Raskaus 15.7.2013
TEKSTI Toimitus
KUVAT Jorma Marstio / SKOY

Liikunta raskausaikana

Liikunta tekee hyvää odottajallekin. Se säilyttää ryhdin, vahvistaa lihaksia ja antaa hyvän olon.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Liikunta tekee hyvää odottajallekin. Se säilyttää ryhdin, vahvistaa lihaksia ja antaa hyvän olon. Vaativia lajeja ei pidä aloittaa raskausaikana, mutta esimerkiksi kävely, uinti, rauhallinen tasamaahiihto, pehmeät tanssilajit sekä odottajien vesi- ja mammajumppa sopivat niillekin, jotka ovat ennen vain löhöilleet.

Tärkeintä on, että liikkuminen tuntuu mukavalta, että se ei satu, salpaa henkeä tai aiheuta pahaa oloa. Myös itsensä satuttamista tai kehon kohtuutonta rynkyttämistä pitää varoa. Kokemattomalle eivät sovi rankka aerobic, ratsastus tai pallopelit. Rullaluistelussa ja laskettelussa vaarana on lähinnä kaatuminen.

Verenvuoto, kivuliaat supistukset tai kohdunsuun avautuminen ovat ilman muuta este liikuntaharrastukselle. Jos äidillä on verenpainetta, sikiön kasvu on jostain syystä hidasta tai äidin historiassa on keskenmenoja, liikkumaan saa lähteä vain lääkärin luvalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen kattavin vanhemmuusmedia: hyötytietoa vanhemmuudesta, perheblogeja ja suosittu keskustelufoorumi. Tervetuloa viihtymään!

Seuraa
meitä: