Lapsilisä 2019 – katso maksupäivät ja lapsilisän määrä perheessäsi

Lapsilisä maksetaan perheen lapsiluvun mukaan. Yleisiä korotuksia ei ole tiedossa.

Teksti Toimitus
Kuvat iStock
Laskimme alustavat lapsilisien maksupäivät vuonna 2019.
Lapsilisät maksetaan vuonna 2019 seitsemän kertaan 26. päivä. Muut päivät vaihtelevat viikonlopun tai juhlapyhän takia.

Kela maksaa jokaisesta Suomessa vakituisesti asuvasta lapsesta lapsilisää, joka on verotonta tuloa. Perheen omaisuus ja tulot eivät myöskään vaikuta lapsilisän määrään. Lapsilisän maksaminen alkaa lapsen syntymää seuravaana kuukautena ja sitä maksetaan aina sen kuukauden loppuun, jolloin lapsi täyttää 17 vuotta. Lapsilisän maksaminen loppuu, jos lapsi ja hänen huoltajansa muuttavat ulkomaille pysyvästi tai lapsi alkaa saada kansaneläkelain mukaista työkyvyttömyyseläkettä.

Lapsilisän määrä kasvaa lapsiluvun mukaan. Määrään vaikuttavat ne alle 17-vuotiaat lapset, joista on oikeus saada lapsilisää. Korotukset voidaan laskea vain silloin, kun kaikki lapsilisät myönnetään samalle henkilölle. Tällä hetkellä ei ole tiedossa päätöksiä, jotka korottaisivat lapsilisän määrää. Ne eivät nouse edes niin sanotun kuluttajahintoihin sidotun indeksin mukaan, koska hallitus on päättänyt jäädyttää tiettyjen tukien korotukset vuosilta 2017–2019.

Lapsilisän määrä lapsiluvun mukaan kuukaudessa:

Ensimmäisestä lapsesta 94,88 euroa.

Toisesta lapsesta 104,84 euroa.

Kolmannesta lapsesta 133,79 euroa.

Neljännestä lapsesta 153,24 euroa.

Viidennestä ja jokaisesta seuraavasta lapsesta 172,69 euroa.

Yksinhuoltajakorotus on nyt 53,30 euroa kuukaudessa jokaisesta lapsilisää saavaa lasta kohti. Yksinhuoltajakorotuksen saa lapsilisään, jos ei ole avio- tai avoliitossa tai on muuttanut puolisosta erilleen yhteiselämän lopettamiseksi. Korotuksen saa, vaikka lasten vanhemmilla olisi yhteishuoltajuus. Korotus myönnetään olosuhteiden muutosta seuraavan kuukauden alusta.

Maksupäivä on yleensä kuun 26. päivä

Lapsilisä maksetaan kuukauden 26. päivä. Jos maksupäivä on viikonloppuna, pyhäpäivänä tai näiden jälkeisenä päivänä esimerkiksi maanantaina, lapsilisä maksetaan edeltävänä pankkipäivänä.

Laskimme alustavat lapsilisän maksupäivät vuonna 2019:

pe 25.1.2019 

ti 26.2.2019

ti 26.3.2019

pe 26.4.2019

pe 24.5.2019

ke 26.6.2019

pe 26.7.2019

pe 23.8.2019

to 26.9.2019

pe 25.10.2019

ti 26.11.2019

pe 20.12.2019

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

Lapsella voi olla vain yksi osoite. Se edesauttaa tilanteen luomisessa jossa oikeus, kela ja muut tahot vetoavat siihen. Status quo, jatketaan kuin ennen koska ei ole ongelmia. Todellisuudessa yhdellä osoitteella, lähivanhemmuudella ja status quo menettelyllä luodaan mahdollisuudet järjettömään mielivaltaan lähivanhemman osalta. Viranomaisia ei kiinnosta lapsen etu ennen käräjiä jolloin siihen muodollisesti otetaan kantaa. Tämäkin on merkityksetöntä sillä hullu lähivanhempi, joka on muuttanut toiselle puolle Suomea/maailma ja kaikin keinoin eristää lapsen oikeutta molempiin vanhempiin, voi juristinsa avulla vedota vallitsevaan tilaan. Lastensuojelu mahdollisesti hoitaa kymmenen vuotta jälkikäteen kun naapurit valittaa kummallista hajua ja kalpeaa lasta, etävanhemman ilmoituksethan on luonnollisesi vain kiusantekoa ja ne menee suoraan paperinkeräykseen.

Avatar

Ensimmäisestä lapsesta pitäisi saada suurin rahamäärä, koska ensimmäiselle joutuu ostamaan kaikki tarpeellinen: pinnasänky, hoitopöytä, vaunut jne. Nämä kaikki on sitten seuraavalle jo valmiina. Todella ihmettelen, että ensimmäiselle maksetaan vähiten.

Avatar

Vähiten saa ensimmäisestä koska halutaan että naiset tekisivät enemmän lapsia.
2.1 lasta per nainen on mitä tarvitaan pitääkseen väkiluvun ennallaan. Suomessa luku on vaan 1,49 eli hyvin hoidettu naiset. Äänioikeus pois lapsettomilta.

Avatar

Mielestäni lapsilisää tulisi nykyaikana maksaa eniten ensimmäisestä lapsesta. perustelen tätä ajatusta:

a) Lapsilisällä kannustetaan suomalaisia hankkimaan lapsia.

b) Ensimmäisen lapsen hankinta tulee yleensä perheelle kalleimmaksi hankittaessa lapselle tarvittavia varusteita.

c) Monilapsisen perheen vanhimman lapsen täyttäessä 17-vuotta loppuu lapsilisän maksu hänen osaltaan. Näin ollen pienin lapsilisä jäisii pois.

d) Useamman kuin viiden lapsen hankintaan harvalla on varaa ja lapsilisän ei tulisi olla missään tapauksessa perheen merkittävä elinkeino.

Avatar

Koska kantasuomalaiset synnyttävät suhteellisen vähän lapsia,
ovat saadut etuuksien määrien painotukset TÄYDELLISESTI ns väärinpäin.

Esimerkiksi
ensimmäinen lapsi 172,69 € kuukaudessa.
toinen lapsi 172,69€ – 20€ * 2 = 132.69€ kuukaudessa.
kolmas lapsi 172,69€ – 30€ * 3 = 82.69€ kuukaudessa.
neljäs lapsi 172,69€ – 40€ * 4 = 12,69€ kuukaudessa.
Viidennestä ja jokaisesta seuraavasta lapsesta 0€

Suurinpiirtein samat perusteet kuin nm ’Hanna 17.1.2019 klo 14:15’

Lapsilisää tulisi nykyaikana maksaa eniten ensimmäisistä lapsista.

– Lapsilisällä kannustetaan suomalaisia hankkimaan lapsia.

– Ensimmäisen lapsen hankinta tulee yleensä perheelle kalleimmaksi
hankittaessa lapselle tarvittavia varusteita.

– Useamman kuin neljän lapsen hankintaan harvalla on varaa ja lapsilisän
ei tulisi olla missään tapauksessa perheen merkittävä elinkeino.

– Lapsen täyttäessä 17-vuotta loppuu lapsilisän maksu hänen osaltaan.

Avatar

Olen täysin samaa mieltä! Ensinmäisestä lapsesta tulisi maksaa eniten, koska hankittavaakin lasta varten on silloin eniten, turvakaukalo, sänky, hoitopöytä, vaatteita, leikkikaluja ym. Seuraaville lapsille nämä ovat jo valmiina. Tämä kannustaisi edes tekemään sen yhden lapsen kun hankintoja näin tuettaisiin.

Avatar

Järkyttävän pieniä lapsilisät. Aina rahat loppu jo viikon jälkeen palkasta kun palkka ei riitä elämiseen eikä mies halua maksaa elatusmaksuja. Elämä yhtä kituuttamista ja tympeää käydä työssä, mistä saa huonompaa palkkaa mitä työtön saa tukea. Hullu on se joka lapsia tekee!

Avatar

Jos mies ei maksa ,saat kuitenkin kelalta elatustuen.

Avatar

Et saa Kelalta mitään, jos miehen maksamattomuus johtuu muusta kuin elatuskyvyttömyydestä. Silloin, kun äiti on riittävän rikas, että voi elättää lapsen/lapset yksin, yhteiskunta ei auta taloudellisesti. Sillä ei ole mitään merkitystä, osallistuuko isukki hoitoon ja kasvatukseen vai ei. Ryhtykää siskot synnytystalkoisiin :D

Avatar

Mites isälle maksut jos lapsi viettää puolet ajasta hänen luona? Eikö lapsilisä ja yksinhuoltaja lisä pitäisi puolittaa? Tasa-arvoa jne.

Avatar

Eiköhän se lasten elatus kuulu kummallekin osapuolelle. Älkää hankkiko lapsia jos olette varattomia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä