Parisuhde 7.1.2014
TEKSTI Mikko Virta
KUVAT Oskari Sipola

Toimi näin, jos mies ei halua seksiä

Miesten haluttomuus rasittaa monen parisuhdetta. Keräsimme lukijoiden neuvot siihen, mitä voi tehdä, jos mies ei enää halua seksiä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Miesten seksuaalinen haluttomuus on yleisempää kuin luullaankaan. Väestöliiton marraskuussa 2013 julkaisemasta Perhebarometrista käy ilmi, että noin neljännes avoliitossa tai avioliitossa elävistä naisista kokee kumppanin olevan haluton erittäin usein tai melko usein.

Eronneista naisista taas jopa yli 60 % koki kumppanin olleen erittäin usein tai melko usein haluton.

Keräsimme lukijoiden vinkit siihen, mitä voi tehdä, jos mies ei enää halua seksiä.

Lue myös: Maaret Kallion vinkit: Näin säilytät intohimon pikkulapsiarjessa

Tee itsestäsi taas kiinnostava

”Ihan ensimmäiseksi pitää lopettaa kinuaminen. Älä tee aloitteita miehen suhteen. Hänen puoleltaa pitäisi aloitteiden tulla.”

”Aloita uusi harrastus, johon mies ei pääse. Ala panostamaan entistä enemmän itseesi, käy ystävien kanssa kahvilla jne. Näin mies alkaa huomata, että olet kiinnostava nainen myös muiden mielestä, ja alkaa haluta sinua uudelleen.”

”Sano miehellesi suoraan kiertelemättä ja kaartelematta, että sinua panettaa. Käske nussia niin kovaa, että sinulta lähtevät aivot pihalle. Asiaa voi tehostaa sillä, että ottaa mieheltä suihin. Kannattaa myös ajella karvat pois sääristä ja muualta, sekä laittaa päälle jotain vähän seksikkäämpää yöasua.”

”Seksi kuuluu parisuhteeseen. Jos mies ei halua sinua, niin uhkaa hakea seksiä muualta.”

”Vaikka sinä olisit tyytyväinen esimerkiksi seksin laatuun, ei se tarkoita, että myös miehesi olisi. Keskustele hänen kanssaan asiasta.”

”Sano miehelle suoraan, että et halua lopettaa seksielämääsi, etkä pysty elämään miehen kanssa ilman seksiä. Mies selvittää syyn haluttomuuteensa tai eroatte.”

”Ehdota miehellesi testosteronitasotutkimuksia ja kysy, mitä hän haluaisi sängyssä. Joskus ihan vaikka uudet alusvaatteet voivat auttaa. Mies voisi vaikka valita alusvaatteet sinulle.”

Lue myös: Näin aloitat seksielämän synnytyksen jälkeen

Kokeilkaa 7 päivää seksiä -leikkiä

”Ehdota vaikka seitsemän päivää seksiä -leikkiä. Siinä teidän on pakko harrastaa viikko seksiä putkeen. Kokeilkaa joka päivä jotain uutta ja vaihtavaa esimerkiksi joka päivä myös paikkaa.”

”Avoin keskusteluyhteys on yksi suhteen peruspilareista. Lähtisin panostamaan ensimmäiseksi siihen, että pystyt miehesi kanssa keskustelemaan asiasta: mikä mättää, miksi ei halua. Sen jälkeen voi uudelleen pohtia, olisiko syytä mennä esimerkiksi lääkäriin, vai onko kyse jostain muusta.”

”Miehen pitäisi hakeutua lääkäriin. Hormonitasojen tarkistus on pieni juttu, jonka myötä syy haluttomuuteen voi selvitä.”

”Meillä ainakin mies pelkäsi niin paljon torjutuksi tulemista, että sen oli vaikeaa tehdä aloitetta. Nykyään teen aloitteet. Meillä on myös sopimus, että en saa kieltäytyä kokonaan seksistä, eikä mies minua silti väkisin ota. Huomasin nimittäin itse, että kieltäydyn seksistä usein vain siksi, etten juuri sillä sekunnilla sitä halunnut. Mutta jos sain muutaman sekunnin aikaa valmistautua, niin tunne olikin jo aivan toinen. Ja jos en oikeasti saa itseäni syttymään, niin kyllä mies sen huomaa, ja jätetään homma siihen, koska läheisyyttä on muutakin.”

”Puhukaa avoimesti toisillenne ilman syyttelyä.”

Lue myös: Ehkäisy synnytyksen jälkeen: kierukka vai ei?

Anna puolisolle aikaa levätä

”Olen ratkaissut asian käyttämällä leluja… itseni tyydyttämiseen.”

”Miehellä on jokin hormonivika (testosteronin määrä on liian alhainen) tai kärsii jostain puutoksista (esimerkiksi sinkki). Annapa sille sinkkiä ja monivitamiinia. Jos ei auta, niin sitten lääkäriin ja parisuhdeterapiaan.”

”Laittaisin kovan kovaa vastaan: Jos hän ei hae apua, niin minä lähden vieraisiin tai kokonaan suhteesta.”

”Miehiltä menevät välillä pienet eleet ihan ohitse, mutta toisaalta myös suora pyyntö voi tuntua syyllistämiseltä. Suora fyysinen teko voisi auttaa. Esimerkiksi kun lapset nukkuvat ja mies on sohvalla, suihkussa tai sängyssä, niin menet viereen ja alat ottamaan suihin ilman mitään puheita.”

”Yksi hyvä aloitus voisi olla miehen edessä masturbointi. Mies voi nimittäin arjessa nähdä sinut syystä tai toisesta enemmän lastensa äitinä kuin naisena.”

”Yksi konsti tepsii joka kerta: Laita mies ryyppäämään kavereiden kanssa edeltävänä iltana, koska seuraavana päivänä krapulassa panettaa aina!”

”Otetaan haluttomalta osapuolelta työtaakkaa pois ja annetaan enemmän aikaa lepäämiselle. Se on ihan normaali parisuhdevinkki.”

Lähde: Kaksplus.fi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Automaattisesti miehessä vika jos ei haluta? Mitäs jos nainen katsoisi peiliin ja miettisi hetken että onko oma käytös vaikuttanut asiaan? Nainen voi olla millainen tahansa ja miehen on silti haluttava seksiä, mutta jos nainen ei halua niin asia on täysin ok… ?
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: