Minun tarinani 24.11.2015
TEKSTI Liisa Järvinen

Viikon blogi: PerheeniPieni

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Miksi bloggaat?

Se on ollut minulle lähinnä mukava harrastus, mutta on myös ihanaa lukea omia vanhoja postauksia, kun muistoja herää jokaisesta.

Pahin blogimokasi?

En ole mielestäni mokaillut blogissani, koska muistan aina ajatella sitä, voisiko postauksesta olla jotain haittaa. Joskus olen jättänyt jotain oleellista kertomatta tai jopa siloitellut jonkin asian ihan vaan siksi, että lapsista joku yksityiskohta voisi joskus tuntua vähän nololta myöhemmin. Se olisi kauheinta, jos jollain lailla nolaisin lapseni ajattelematta ja kertomalla heistä jotain arkaluontoista.

Blogisi tähtihetki?

En tiedä onko sellaista, se on aina ollut mukavaa. Bloggaamisesta kuitenkin innostuin perustamaan aiheeseen liittyvän yrityksen, joten se tuntuu enemmän sellaiselta tähtihetkeltä. Perustin nimittäin uuden blogiyhteisön, jota tuskin olisin tehnyt ilman blogia.

Mikä bloggaamisessa on haastavinta?

Ei bloggaaminen ole ollut haastavaa, koska en koskaan ajattele olevani kenellekään velvollinen esimerkiksi postaustahdin pitämisestä. Jotkut kuitenkin ovat vähän närkästyneet, jos on ollut taukoa, mutta mitään lisästressiä en aio siitä ottaa. Se todella on vain harrastus.

Pelottavin hetki äitiydessä?

Kun luulin lapsen kuolleen kohtuun ja ambulanssilla mentiin paniikissa. Shokissa odotin ikuisuudelta tuntuvia sekunteja, kun lääkäri ultrasi eikä sanonut mitään hetkeen.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

Kertakäyttövaippa, koska en kestäisi mitään haisevia kestoja. En kuitenkaan jaksaisi jatkuvasti niitä pestä. Luin myös jostain vuosia sitten, ettei niiden ekologisuus ole niin suurta mitä yleisesti kuvitellaan.

Karkkipäivä vai ei?

Ei ole ollut tarvetta säännöstellä. Lapset syö aika vähän karkkia.

Päivähoito vai kotihoito?

Minulle sopii parhaiten jokin välimuoto. Eli ei täysiä viikkoja päivähoidossa, mutta ei kokoaikaista kotiäitiyttäkään.

Lapsi omassa sängyssä vai perhepeti?

Tämäkin on meillä jokin välimuoto, välillä sängystä löytyy viisi ihmistä ja välillä taas saadaan nukkua kahdestaan. On myös kyllä kivaa, kun saa sen tuhisevan pikkulapsen kainaloon.

Lapsen kasvot blogissa näkyvillä vai ei?

Saa näkyä. En oikein ole tajunnut, miksi jotkut kertovat kaiken lapsistaan blogissa, mutta peittävät kasvokuvat. Jos lapsuudessani olisi ollut blogeja, niin ei paljoa hirvittäisi joku nätti synttärikuva siellä, kun taas yksityiskohtaiset kertomukset luonteestani ja elämäntarinastani (etenkin negatiivisissa asioissa) voisi tuntua siltä, että koko maailma tietää nyt minusta kaiken. Kasvot kun näkyvät muutenkin tuolla kävellessä, en ole kokenut niissä olevan mitään niin kauhean salailtavaa.

Yhden perheessä asuvan ei-biologisen lapsen kuvia tai asioita en julkaise ollenkaan, mutta tämän kohdalla pelkästään kuvien julkaiseminen paljastaisi liian henkilökohtaisia asioita lapsesta, joten se on eri asia.

Lue ainakin nämä suositut postaukset:

Sitten lääkäri otti lapsesta kiinni ja alkoi rukoilla

Outoja oletuksia suomalaisista?

Arjen hankaluus uudessa maassa

PerheeniPieni-blogi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: