Raskausviikko 3

Rv 3:n aikana se ihme tapahtuu - uusi elämä saa alkunsa. Samassa hetkessä, kun siittiösolu yhtyi munasoluun, lapsesi sukupuoli määräytyi. Raskausviikko 3 tuntuu usein ensimmäiseltä viikolta.

Teksti Toimitus
Raskauskalenteri - 3. viikko

Kuukautiset loppuvat

On raskausviikko 3, ja nyt se ihme tapahtuu – uusi elämä saa alkunsa. Samassa hetkessä, kun siittiösolu yhtyi munasoluun, lapsesi sukupuoli määräytyi. Sukupuolen määrää aina siittiö – kun nainen on raskaana,  ovulaatiokierto voi pysähtyä, ja kuukautiset loppuvat raskauden ajaksi.

Munasolun kiinnittyminen

Rv 3:sen loppupuolella hedelmöittynyt munasolu on saavuttanut kohdun. Jos kaikki menee hyvin, munasolu kiinnittyy kohdunseinämään ja alkaa kasvaa. Solujen jakautuminen jatkuu, ja kaksi solukerrosta kehittyy. Ulommasta solukerroksesta muodostuu istukka ja sisemmästä solukerroksesta muodostuu lapsi.

Kuinka raskauden huomaa?

Jotkut naiset sanovat, että he tunsivat raskausviikko 3:n aikana tulleensa raskaaksi. Useimmat kuitenkin eivät sellaista tunne. Mutta kehosi muuttuu kuitenkin, ja hormonaaliset muutokset vaikuttavat käyttäytymiseesi ja vointiisi. Jotkut naiset tuntevat jo varhain tiettyjä merkkejä, muun muassa tiheää virtsaamistarvetta, väsymystä, rintojen kosketusarkuutta sekä pahoinvointia.

Vältä alkoholia, jos toivot tulevasi raskaaksi

Ensimmäisillä raskausviikoilla tapahtunut alkoholin käyttö mietityttää monia äitejä. Tuleva äiti on saattanut juoda lasillisen tai useamman ennen raskaustestin tekemistä. Asiantuntijat kehottavat olemaan juomatta kokonaan, jos raskaus on suunnitelmissa. Jos kuitenkin olet tietämättäsi ollut jo raskaana ja ottanut lasillisen, asiantuntijat kehottavat olemaan stressaamatta asiasta sen enempää. Tärkeää on, että heti kun raskaustesti näyttää plussaa, äiti lopettaa päihteiden käytön.

Lue lisää täältä: Suunnitteletteko raskautta? Jättäkää molemmat alkoholi

Lue myös: Miksi mennä sikiöseulontaan?

Lasta kutsutaan alkioksi seuraavan kahdeksan raskausviikon ajan. Sen jälkeen sitä kutsutaan sikiöksi aina syntymään asti.

Keskustelua aiheesta raskausoireet:
Ekat raskausoireet?
Alkuraskauden oireet?
Oudoimmat raskausoireet?

Raskausviikot

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä