Minun tarinani 13.7.2015

Viikon blogi: Glmamma

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Glmamma-blogin takana on 23-vuotias Elisa, joka kirjoittelee eron jälkeisestä elämästä, omasta arjestaan ja ennen kaikkea erikoisruokavaliosta ja resepteistä. 

Mistä blogin nimi tulee?

– Blogin nimi tulee gluteenittomasta elämästä ja sen opettelusta. Jouduin vaihtamaan blogin nimen koska eräs toinen bloggari oli ottanut entisen nimen käyttöönsä.

Pahin blogimokasi?

– Pahin moka on ehkä se, miten hävettävän vähän olen eron jälkeen elämästämme kirjoittanut.

Blogisi tähtihetki?

– Tähtihetki oli ehdottomasti se, kun aloin uskaltaa kunnolla tekemään blogia ja jakamaan vaikeitakin asioita omasta elämästä. Kun uskalsin olla se kuka olen ja hyväksyä itseni tällaisena ja sain siitä myös rohkaisevaa ja kannustavaa palautetta.

Mitä kasvatusneuvoa et noudata?

– Mielestäni jokainen kasvatusneuvo ei toimi jokaisella lapsella. Lapsetkin reagoivat erilailla ja mielestäni vanhemman olisi hyvä koittaa tulkita, mikä toimii omalla lapsella.

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

– En osaa sanoa mitä teen erilailla kuin muut, mutta tärkeänä pidän sitä, että olen antanut pojan kasvaa ja opetella asioita omaan tahtiin. En ole pitänyt kiirettä ja hoputtanut vaan antanut pienen olla pieni.

Miten teillä rauhoitutaan iltaunille?

– Meillä rauhoitutaan iltaunille yhdessäololla, kirjaa lukemalla ja höpöttelemällä, minkä jälkeen toivotetaan hyvät yöt ja lauletaan unilaulu.

Pelottavin hetki äitiydessä?

– Pelottavin hetki äitiydessä oli hetki, jolloin en ollut varma miten itse selviän sairaudestani. Leikkausta ennen mietin selviänkö vai en. Kirjoitin pojalle kirjeen, jonka lähetin siskolle ja äidille, sillä halusin, että minusta jäisi jotain muutakin kuin valokuvia jos en enää heräisi.

Tutti vai ei?

– Kyllä meillä tuttia käytettiin ja mielestäni hyvä niin. Pienillä on imemistarve ja tutti rauhoitti, kun maidontulo lakkasi. Tutista vieroituskin tapahtui lähes itsestään – erittäin helposti.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

–Kertakäyttövaippa oli meidän juttu. Mielestäni kukin tavallaan.

Karkkipäivä vai ei?

– Meillä ei vielä ole karkkipäivää. Poika on nyt kolmevuotias, eikä kaipaa nameja ennen kuin näkee ne kaupan hyllyllä tai jonkun muun kädessä. Silloin tällöin hän jonkun namin saa, mutta enemmän hän iloitsee vielä esim. banaanista ja marjoista.

Tuttipullo vai imetys?

– Meillä imetettiin niin kauan kuin maitoa tuli, minkä jälkeen siirryttiin pulloihin. Pidän pullosta juomista myös ihan hyvänä vaihtoehtona, sillä näin myös isä pääsee kokemaan tärkeän hetken lapsen kanssa. Kunhan vauva saa masun täyteen, ei mielestäni ole väliä tuleeko maito rinnasta vaiko pullosta.

Auto vai pyörä?

– Onhan auto pidempiä matkoja kulkiessa nopeampi ja kätevämpi, mutta meidän pieni nauttii myös pyörän kyydissä istumisesta. Joten kumpi vaan.

Kerrostalo vai omakotitalo?

– Molemmissa on omat puolensa. En pidä kumpaakaan toistaan parempana tai huonompana vaihtoehtona.

Lue ainakin nämä:

Älä välitä!

Gluteenittomat tuplasuklaa-muffinit

Sekava mieli

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: