6 huonoa tapaa parisuhteessa – Unohtakaa nämä, kun olette saamassa lapsen

Lapsen saaminen koettelee vahvintakin parisuhdetta. Kun vältätte näitä huonoja tapoja raskausaikana, voitte ehkäistä monet sydänsäryt. Viimeiset viikot ennen vauvan tuloa ovat hyvää aikaa huoltaa parisuhdetta ja ladata sen akut täyteen.

Teksti Anniina Nirhamo
Pitäkää huolta toisistanne!

Vauvan tulo perheeseen tietää monia muutoksia, jotka vaikuttavat perheen dynamiikkaan. Tehtävä ei ole mahdoton, mutta sen eteen täytyy nähdä hieman vaivaa. Kun unohdatte nämä kuusi huonoa tapaa, voitte varmistaa, että parisuhde toimii myös vauvavuoden aikana.

1. Odotat, että toinen muuttaa täysin tapansa

Toivoisitko, että puolisosi olisi yhtäkkiä vähemmän laiska laittamaan tiskejä tai maksaisi laskut ajoissa? Vauvan tulo kuten esimerkiksi naimisiin meno ei maagisesti muuta häntä toiseksi ihmiseksi. Todennäköisesti suurin osa hänen tavoistaan pysyy tismalleen samanlaisina.

2. Kommunikointivaikeudet

Odotatko, että kumppanisi tietää mitä haluat ja toivot, ilman että kerrot sitä suoraan? Vaikka olisitte olleet kuinka kauan yhdessä, hän ei oikeasti osaa lukea ajatuksiasi. Kun olette saamassa lapsen, on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että teillä on hyvä keskusteluyhteys. Siihen kuuluu se, että osaatte kertoa tarpeistanne selkeästi, kuunnella toisianne ja neuvotella yhdessä ratkaisun, joka toimii molemmille.

3. Ette puhu rahasta

Raha on yleinen kitkan aiheuttaja parisuhteessa ja lapsen saaminen kasvattaa perheen kuluja huomattavasti. On siis tärkeää osata puhua rahasta. Yrittäkää päästä yhteisymmärrykseen siitä, millä tavalla vauvan hankintoihin käytetään rahaa. Ostatteko tarvikkeita uutena vai käytettynä? Pitääkö lapsella olla merkkivaatteita?

parisuhde raskaus

Viettäkää aikaa toistenne lähellä paitsi raskausaikana myös sen jälkeen.

4. Siirrät omat tarpeesi syrjään

Vauvan tuloon valmistautuminen voi pitää kiireisenä. Silloin on helppo unohtaa omat tarpeensa, mutta on tärkeää huolehtia myös itsestään. Kun itse voit hyvin, sinun on helpompi huolehtia vauvasta. Lisäksi parisuhdekin voi paremmin, kun ihan ensiksi huolehdit omasta hyvinvoinnistasi.

5. Yrität tehdä kaiken yksin

Jos olet tottunut ottamaan vastuuta kaikesta, voi olla vaikea pyytää apua. Vauvasta huolehtiminen on kuitenkin aika raskasta ja tarvitset silloin tällöin turvaverkkoa. On tärkeää pyytää apua sukulaisilta ja ystäviltä ja ennen kaikkea antaa puolisosi osallistua lasten hoitoon tasapuolisesti. Tarvitset lepoa ja rentoutumista nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

6. Riitelette kovaäänisesti

Toiset ovat kovaäänisempiä kuin toiset, mutta ehkä haluatte kehittää riitelytyyliänne ennen vauvan syntymää. Jo hyvin pieni vauva aistii tunnelman ympärillään. Itse asiassa sikiökin kuulee jo raskauden puolesta välistä lähtien kohdun ulkopuolelta tulevia ääniä. Jos riitanne ovat ilkeitä ja mahdollisesti lapselle pelottavia, yrittäkää löytää toinen tapa ilmaista erimielisyyksiänne.

Lähde: Romper

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä