Minun tarinani 2.3.2015
TEKSTI Liisa Järvinen

Viikon blogi: Ainon kotona

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ainon kotona -blogin Leena kuvailee itseään kahden pienen ihanan äidiksi, esteetikoksi, romantikoksi, taiteilijaksi ja hitaan arjen arvostajaksi.

Mistä blogin nimi tulee?

Aloitin blogini, kun odotimme ensimmäistä lastamme. Tuolloin ajattelin, että blogini keskittyisi tavalliseen arkeen sekä kotoiluun ja vauvan nimikin oli jo tuttujen tiedossa. Suuren elämänmuutoksen myötä kodistamme oli pian tulossa myös pienen, kovasti odottamamme, Ainon koti. Nimi tuntui sopivan kodikkaalta, lämpimältä ja arjenläheiseltä. 

Blogisi tähtihetki?

Tähän on helppo vastata – pääseminen mukaan Kaksplussan blogiperheeseen.

Mitä teillä syödään aamupalaksi?

Oman aamuni ihanin asia on rauhallinen, oma aamukahvihetki kynttilänvalossa. Lapset meillä ovat aina pitäneet puurosta. Lisäksi heille maistuvat aamuisin hyvin erilaiset hedelmät, juusto ja leikkeleet. Meillä kaikki rakastavat hitaita ja rauhallisia aamuja, ja aamupalaakin syödään rauhassa ja pitkään.

Mitä kasvatusneuvoa et noudata?

En laita ”huonosti nukkuvaa”, rauhatonta, heräilevää ja ehkä itkuistakin lasta yksin omaan huoneeseen nukkumaan, jotta ”kaikki saisivat nukkumisrauhan”. Päinvastoin – uskon, että lapsella on syy heräilyyn ja vanhemman tehtävä on vaikuttaa tähän syyhyn ja olla lapsen tavoitettavissa; lohduttamassa ja rauhoittamassa, kun lapsi sitä tarvitsee. Omasta mielestäni yöllä heräilevä lapsi tarvitsee siis enemmän turvallisuudentunnetta kuin omaa huonetta, jossa hänen pitäisi pärjätä yksin ja itsenäisenä jo varhain. Uskon, että pienelle lapselle on luontaista nukkua vanhempiensa lähellä – yksin omassa huoneessa pärjääminenhän on hyvin uusi, länsimainen tapa. 

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

Erityisherkkien lasten vanhempana ja itsekin erityisherkkänä sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisena arvostan paljon arjen hitautta, tunnelmia ja pieniä hetkiä. Pohdin myös paljon omia kasvatustapojani.

Miten teillä rauhoitutaan iltaunille?

Meillä rauhoittuminen alkaa jo iltapalalta, joka syödään usein hämärässä, kynttilänvalossa. Ruokailun ja iltapesujen jälkeen luetaan rauhassa sylikkäin iltasatuja, jonka jälkeen lapset pääsevät kainaloon peiton alle. 

Pelottavin hetki äitiydessä?

Näitä tulee varmasti lasten kasvaessa lisää. Välillä kylmää sydäntä, kun rakasta lastaan ei voi millään suojella kaikelta – täytyy vain luottaa siihen, että elämä kantaa ja kasvaa lapsen kanssa yhdessä.

Tutti vai ei?

Meillä tutille ei ole ollut tarvetta, joten vastaan ei. Jos tutti helpottaa kaikkien arkea ja sille on oikeasti tarvetta, niin silloin tottakai kyllä. 

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

Ennen esikoisen syntymää ajattelin käyttäväni kestovaippoja ja tein niitä etukäteen itse valmiiksikin. Vauva-aika olikin kuitenkin tavanomaisesta poikkeavaa vaikeiden allergioiden ja refluksin suhteen, jolloin oman jaksamisemme takia päädyimme käyttämään kertakäyttövaippoja. 

Karkkipäivä vai ei?

Karkkiasiat eivät ole meillä vielä ajankohtaisia, mutta uskon, ettei meille tule tiettyä karkkipäivää myöhemminkään. Haluan opettaa lapsilleni, että herkut kuuluvat esimerkiksi juhliin, välillä päiväkahviaikaan, joskus viikonlopun hyvään ateriaan… Eri tilanteisiin, joustavasti ja silloin, kun aihetta on. 

Tuttipullo vai imetys?

Molemmat. Meillä esikoinen ei juonut pullosta lainkaan, pikkuveli taas on osannut juoda pullostakin lähes alusta asti. Kun Nooan refluksi ja allergiat olivat pahimmillaan, oli ihanaa, kun mieskin pystyi välillä auttamaan yösyötöissä ja sain nukkua hetken. 

Auto vai pyörä?

Meidän tilanteessa auto, koska välimatkat ovat pitkähköjä ja kuljetettavana on kaksi lasta. Potkupyörä on sen sijaan Ainosta aivan ihana juttu!

Kerrostalo vai omakotitalo?

Jos näistä pitäisi valita, niin omakotitalo. Nyt asumme rivitalossa, luonnon lähellä – uimapaikkojakin on useampi kävely- ja pyöräilyetäisyydellä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: