Raskaus 16.7.2013
TEKSTI Toimitus
KUVAT SKOY

Lääkkeet raskausaikana

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Odottajan on syytä välttää muuta kuin aivan välttämätöntä lääkkeiden käyttöä, koska suurin osa valmisteista läpäisee istukan. Se, onko tästä haittaa sikiölle, on jo monimutkaisempi juttu. Meillä on käytössä vain muutamia lääkkeitä, joiden tiedetään varmasti olevan sikiön kehitykselle vaaraksi. Enemmänkin kyse on varotoimesta, koska lääkkeiden, etenkään uusien valmisteiden kaikkia vaikutuksia raskauteen ei täysin tunneta.

Paras odotusajan lääketietous löytyy keskussairaaloiden äitiyspoliklinikoilta ja omasta neuvolasta. Jos käytät lääkkeitä johonkin sairauteen, neuvottele asiasta lääkärisi kanssa jo lasta suunnitellessasi. On lääkityksiä, joita ei saa omin päin lopettaa.

Monissa vaivoissa odottajan oloa voidaan helpottaa lääkkeillä, mutta vain ammattilaisen valvonnassa. Sairaanhoidon ammattilaiset tietävät myös, mitkä luontaisvalmisteet ovat raskausaikana kiellettyjä ja sallittuja.

Epämuodostumat ovat vauvoilla harvinaisia: niitä esiintyy noin 3-4 prosentilla vastasyntyneistä. Näistä ainoastaan 1-5 prosentin arvellaan johtuvan äidin lääkkeiden käytöstä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: