Kakka tulossa ja uhmaa liikkeellä – nämä 9 asiaa eivät jää äideiltä huomaamatta

Äideillä on supervoimia – sen tietävät kaikki. Oletko huomannut, että nämä 9 asiaa eivät jää äideiltä milloinkaan huomaamatta?

Teksti Riikka Heinonen
Kuvat iStock
Niin oliko siitä seinään piirtämisestä jotain puhetta?

Äidit pystyvät vaihtamaan vaipan pilkkopimeässä ja osaavat hiipiä makuuhuoneesta herättämättä vauvaa. Äideillä on myös hämmästyttävä kyky havainnoida kaikkea ympärillään tapahtuvaa – sen rinnalla Supermiehen röntgenkatsekin jää toiseksi.

1. Vaippa, joka pitäisi vaihtaa

Muut perheenjäsenet vaikuttavat aina autuaan tietämättömiltä siitä, että vauva on kakannut. Äiti sen sijaan haistaa täyden vaipan vaikka kilometrien päästä. Tuoksahdus on niin voimakas, että voisi melkein luulla, että toiset koittavat vältellä vaipanvaihtoa…

2. Lähestyvä uhmakohtaus

Oli kyse väpättävästä alahuulesta tai uhkaavasta hiljaisuudesta, äiti aistii lähestyvän uhmaraivarin ennen kuin taapero heittäytyy lattialle. Äidille jää juuri tarpeeksi aikaa kaivaa laukustaan välipala, jolla harhauttaa lapsen huomiota pois ärtymyksestä.

3. Vaaroja kaikkialla

Kupruileva katukiveys, aidaton piha, puolittamattomat rypäleet – maailma on täynnä uhkia, jotka vaarantavat lapsukaisen hyvinvoinnin. Ja äiti huomaa niistä jokaisen.

4. Kadonneet esineet

“Äitiiii, en löydä mistään sitä Legoukkoa, jolla on punaiset jalat ja valkoinen kypärä!”

”Se on kylpyhuoneen seinätelineessä suihkugeelin vieressä.”

 5. Sataa vai paistaa?

Miksi kukaan muu ei tarkista sääennustetta tai edes katso ikkunasta ennen uloslähtöä? Heidän ei tarvitse, koska äiti on jo tehnyt sen ja pakannut sen mukaan koko porukalle sadetakit/aurinkohatut/hanskat.

 6. Oksennus tulossa

Äiti on vuosien kokemuksella harjaantunut huomaamaan huonovointisuuden ja pienet yökkäykset, jotka tarkoittavat sitä, että lapsi oksentaa pian. Vessaan, NYT!

7. Tyhjät vessapaperirullat

Voisiko joku muu perheenjäsenistä asettaa uuden vessapaperirullan paikalleen silloin, kun vanhan rullan viimeinen paperinpala on vetäisty irti? Edes yhden kerran?

8. Kakkailme

Mikään maailmassa ei liiku yhtä nopeasti kuin äiti, joka on juuri huomannut pottailuun totuttelevan taaperonsa kakkailmeen sisäleikkipuiston pallomeressä.

9. Rikkoutuneet tavarat

Lapsi saattaa luulla, ettei kukaan huomaa sängyn alle piilotettua päätöntä Barbieta tai tuolin käännettyä käsinojaa, jonka tarkoitus on kynsilakkatahran kätkeminen, mutta turha toivo: äidit huomaavat aivan KAIKEN.

Lähde: 19 things only mums notice

Lue myös:

Kyllä äiti hoitaa – uuvutko huomaamattasi metatyön alle?

13 asiaa, jotka vain kotiäiti voi ymmärtää

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

YH-isänäkin olen kyllä nämä asiat ihan yhtä hyvin huomannut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä