Minun tarinani 19.10.2015
TEKSTI Liisa Järvinen

Viikon blogi: Yksinhuoltajaäidiksi2011

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Heidi, 28, on ollut 4-vuotiaan Leevin yksinhuoltaja alusta alkaen. Yksinhuoltajaäidiksi2011-blogissa jaetaan kaksikon arkea ja pohditaan elämää.

Mistä blogin nimi tulee?

Nimi tulee siitä, että olen yksinhuoltaja pojalleni. Raskausajasta lähtien oli tiedossa, että tulen kasvattamaan lapsen yksin, koska lapsen isä ilmoitti, ettei häntä kiinnosta ja haluaa elää omaa elämäänsä.

Miksi bloggaat?

Bloggaan lähinnä omaksi iloksi. Aluksi pidin blogiani vain päiväkirjana, mutta sitten siitä tulikin minulle tärkeä osa viikkoa.

Blogisi tähtihetki?

Ehkä se, että pääsin kirjoittamaan Kaksplussalle.

Mikä bloggaamisessa on haastavinta?

Haastavinta on ehkä se, että en aina osaa ottaa vastaan negatiivisia kommentteja. Loukkaannun usein anonyymien negatiivisista kommenteista.

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

En tehnyt enkä tee vieläkään kaikkea neuvolan pillin mukaan. Leevi aloitti kiinteät ruuat 2,5 kuukauden iässä, kun suositus on vasta 4 kuukauden iässä. Käytin omaa maalaisjärkeäni kaikessa.

Pelottavin hetki äitiydessä?

Pelottavinta on menettämisen pelko. On ollut lastensuojeluun liittyviä hetkiä, jolloin olen pelännyt enemmän kuin mitään muuta. Sekin pelottaa, että lapselle tapahtuu jotain vakavaa.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

Kertakäyttövaippa ehdottomasti siksi, että ei tarvitse pestä koko aika niitä vaippoja, ja ovat helpompiakin käyttää mielestäni.

Karkkipäivä vai ei?

Osittain karkkipäivän kannalla olen. Meillä ei varsinaista karkkipäivää ole, mutta olen miettinyt, että ensi vuonna täytyy ottaa se käyttöön. Tulee liikaa syötyä karkkia.

Päivähoito vai kotihoito?

Vähän sekä että. Mielestäni alle 2-vuotias kuuluu kotiin äidin tai isän kanssa. Poikani oli 2 vuotta ja 3 kuukautta, kun hän meni päiväkotiin. Aikaisemmin en olisi laittanut mistään hinnasta.

Lapsi omassa sängyssä vai perhepeti?

Omassa sängyssä. Tässä olen ollut ehdoton aina. On toki muutamia kertoja, jolloin poika on nukahtanut sänkyyni. En kannata perhepetiä siksi, koska sitten on todella hankalaa tottua omaan sänkyyn, kun sen aika tulee.

Lapsen kasvot blogissa näkyvillä vai ei?

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on se, että jos kirjoittaa blogia niin lasten kuvat julki. Itse tykkään lukea blogeja jossa on selvät kuvat eikä sotkettuja naamoja.

Lue ainakin nämä suositut postaukset:

Haaveita ja unelmia

Netissä tutustuminen ihmisiin

Kavereiden ja ystävien ero

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: