Raskausviikko 1

Tämä viikko on ensimmäinen raskausviikkosi, vaikka se tuntuukin vähän kummalliselta. Rv 1:n aikana lapsi on vielä vasta mahdollisuus tai toive.

Teksti Toimitus
Raskauskalenteri - 1. viikko

Kuukautiset

Tämä viikko on ensimmäinen raskausviikkosi, vaikka se tuntuukin vähän kummalliselta. Kuukautisesi ovat meneillään, ja näiden kuukautisten ensimmäinen päivä määrää lapsesi lasketun syntymäajan. Rv 1:n aikana lapsi on vielä vain mahdollisuus tai toive.

Ehkä olette suunnitelleet seksiä ilman ehkäisyä, jotta tulisit raskaaksi. Voi toki olla, että raskautuminen onkin yllätys tai suunniteltu vahinko. Ehkäisyn kanssa ette ehkä ole olleet kovin tarkkoja, koska lapsen saaminen on alkanut kutkuttaa.

 

Jos kovasti toivot raskautuvasi, kannattaa kiinnittää huomiota terveellisiin elämäntapoihin. Muun muassa tupakoinnin lopettaminen, alkoholin välttäminen ja stressin lieventäminen edistävät raskaaksi tulemista.

 

Kohdun limakalvo, joka heti kuukautisten perään on noin millimetrin paksuinen, kasvaa noin kolmeen millimetriin, ja limakalvo alkaa valmistautua hedelmöittyneen munasolun vastaanottamiseen. Kuukautiskierron puolivälissä tapahtuu ovulaatio, ja sen yhteydessä yhdynnän pitää tapahtua, jotta munasolu hedelmöittyy.  Munasolun irtoamisesta on vain noin vuorokausi aikaa tulla raskaaksi.

 

Lue lisää: Vauvakuumeeseen apua – 6 keinoa parantaa hedelmällisyyttä

Lue myös: 4 tapaa, miten mies voi parantaa hedelmällisyyttään

Siittiöiden määrä

Siemensyöksyssä purkautuu jopa puoli miljardia siittiötä, mutta niistä vain noin 200 pääsee munasolun läheisyyteen.

Ovulaatiolaskuri

Tiedätkö, milloin sinulla on ovulaatio? Selvitä se käyttämällä Kaksplussan helppoa ovulaatiolaskuria.

Miten raskausviikot lasketaan?

Tuleva lapsi on koko ajan kaksi viikkoa nuorempi kuin raskautesi pituus. Syy, miksi raskausviikot lasketaan näin, on se, että harva nainen tietää tai muistaa milloin hänellä oli ovulaatio, mutta useimmat naiset muistavat, milloin heidän viimeiset kuukautisensa alkoivat.

Lue lisää:
Keskustelussa: Miten raskausviikot lasketaan?
Valaiskaa tietämätöntä!

Raskausviikot

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä