Parisuhde 9.1.2018
TEKSTI Toimitus
KUVAT iStock

Mies, napsitko ibuprofeiinia? Voit vaarantaa hedelmällisyytesi

Uusi tutkimus paljasti ibuprofeiinin käytössä riskin, joka varmasti kiinnostaa miehiä: testosteronin määrä laskee.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tekniikan maailma uutisoi tuoreesta tanskalaistutkimuksesta, jonka mukaan suomalaistenkin keskuudessa yleinen kipulääke ibuprofeiini saattaa lisätä miesten hedelmättömyyttä. Sillä voi lisäksi olla monia muitakin terveyshaittoja.

Pitkäaikainen käyttö altistaa

Tutkimuksessa koehenkilöillä havaittiin lievä ja tilapäinen testosteronin puutostila, mutta tutkijoiden mukaan on olemassa riski, että pitkäaikaisessa käytössä testosteronin puutoksesta tulee pysyvä. Pitkäaikainen testosteronin puutos taas voi aiheuttaa myös muita ongelmia, kuten lihasheikkoutta, väsymystä ja osteoporoosia. Tanskalaistutkimukseen osallistui 31 miestä, jotka käyttivät 600 milligrammaa ibuprofeiinia kaksi kertaa päivässä kuuden viikon ajan. Miehet olivat 18–35-vuotiaita.

Lyhytkestoisessa käytössä ibuprofeiini on turvallinen ja hyvä lääke tilapäiseen kipuun, mutta pitkäkestoisempaan yli viikon kuuriin tai suurina annoksia sitä ei suositella kuin lääkärin määräyksestä.

Tutkimustulos on julkaistu amerikkalaisessa Proceedings of the National Academy of Sciences -julkaisussa.

Lue myös:

Näin mies voi parantaa hedelmällisyyttään – 4 vinkkiä

Kurkkaa lääkekaappiisi! Ilman näitä ei lapsiperhe selviä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: