Minun tarinani 9.3.2015

Viikon blogi: Lastenhuoneenkapina

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Lastenhuoneenkapina-blogin kolmekymppinen Anne rakastaa kotiäitiyttä, lastenvaatteita ja kaikkea kaunista.

Mistä blogin nimi tulee?

Idea blogin nimeen lähti Lastenhuoneen kapina -biisistä sekä sen loistavasta sanoituksesta. ”En saa pomppia sängyllä, en saa pelata sisällä. En saa seisoa edessä, kun ne katsoo TV:tä. En saa syödä luntakaan, vaikka varoisin keltaista”. Meillä saa pomppia sängyllä, sohvalla ja syödä sitä luntakin jos niin haluaa. Mielestäni lasten maailmaa rajoitetaan ihan liikaa kielloilla sekä äläälääläälä-toitotuksella. Me vaadimme lapsilta hyviä käytöstapoja ja puutumme tilanteisiin tarpeen mukaan, mutta annamme heidän myös kokeilla omia rajojaan, taitojaan ja olla lapsia.

Pahin blogimokasi?

Blogista on tullut minulle rakas harrastus, mutta välillä huomasin sen imaisevan mukaansa liikaa. Jos blogi pyörii päässä silloin kun leikin lasten kanssa tai luen heille kirjoja, on aika laittaa kaikki blogiin liittyvät ajatukset pois päästä hetkeksi kokonaan ja olla vain läsnä lasten kanssa.

Blogisi tähtihetki?

Blogini on vielä kovin nuori, vasta hieman alle 1 vuoden ikäinen. Koen, että ensimmäiseen blogivuoteen mahtuu monta upeaa tähtihetkeä. Pääsy Kaksplussan blogiperheeseen, ihanat lukijat sekä mahtavat yhteistyökumppanit. Odotan innolla mitä blogin parissa tapahtuu tulevaisuudessa!

Mitä teillä syödään aamupalaksi?

Puuro on vakio, sen kanssa vaihtelevasti leipää, hedelmiä, jugurtteja sekä smoothieita.

Mitä kasvatusneuvoa et noudata?

Ehdottomuutta. Tehdään asiat niin kuin hyvältä tuntuu ja parhaaksi näemme.

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

Omassa kaveripiirissä taidan olla poikkeuksellisen ahkera leikkitreffien sekä erilaisten kutsujen järjestäjä. Meillä on vakiintunut noin kuuden äidin sekä kymmenen lapsen porukka, joka kokoontuu meillä silloin tällöin leikkimään sekä kahvittelemaan.

Miten teillä rauhoitutaan iltaunille?

Syödään koko perhe yhdessä iltapala, sen jälkeen iltapesut ja äidin kanssa lastenhuoneeseen. Kerron pojille iltasadun sekä imetän pienemmän, pojat nukahtavat harvoin nopeasti vaan vaativat vielä hellyystankkauksia.

Pelottavin hetki äitiydessä?

Kun olimme päässeet esikoisen kanssa synnytyssairaalasta kotiin, koin kotona todella tunteellisen hetken häntä imettäessäni. Sillä hetkellä minuun rysähti tunne vastuusta, huolesta sekä rakkaudesta mitä tulisin aina kokemaan lapsiani kohtaan. En ole hysteerinen äiti, mutta välillä pelottaa tai huolestuttaa ajatus siitä, että miten voi suojella lapsia kaikelta maailman pahalta.

Tutti vai ei?

Tutti. Molemmilla oli käytössä ja miksi ei jos lapsi sen haluaa.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

Kertakäyttövaippa. 

Karkkipäivä vai ei?

Vielä ei ole karkkipäivää, mutta emme ole ehdottomia herkkujen suhteen. Sopiva määrä herkkuja esim. kyläillessä on meille vallan ookoo.

Tuttipullo vai imetys?

Esikoisen kohdalla molemmat, kuopuksella pelkkä imetys.

Auto vai pyörä?

Sekä että.

Kerrostalo vai omakotitalo?

Omakotitalo, haave siitä on usein mielessä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: