Vanhemmuus 27.7.2017
TEKSTI Liisa Järvinen
KUVAT iStock

5 yllättävää hyvää puolta vuoroviikkovanhemmuudessa

Vuoroviikkovanhemmuus ei välttämättä ole helppoa. Toisaalta siinä on hyvätkin puolensa niin vanhemmalle kuin lapsellekin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

1. Lapsella on elämässään useita turvallisia aikuisia

Jos käy hyvin, vuoroviikkovanhemman arjessa on apuna  sukulaisia, ystäviä, naapureita tai perhetyöntekijöitä. Tämä on lapselle mainio mahdollisuus saada elämäänsä useita turvallisia aikuisia, joihin hän voi luottaa.

2. Ei tarvitse riidellä, kuka tekee mitäkin

Oletko koskaan miettinyt, olisiko vain helpompi tehdä kaikki kotityöt itse, kuin riidellä työnjaosta puolison kanssa? Vuoroviikkovanhemmalla ei ole vaihtoehtoa: kotityöt kaatuvat omaan niskaan, mutta toisaalta kuvio on selkeä. Ainakaan ei kulu turhaa energiaa työnjaosta riitelemiseen.

3. Lapsi oppii itsenäiseksi ja ottamaan vastuuta

Yhden huoltajan perheessä on selvää, että yksi vanhempi ei aina auttamaan lasta samalla tavalla kaikessa kuin kaksi vanhempaa. Siinä on hyväkin puolensa, sillä parhaassa tapauksessa lapsi oppii toimimaan itsenäisesti ja huolehtimaan itsestään. Useamman lapsen perheessä sisarukset todennäköisesti oppivat pitämään huolta myös toisistaan.

4. Kukaan ei nakerra vanhemman auktoriteettia

Kuinka monta kertaa oletkaan ollut tilanteessa, jossa puolisosi on heltynyt antamaan lapselle karkkia, kun itse olet hetkeä aiemmin kieltänyt herkkujen syömisen? Vuoroviikkovanhemman taloudessa ei ole toista aikuista, jolta lapsi voisi kinuta haluamaansa. Ei tarkoittaa ei.

5. Kaikki ymmärtävät, että yhdellä vanhemmalla on vain kaksi kättä

Monilla äideillä on tarve näyttää, että koti pystyy siistinä ja pöydässä on kotiruokaa joka päivä. Vuoroviikkovanhempi voi huoletta katsoa pölypalloja läpi sormien ja kattaa eineksiä pöytään. Kaikki ymmärtävät, että aika ei kerta kaikkiaan riitä kulissien ylläpitämiseen, kun on lapsi tai useampi hoidettavana ihan yksin.

Lue myös:

5 asiaa, jotka vain vuoroviikkovanhemmat ymmärtävät

Lapsen vuoroasuminen eron jälkeen – Ota nämä 8 asiaa huomioon

Näin puhut lapsellesi erosta

Lähteet: The Spruce, Parents.com

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: