ja surunsa. Myös lapset ovat olleet kavereita pienestä asti. Riikka muutti erilleen lastensa isästä kolmisen vuotta sitten, Aapo on elänyt nelisen vuotta kahdestaan äidin kanssa.
Lokakuisena maanantaina Fanni selaili netistä Oulun vuokrattavia kohteita, kun silmään osui mielenkiintoisen näköinen puutalo Kastellin kaupunginosassa. Hetken mielijohteesta Fanni laittoi linkin sähköpostilla Riikalle.
– Panin sen menemään ihan läpällä. Ajattelin, että käydään katsomassa taloa yhdessä, yläkerrasta palannut Fanni sanoo ja nauraa päälle.
Molemmat olivat tottuneet elämään yksin lastensa kanssa. Arki oli usein minuuttipeliä tarhasta hakujen, kotitöiden, opiskelujen ja työssäkäynnin kanssa, mutta yksinhuoltajalla ei ole vaihtoehtoja.
Vai onko sittenkin, naiset huomasivat kysyvänsä itseltään unelmatalon olohuoneessa. Talo oli mukavalla asuinalueella, siellä oli runsaasti ihastuttavia yksityiskohtia, iso sauna, oma piha ja kolme suurta makuuhuonetta.
Sinnehän mahtuisivat he kaikki!
– Aloimme miettiä, että vitsit, pitäisikö muuttaa yhdessä. Sittenhän moni asia helpottuisi. Koulut ja minun harjoittelupaikkanikin olivat lähellä. Jo samalla viikolla allekirjoitimme vuokrasopimuksen, Riikka sanoo…

 

Tilaa Kaksplus kotiisi täältä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: