Vauvauutisen voi kertoa ultrakuvalla Facebookissa, mutta muitakin hauskoja tapoja löytyy – 10 suloista vinkkiä

Miten mummit ja kummit voisi yllättää vauvauutisella? Kertoako kasvotusten vai kirjeitse? Onko luovempia tapoja kuin ultrakuvan lähettäminen?

Teksti Janica Brander
Kuvat iStock
Raskaudesta kertominen on ihanaa ja jännittävää! yllätä läheiset ikimuistoisella tavalla.

Listasimme 10 hauskaa, yllättävää ja persoonallista tapaa ilmoittaa läheisille perheenlisäyksestä:

1. Paina viesti t-paitaan

Painata lähipiirille t-paidat, jotka kertovat heidän uudesta, tärkeästä roolistaan. Paidassa voi lukea perinteisesti ”täti” tai veikeästi ”setämies”, ”supermummo” tai ”teräsvaari”.

Keskustele: Miten kerron vanhemmilleni odottavani lasta?

2. Kirjoita uusi titteli postikorttiin

Lähetä läheisille kortti, jonka kuva vihjaa vauvaan. Kerro tekstissä, että sukuunne on tulossa isompi pakettilähetys lähiaikoina.

Jos haluat olla salaperäisempi, lähetä tavallinen kortti, jossa kerrot esimerkiksi lomakuulumiset. Paljasta oikea uutisesi vain osoitekentässä osoittamalla kortti ”mummo ja pappa Korhoselle”.

vauvauutisen kertominen raskaudesta kertominen

Kerro se leivoksin!

3. Piilota salaisuus keksiin

Amerikkalaisissa elokuvissa kiinalaisessa ravintolassa syödään onnenkeksi, jonka sisältä löytyvässä lapussa on tärkeä viesti. Näppärä kotikokki yllättääkin läheisensä unohtumattomalla jälkiruoalla.

Kiinalaisten onnenkeksien ohje löytyy esimerkiksi suositun leivontabloggaaja Kinuskikissan sivuilta. Sujauta vauvauutisesta kertova lappunen esipaistettujen keksien sisään, taittele keksit kaksin kerroin, kostuta keksien saumat vedellä ja paina ne kiinni.

Jos et jaksa askarrella arvoituskeksejä, kuorruta tavalliset keksit vauva-aiheisilla koristuksilla.

4. Kerro se sanapelissä

Selitä Aliaksessa vauva-aiheisia sanoja tai muodosta Scrabblessa pelilaudalle mahdollisimman monta vauva-aiheista sanaa.

Voit myös kirjoittaa lauseen ”meille tulee vauva” paperille ja leikata kirjaimet erilleen. Levitä kirjaimet pöydälle ja kerro seurueelle, että heidän tehtävänsä on yhdistää kirjaimet sanoiksi ja selvittää tärkeä arvoitus.

5. Anna vihjaava lahja

Jos lähipiirissäsi on käsityöihminen, anna hänelle lahja, joka vihjaa, että toivot hänen askartelevan jotain vauvalle. Anna neulojalle lankaa, puikot ja ohjeet vauvannuttuun. Osta nikkaroijalle tarvikkeet vauvan sängyn yläpuolelle ripustettavaan mobileen.

Keskustele: Miten kerron positiivisesta testistä miehelle?

 vauvauutisen kertominen raskaudesta kertominen

Kohta meitä on kolme.

6. Aseta eteiseen pienet tossut

Osta vauvalle ensimmäiset kengät. Aseta ne muiden kenkien viereen paikkaan, jonka eteisessä vaatteitaan riisuvat vieraat huomaavat varmasti.

7. Riimittele runo

Jos haluat kertoa vauvauutisen kirjallisesti, voit riimitellä sen kauniiseen, hauskaan tai arvoitukselliseen muotoon.

Lähetä läheiselle esimerkiksi kirje ja liitä mukaan vanha tai askartelemasi lentolippu. Kirjoita viestiin ” Haikara-Airways on päättänyt tehdä meillä välilaskun. Arvioitu saapumisaika on ___kuussa”.

Lisää hauskoja ja kauniita sanoja vauvauutisen kertomiseen löytyy Värssyt-sivustolta.

8. Paljasta uutinen äitien- tai isänpäivänä

Jos äitien- tai isänpäivä osuu alkuraskauteesi, voit hyödyntää ajankohdan kertoessasi vauvauutisen. Osoita onnitteluviesti äidin tai isän sijaan mummolle tai vaarille.

Keskustele: Miten paljastaa vauvauutinen papalle isänpäivänä?

9. Tägää tuleva täti

Jos haluat paljastaa uutisen kaikille tuttavillesi, käytä sosiaalista mediaa. Lataa Instagramiin tai Facebookiin kuva, joka vihjaa perheenlisäyksestä.

Kuvaa vauvanvaateasetelma tai poseeraa kumppanisi kanssa otoksessa, jossa luette vauvakirjaa. Tägää saatetekstiin tuleva täti, eno tai mummo, jotta hän huomaa päivityksen.

Vauvauutisesta kertoviin valokuviin löytyy lisää ideoita  I Hear Naptime -sivustolta.

Keskustele: Raportoitteko raskauden etenemisestä Facebookissa

10. Lähetä mummo vaippaostoksille

Pyydä sukulaistasi käymään puolestasi kaupassa. Kirjoita kauppalista, jonka alussa lukee vaikkapa maito, leipä ja jugurtti. Kirjoita loppuun jokin vauvaan liittyvä tuote, kuten vaippapakkaus tai tuttipullo.

Lähteet: The Bump, I Hear Naptime, Parenting, Värssyjä

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä