Sotkua, kriisejä, juonipaljastuksia ja vauvoja – uusi tv-sarja? Ei, vaan Kaksplus-blogien hittipostaukset vuonna 2017!

Kaksplussan blogiyhteisössä on vuoden 2017 aikana sattunut ja tapahtunut! Vuoden 2017 luetuimmat blogitekstit ovat tässä.

Teksti Jenni Heiti
Kuvat iStock, Otavamedia, bloggaajien kotialbumit
Pojat saavat aikaan kaikenlaista – myös tosielämässä. Lue Kaksplussan vuoden 2017 suosituin blogiteksti elämästä Poikien Äitinä.

Poikien Äiti Poikien äiti

Neljän pojan äiti kirjoittaa niin elämästä kuin ajankohtaisista aiheistakin poikien äidin näkökulmasta. Blogin suosituin artikkeli

Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen! (Katso kuvat tunti tunnilta, jos pystyt) oli myös ylivoimaisesti Kaksplussan blogimaailman suosituin postaus kuluneena vuonna. Eikä ihme, olohuoneen kaaoshan on kaikessa kamaluudessaan hyvin vertaistuellinen ja tuttu näky monessa lapsiperheessä. Katso vaikka (jos uskallat)!

Lue Poikien äidin kolme muuta suosikkipostausta:

Tasa-arvo lähti käsistä

7 pojan äiti vastaa 7:ään kysymykseen

Lapsiperheen ällöttävät löydöt – katso kuvat (tai sittenkin älä)

 

Baby Bear Baby Bear

 Anna.fi:n Xenia’s Day -lifestyleblogista tuttu Xenia bloggaa Kaksplussassa vauvaperheen arjesta. Blogin luetuin postaus Onnellisia uutisia sisältää otsikkonsa mukaisesti onnellisen uutisen, kun keskenmenodiagnoosi osoittautuikin vääräksi. Ihanan lopputuloksen arkea pääsee seuraamaan hyppäämällä blogin kyytiin.

Lue Baby Bearin kolme muuta suosikkipostausta:

Synnytyskertomus ja ennakoivat oireet

Oireista

Raskauden alkuviikot ja valtava suru ja huoli

 

Eveliina Matilda Hedelmistään puu tunnetaan

Eveliina Matilda on tunteikas ja rehellinen blogi yksinhuoltajan arjesta. Blogin luetuin postaus Nyt on aika aika tavata entinen kuvaa valmistautumista entisen puolison tapaamiseen eron jälkeen.

Lue Eveliina Matildan kolme muuta suosikkipostausta:

Jälkitunnelmani plastiikkakirurgisen leikkauksen jälkeen

Kämpän lisäksi esittelyssä vähän muutakin…

Kuluneen viikon iloiset sekä surulliset uutiset

 

Miia Metso Miia Metso

Kahden lapsen ja lemmikkien keskellä arjestaan kertovan Miia Metson blogin luetuin postaus vuonna 2017 sisältää Kauniit ja rohkeat -sarjan juonipaljastuksia. Kyllä, luit oikein! Hersyvä Kauniit ja Rohkeat juonipaljastukset kesä 2017 ja syksy 2017 kertoo, missä vaiheessa suhdesotkuja USA:ssa ollaan. Turha väittää, ettei muka kiinnostaisi!

Lue Miia Metson kolme muuta suosikkipostausta:

Omar-palat

DIY Housebed – eli itse tehty talosänky lapselle

Haaveissa raskaus – kolmas lapsi saa tulla

 

Tehtävänimikkeenä Laura  

”Rehellistä vertaistukea äideille, joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria” tarjoilee Laura, jonka lapsiperhearkea on tänä vuonna värittänyt myös raskaus. Suosituin artikkeli Köyhällä ei ole varaa kirppistellä kritisoi kirppareiden nykyhintoja ja kirvoitti myös paljon lukijoiden kommentteja.

Lue Tehtävänimikkeenä Lauran kolme muuta suosikkipostausta:

Ne kaksi viivaa

Vielä kerran. Toivottavasti.

Ne räkäiset lapset on pakko viedä sinne päiväkotiin tartuttamaan muita…

 

Kotitalouskriisi 

Maria Nordinin perhe-elämää voi seurata Kotitalouskriisi-blogissa. Maria on sisäilmaongelmiin erikoistunut arkkitehti ja kiinnostunut myös aivotoiminnan vaikutuksista ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja näihin aiheisiin liittyy myös blogin vuoden 2017 luetuin juttu Paranenko home- ja monikemikaaliyliherkkyydestä tällä menetelmällä?

Lue Kotitalouskriisi-blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Kokemus yliherkkyyksien parantumisesta DNRS-menetelmällä

Ranskiksia ei tehdä uunissa

Sisäilman home ei sairastuta ja sairastuttaa vakavasti

 

Amalian harvinainen sairaus Amalian harvinainen sairaus

Johanna kirjoittaa blogissaan perhearjesta, johon kuuluu harvinaista Sturge-Weberin oireyhtymää sairastava tytär Amalia. Kahden lapsen perheeseen odotettiin jo kolmatta vauvaa, mutta Ihanimmista uutisista tulikin surullisimmat, kun varhainen raskaus päättyi keskenmenoon. Koskettava postaus oli kuluneen vuoden luetuin.

Lue Amalian harvinainen sairaus -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Laserhoidon tulokset yhdeksännen hoitokerran jälkeen

Kun mies ei halua lisää lapsia

Hyvää matkaa rakas Nuuksu…

 

Operaatio Äiti Operaatio Äiti

Tänä vuonna myös Operaatio Äiti -blogissa on seurattu raskauden etenemistä kahden lapsen perhearjen pyörittämisen lomassa. Lastenvaatteita ja kirjoittamista rakastavan Anetten luetuin postaus Sano ei halpatuotannolle käsitteli nimensä mukaisesti halpisvaatteita ja vaateteollisuuden eettisyyttä.

Lue Operaatio Äiti -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Ei niin hyviä ultrakuulumisia rv32+3

Synnytyskertomus joka jätti traumat

Vauva tammikuussa 2018?

 

Desire Nyman 

Räväkkä Desire Nyman kirjoittaa avoimesti ja välillä provosoivastikin arjestaan Belle-vauvan yksinhuoltajana vaikean eron jälkeen. Hänen suosituin postauksensa Kulta, mä häpeen sua avasi suoraan ja riipaisevasti päättyneen parisuhteen ongelmakohtia ja sai myös lukijat avautumaan pieleen menneistä parisuhteistaan.

I do, I did, I’m done

Kiireellinen hätäsektio

Olen yksinhuoltaja

 

Meriannen mielessä Meriannen mielessä

Englannissa brittimiehensä kanssa uusperhettä pyörittävä Maiju kertoo koskettavasti arjestaan cp-vammaisen Elsan ja tämän pikkusiskon Annan äitinä puolustaen kirjoituksillaan kaikkien oikeutta yhdenvertaiseen ja ihmisarvoiseen elämään. Kuluneen vuoden ehkä koskettavinta ja rehellisintä blogipostausta ”Olen katkera, että lapseni on vammainen,” myöntää erityislapsiperheen äiti on vaikea lukea kuivin silmin.

Lue Meriannen mielessä -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Tuomitsetko sinäkin raskaana olevan tupakoitsijan?

Asiantuntija: ”Perheessänne on akuutti hätätilanne”

”Pitäis kieltää lailla noiden syntyminen”

 

Munakoisoni ja minäMunakoisoni ja minä

Kaunistelematta ja suoraan kirjoittava Jasmin ottaa perhe-elämän lisäksi räväkästi kantaa myös yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin, ja onpa blogi muuttunut hiljalleen täysin vegaanista ruokavaliota suosivaksi. Vuoden luetuin juttu Puolisoni ihastui toiseen naiseen. Me selvisimme siitä ei ole vain henkilökohtainen tilitys parisuhteen kriisistä vaan myös kannanotto kohua herättäneeseen parisuhdebloggaaja Sami Minkkisen eroilmoitukseen.

Lue Munakoisoni ja minä -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Näin itse tehty painopeitto on muuttanut elämääni

Dc-fix osoittautui karmeaksi keittiöratkaisuksi

-36 kg. miten kävi seksin? Ja mitä ajattelee puoliso?

 

Äiti ja Melukylän lapset

Suurperheen äiti Terhi odottaa kuudetta lastaan, joten hänellä on tarjota toimivia käytännön vinkkejä yhteen jos toiseenkin arjen ongelmaan. Suosituin postaus 5 vinkkiä vatsataudin iskiessä perheeseen sisältääkin parhaat käytännön vinkit ikävän ja nopeasti leviävän taudin rajaamiseen ja taltuttamiseen. Viime tammikuussa kirjoitettu postaus on jälleen ajankohtainen.

Lue Äiti ja Melukylän lapset -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

”Voithan hankkiutua raskaaksi salaa!”

Teinirakkaus ei muka kestä?

Salaisuus, jonka haluan jakaa teille

 

Yli pyykkivuorten

Teini-ikäisten ja esiteini-ikäisten äitinä olon ihanuudesta ja hämmentävyydestä kirjoittava Hanna tarjoaa huumorilla kuorrutettua arjen vertaistukea tilanteisiin, joissa ei todellakaan aina naurata eikö hermo tahdo kestää. Vuoden suosituin postaus Koululaiset jumaliste nyt äiti opettaa, miten puetaan päälle on hersyvän hauska ja todenmukainen kuvaus siitä turhautumisesta, joka itsenäisyyttä opettelevien koululaisten kanssa on koettava tietyissä asioissa lähes päivittäin.

Lue Yli pyykkivuorten -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Näiden syiden vuoksi sisarukset tappelevat 

Älä anna lapsettomalle vinkkejä lapsen saamiseen

Lapset leikkivät hengenvaarallista leikkiä Pirkanmaalla

 

Pieces of Miracles

Essi kuvaa blogiaan ”hyvän fiiliksen lifestyleperheblogiksi ja kirjoittaa lupauksensa mukaisesti aidosti ja innostuneesti muun muassa perhe-elämästä, arjesta, sisustuksesta, ruoasta ja lastenmuodista. Ruokavalio joka laittaa kropan toimimaan esittelee imetyksenaikaisen ruokavalion, jonka tarkoituksena on kehon hyvinvointi ja siinä sivussa painonpudotus. Ei mikään ihme, että teksti onkin blogin kuluneen vuoden luetuin.

Lue Pieces of Miracles -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Hyi sinä lapsen hoitoon vievä kotiäiti!

Herkku vaikka joka päivälle – banaanijäätelö

#Raksavuosi2018 – meillä on tontti!

 

Mari Valosaari 

Fitnesstähtenä tunnetuksi tullut ja terveellisistä elintavoista blogannut Mari sairastui vuonna 2017, mikä näkyi hänen blogissaankin. ”Ei sun tarvii, kyllä mä sen hoidan” kertoi ylisuorittamisesta ja sen seurauksista, jotka voivat viedä sairaalaan saakka. Niin kävi Marin tapauksessa. Samaistumispinta-alaa arkeen tarjoava postaus olikin luettu ja kommentoitu.

Lue Mari Valosaari -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

Huonoja uutisia, mutta usko parempaan

Ei näillä käsillä mitään mikkiä pidetäkään

Varoitus fidget spinneristä

 

Frutti di MutsiFrutti di Mutsi

Herkullisia reseptejä loihtiva kahden lapsen äiti Sofia on intohimoinen kokki ja kädentaitaja, ja hänen blogistaan löytääkin ihania reseptejä niin arkeen kuin juhlaan sekä DIY-ohjeita kodin sisustukseen ja lapsiperheen elämään.  Vuonna 2017 lukijat innostuivat häälahjaksi tehdystä rahapuusta, jonka oksilla tosiaan oli ihan oikeita seteleitä! DIY rahapuu – ihana lahjaidea -postaus ohjeineen kannattaa ottaa talteen seuraavaa juhlaa silmällä pitäen.

Lue Frutti di Mutsi -blogin kolme muuta suosikkipostausta:

DIY Kaunis suihkulähde pihaan edullisesti!

DIY Säilytysratkaisu mopille

Olohuone lasten käsissä, katso kuvat tunti tunnilta! (sis. Hauska haaste)

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä