Minun tarinani 7.1.2014
TEKSTI Mervi Alatalo
KUVAT Ari Heinonen

Marianna ”Kana” Alanen: ”Enkelivauvani suojelee meitä”

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Viime vuonna äitienpäivänä Marianna ”Kana” Alanen kävi tyttärensä haudalla ja pyysi tältä suojelusta vatsassa kasvavalle vauvalle. Tänä vuonna äitienpäivästä on tulossa erilainen.

Vauvakuumetta ei koskaan tullut. Marianna Alanen eli Kana ajatteli, että kaiken kattava rakkaus eläimiin riittää. Hän hoiti hevosia, kesyrottia ja löytökoiria, nosteli matoja turvaan asfaltin reunaan ja meuhkasi lokkeja kiusaaville ihmisille. Liikakansoittunut maailma ei hänen lastaan kaipaisi.

Mutta Jon, mies johon Marianna oli törmännyt jo vuonna 2002, paljastui monien vaiheiden jälkeen ihanaksi ja rakkaaksi ja vahvasti vauvakuumeiseksi. Kai sitä voi ihminen itsensä monistaa. Kun työputkessakin tuli taukoa, ettei sitten joskus kaduttaisi eikä miehen elämä menisi hukkaan oman päätöksen takia.

– En olisi ikinä ruvennut edes miettimään vauvaa, jos mies ei olisi noin ihana. Minulla on elätettävien suhteen meininki, että jos en ole ihan varma, että kaikki on sataprosenttisesti kunnossa, en ala edes suunnitella.

Mariannan mielestä koirista ja vauvasta on niin iso vastuu, että kummankin vanhemman pitää olla sitoutunut.

Syksyllä 2011 Marianna tuli raskaaksi. Tyttövauvan laskettu aika oli heinäkuun alussa.

Marianna oli nähnyt monta pieleen mennyttä synnytystä kesyrotilla, joita hän kasvatti. Lisäksi hänen hyvän ystävänsä vauva kuoli kohtuun aivan raskauden viime metreillä. Marianna tiesi, että uusi elämä kulkee kuoleman kanssa rinta rinnan.

Ehkä sen takia hän sanoi kaikille raskausuutista onnitelleille, että ottaa onnitteluja vastaan, vasta kun vauva on syntynyt. Hän oli kyllä fyysisesti raskaana, muttei missään vaiheessa nauttinut tai hehkunut odottajan onnea.

Ystävä olisi halunnut järjestää amerikkalaistyyliset baby showerit. Marianna kieltäytyi niistäkin aluksi, mutta suostui lopulta ystävänsä mieliksi. Juhlat kaatuivat lopulta ystävien työkiireisiin.

Itse hän ei halunnut varustautua vauvaa varten ollenkaan ennen kuin kaksi viikkoa ennen synnytystä. Silloin Marianna viimein antoi itselleen luvan uskoa, että vauva on todella tulossa. Onnelliset tulevat vanhemmat ostivat kylpyammeen ja tuttipulloja ja varasivat söpöt vaaleanpunaiset vaunut.

Jälkeenpäin Marianna on ollut tyytyväinen siihen, ettei baby showereita koskaan pidetty.

– Olisin ollut niin raivona raivona raivona, jos olisin juhlinut etukäteen vainajaa.

Äänetön vatsa

Juhannuksena laskettuun aikaan oli viikko. Marianna ja Jon olivat ystäviensä kanssa mökillä. Saunottiin ja nautittiin kesäillasta.

Sunnuntaiaamuna Marianna havahtui siihen, ettei ollut tuntenut vauvan liikkeitä vähään aikaan. Yleensä vauva möyri mahassa vene- ja automatkoilla ja muutenkin. Nyt oli hiljaista…

Lue koko juttu toukokuun Kaksplussasta!

001KP0514

Kaksplussan voit tilata kotiisi täältä! 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: