Minun tarinani 23.6.2015
TEKSTI Liisa Järvinen

Viikon blogi: Hei meillä valvotaan

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Hei meillä valvotaan -blogia kirjoittava Emmi, 28, on vuosina 2010 ja 2013 syntyneiden poikien äiti. Arkea leimaa jatkuva väsymys, kun muun muassa refluksitaudista ja allergioista kärsivät pojat valvottavat. 

Mistä blogin nimi tulee?

Perustin blogini käsitelläkseni haastavaa vauva-arkeamme, jossa valvominen oli jokaöistä. Esikoinen herätteli pahimpina aikoina monta kuukautta putkeen noin 40 kertaa yössä refluksin ja allergioiden takia.

Pahin blogimokasi?

Poistelin puhelimeni muistista kuvia samalla ihmetellen, miksi sieltä löytyi myös blogipostausten kuvia. Myöhemmin huomasin, että liian älykäs puhelimeni oli integroinut Bloggerin kuvat ja puhelimen kuvatiedostot. Siinä poistui sitten blogistani kuvia ärsyttävän paljon…

Blogisi tähtihetki?

Jokainen aito kommentti/sähköposti/livenä saatu kiitos vertaistuen antamisesta.

Mitä teillä syödään aamupalaksi?

Hyvin vaihdellen kaikenlaista. Välillä aamiaispöytä näyttää perisuomalaiselta kaurapuuroineen, ruisleipineen ja jugurtteineen. Välillä aamiaiseksi syödään myskikurpitsalettuja, amaranttipuuroa ja chiahyytelöä.

Mitä kasvatusneuvoa et noudata?

En pakota lapsia tiettyyn arkirytmiin. Oireisia lapsia ei voi pakottaa esimerkiksi nukkumaan tiettyihin aikoihin, jos kivut ovat valtavat.

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

En kanna maissinaksuja hoitolaukussa, heh. Maissi ei sovi kuopuksellemme.

Miten teillä rauhoitutaan iltaunille?

Peruskuvioiden (pesut, pisut, sadut ja halit) jälkeen rauhallisesti tai ei-niin-rauhallisesti. Mitä oireettomampia pojat ovat, sitä nopeampaa rauhoittuminen tapahtuu. Pisimmillään nykyään menee pari tuntia kuopuksemme rauhoittamiseen.

Pelottavin hetki äitiydessä?

Ehdottomasti se, kun kuopus meinasi tukehtua ruokaan ja joutui ambulanssilla sairaalaan.

Tutti vai ei?

Ei tuttia. Molemmilla pojilla on ollut mahdollisuus käyttää tuttia, mutta kumpikaan ei ole tutista erityisesti innostunut. Kuopus on ollut ehkä himpun verran enemmän tuttimies kuin esikoinen.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

Harmikseni joudun toteamaan, että kertakäyttövaippa. Resurssit eivät riittäneet kestovaippojen pesuun, kun esikoinen puklasi ensimmäisen vuoden aikana yli 50 kertaa päivässä, joten muutakin pyykkiä tuli ”vähän”… Kuopuksen vaippa-ajan alkaessa en edes muistanut erityisesti valita jompaa kumpaa vaippalinjaa, vaan menimme vanhan kaavan mukaan kertokäyttövaipoilla.

Karkkipäivä vai ei?

Ei karkkipäivää. Meillä karkkia ei juuri syödä kotona, eikä sitä edes vinguta kaupasta kotiin. Pyrimme muutenkin iskostamaan lapsiimme ajatustavan, että arkiruokakin voi olla herkkua. Jälkkäreitä meillä syödään melkein päivittäin, mutta se ei suinkaan tarkoita karkkipussia, vaan se voi olla lasten kanssa yhdessä tehtyjä banaani-kookoslettuja, pala Mummon aitoa mustikkapiirakkaa tai kourallinen goji-marjoja. Yleensä aina, kun vieraillessa tarjolla on karkkeja, saa esikoinen niitä syödä (kuopuksen ruokavalio ei allergioiden takia veny karkkeihin asti vielä).

Tuttipullo vai imetys?

Imetys, ehdottomasti. Meillä peruslehmänmaitokorvikkeet (ja useat erikoiskorvikkeetkin) ovat allergioiden takia olleet epäsopivia, joten äidinmaito on ollut ehdoton valinta. Toki tuttipullo on ollut käytössä muutamina rintamaidon pumppauskertoina.

Auto vai pyörä?

50-50. Pyörällä mennään lähipuistoihin, lähellä asuvien kavereiden luo sekä tietysti pyörälenkeille. Autolla hoidetaan sitten kauemmat harrastukset ja kaupassa käymiset.

Kerrostalo vai omakotitalo?

Omakotitalo on meidän juttu. Oma piha on meille ehdottomasti yksi tärkein asumiseen liittyvä asia.

Lue ainakin nämä suositut postaukset:

Mennäänkö metsään?

Kuka nyt kaksivuotiasta imettäisi, ja vieläpä julkisesti?

Ikimuistoisimpia kommentteja

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Hui oletko k6rjoittanut tuista ambulanssi reissusta blogissa?
0
1 vastaus

Hui oletko k6rjoittanut tuista ambulanssi reissusta blogissa?
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: